Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegák azért nem esznek...

A vegák azért nem esznek húst, mert sajnálják az állatot. A növényt nem sajnálják? A növény életének is vége, ha megfőzöd, vagy ha nyersen megeszed.

Figyelt kérdés
2008. máj. 22. 19:43
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
61%
még mindig ua..kettővel ezelett az ostobát nem a vegetárinásukra értettem,mielőtt valaki beleköt a félreérthető fogalmazásomba,hanem annak aki ezt hozza fel okként (szegény kicsi pipi)
2008. dec. 10. 14:59
 42/56 anonim ***** válasza:
82%
osztálytársam aerobikozik, vegetáriánus, élsportoló... egyáltalán nem látszik rajta, hogy bármiben hiányt szenvedne, valszeg mondjuk tudja, mit csinál. másik ismerősöm szintén nem eszik húst, az iskola legjobb futója.. én sem eszem lassan két éve és teljesen jól érzem magam, plusz imádom a tudatot, hogy legalább miattam biztos nem ölnek meg még egy állatot...mert asszem ez iganis beleszámít, persze, nagyobb számokkal dolgozva, de egy emberrel ha több hagyja ott a pultban a húst talán legközelebb már kevesebbet rendelnek, aminek hála maaajd egyszer soká kevesebbet ölnek le? igazából nem tudom de nem érzem értelmetlennek, sőt! tudom, hogy nem egészséges és rosszat tesz...mert tényleg lehet úgy is csinálni, de elég hüvelyessel meg gabonával mindent lehet pótolni, amiről lemondasz a hússal együtt. ha pedig a növények is éreznek.. arról nem tudnánk lemondani, tegyünk le arról, amiről le lehet.
2009. jan. 20. 19:58
 43/56 anonim ***** válasza:
78%

:DD le voltam maradva. pirulik.

igen, arra születnek és azért, hogy mi jóllakjunk velük, hát csodálatos.. legalább ők tuti véghezviszik ami meg lett nekik írva..hurrá. jó, legyen, persze hogy együnk húst mert kell, de ennyit? igazán élhetnénk kevesebből, biztos hogy tonnányi húsokat dobnak ki, meg amit hallani, hogy ennyi meg ennyi lejárt szavatosságút címkéznek át... megelőzhetnék ezt az egészet ha kevesebb állatot küldenének a vágóhídra. plusz az, ahogy bánnak velük, ahogy megtömik őket, a sötétben tartva egésznap, a fénnyel játszadozva, hogy többet tojjanak a tyúkok? hogy lehet ilyet csinálni?? ezek a törpe tojások lesznek a napi háromszori tojás eredménye... a mélyalmos meg háromszor annyiba kerül, az, hogy normális körülmények között tartanak egy tyúkot.. azért nem hiszem h ez így van jól

2009. jan. 20. 20:06
 44/56 anonim ***** válasza:
41%

De imádom az ilyen hülye kérdésket!-__-"

Én most leszek 13, nem eszek húst 2008 decembere óta. Teljesen egészséges vagyok. A hús csak az ízlelőrendszernek kell, a szervezetnek egyáltalán nincs rá szüksége csak ha nyersen eszed akkor jó vmire. x] de gondolom senki se fog a tépőfogaival elejteni egy disznót és kienni a beleit. =P úgy látom az embereknek sikeresen bebeszélték hogy a húsban milyen sok egészséges dolog van. persze-persze. ahogy a legtöbb zöldségből is, sütés főzés közben a húsból is kifő a sok "hasznos" tápanyag..

még hogy a sonka =DDD a sonkát a Tescoban legalább nyócszor cimkézték át, lekaparták róla a penészt.. mmmm :) és aki olyan üzemben dolgozik megmondja miböl van a sonka meg a virsli: sok moslékból és bőrből, szaros lábakból és hasonlókból. és ha szerintetek ez egészséges.. ráadásul az állatoknak ( akik mellesleg erre születtek, ahogy ti mondanátok ) annyi antibiotikumot és zsírt, cukrot is beadagolnak, hogy a húsuk marhára nem egészséges. most akkor megkérdezném hogy neked mi van a szervezetedben, állati fehérje van. és miért nem emberi fehérje? : ) egymást is meg lehetne enni simán, ugyanolyan "egészséges " lenne, csakhogy nem vagyunk kannibálok.. vagy mégis?! a hozzánk hasonló földlakókat megenni, nem szép dolog.. a növényeknek nincsen központi idegrendszerük, és ahhoz hogy szépek legyenek és fejlődjenek, fény kell, meg hasonlók.. és ők ezt ezért megkapják. az állatok pedig nem, hiszen ők úgy híznak hogyha tömik őket.

hát ennyí. x] ne próbáljátok megtéríteni a vegákat azzal hogy húst is kell enni, mert nem kell :P engem állandóan cseszegetnek a suliban a kevésbé intelligens degenerált söpredékek, de csak röhögni tudok rajtuk...:) szánalmas.:I

2009. márc. 12. 23:42
 45/56 anonim válasza:
74%

a növényeknek nincs lelkük, nincsenek érzéseik, nem tudnak szeretni, sem utálni, viszont az állat az ezekre mind képes és szerintem, ha szólnál (saját nyelvén! ×Đtudom hülyeség) egy növénynek és egy állatnak hogy bosszút állhatnak rajtad akkor az állat ;)

am. nem vagyok vega, bár a húsok nagy részét az ízük miatt nem eszem meg

2009. jún. 6. 19:48
 46/56 anonim ***** válasza:
100%
Valamilyen szinten vannak érzéseik. Egy kísérlet során azok a növének gyorsabban nőttek, amiknél zene szólt. A rock zenétől nőnek a legjobban. (Ugyan azok voltak a feltételek (hőmérséklet, páratartalom, víz, napfény).)
2009. jún. 7. 10:20
 47/56 anonim válasza:
89%
szerintem hús is,növény is kell
2009. aug. 19. 14:48
 48/56 anonim válasza:
100%
a vegetarianizmus összetett, minden vega más okból hagyja el a húsevést. Vannak, akik egészségügyi okokból teszik, van aki brutális élményei voltak a hússal, sokaknak életstílus váltás pszichológiai válasza stb.
2009. szept. 20. 11:34
 49/56 anonim ***** válasza:
40%
aki azzal érvel hogy a vegák gyengék akkor nézzetek utána hány tudós,feltaláló,nagy gondolkodó és hány olimpiai érmet felmutató sportoló volt vegan,azaz még tojást és tejterméket sem evett!Itt van a kutya elásva, a többi csak a husipar propagandája, a sok lusta,hiszékeny meg beveszi!Azért nincs még kimondva 100%osan hogy a vegaság egészségesebb mint a husevés mert a nagy húsipari cégek nem engedik,a WHO és több világszervezet is egészségesebbnek tartja a vegetáriánus táplálkozást,utána lehet nézni
2009. nov. 10. 08:43
 50/56 anonim ***** válasza:
82%

"a WHO és több világszervezet is egészségesebbnek tartja a vegetáriánus táplálkozást,utána lehet nézni"

10 vegetáriánusból 8 szenved vérszegénységben. Akkor mi is az egészséges?

2009. nov. 11. 15:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!