Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegák azért nem esznek...

A vegák azért nem esznek húst, mert sajnálják az állatot. A növényt nem sajnálják? A növény életének is vége, ha megfőzöd, vagy ha nyersen megeszed.

Figyelt kérdés
2008. máj. 22. 19:43
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
34%
Hát azért az előző válaszoló meg látogasson el Somogyvámosra és kérdezze meg a krisnásoktól, hogy van-e valami bajuk abból, hogy nem esznek húst. És pedig vannak gyerekeik is, és azok se esznek ilyet. Én a gyerekemnek adok húst, mert nem vagyok krisnás, csak nagyon tisztelem őket, de a lényeg az, hogy az egészséges élet nem csak a húsevésen vagy nem evésen múlik. És bioszon én már hallottam egetverő marhaságokat is a tanár szájából
2008. máj. 22. 22:29
 12/56 A kérdező kommentje:
A mi tanárunk tuti, hogy jól mondta, nagyon ott volt a szakmában. Attól még, hogy nem halnak meg rögtön, később lehet baj abból, hogy nem esznek húst. Egy biztos, ha valamit edzel, fizikai munkát végzel, akkor elengedhetetlen a húsevés. Ha nem, akkor lehetsz vega, vagy húst is evő, de utóbbi esetben mozogd le, napi fél óra mozgás (futás, bicikli, gyors gyaloglás)
2008. máj. 22. 22:33
 13/56 anonim ***** válasza:
56%

:) Látom jól elvagytok! 21 éves vagyok, semmi bajom nincs! Köszönöm, jól vagyok!. Három éves korom óta nem eszem húst. Semmilyen vallási oka nincsen. Sportolok, igaz, csak rekreációs szinten. Egyrészt sajnálom is az állatot, amiért megölik (neki is joga van az élethez...) Másrészt egészségesebbnek is tartom. Valamint (bár már nemigen emlékszem) az ízét sem szeretem. Lehet vitatkozni, hogy ki a hülye, meg ki nem. Sztem egyszerűen van akinek így jó, van akinek úgy. Senkit nem próbálok arra csábítani, hogy legyen vega...ellentétben a "húsevőkkel".

Egy kis off: az első válaszadók között, volt hogy "ezek..." noh attól mert nem gyilkolnak miattunk még mi is emberek vagyunk!

2008. máj. 23. 07:30
 14/56 anonim ***** válasza:
60%
Egy répa mitől alacsonyabb rendű mint egy tyúk?
2008. máj. 23. 09:41
 15/56 anonim ***** válasza:
79%
Az ember mindenevő... akkor emelkedett ki a többi álat közül, amikor elkezdett húst is enni. A hús kellett, hogy az agyunk így fejlődjön. Valamint a csak növényevő emberek jóval kevesebbet bírnak fizikailag, 3 fej zellerben közel sincs annyi erő, mint egy szelet sonkában. Persze, ha agyoneszed magad mindenféle fehérjekészítményekkel, akkor bírod, de azokat meg ugyanúgy állatokból készítik.
2008. máj. 23. 11:41
 16/56 anonim ***** válasza:
37%
No fene! Nem is tudtam, hogy a spenót, vagy a szója állati eredetű :D Az én biosz tanárom biztos nem volt egy zseni, hogy ilyeneket elmeséljen nekünk :D De mindegy...akkor "vétkezem és állatokat" eszem :D
2008. máj. 23. 20:21
 17/56 anonim ***** válasza:
54%

jó, akkor a növények ugyanolyan rendűek, mint az állatok. akkor már az emberek is! együnk emberhúst!!

honnan tudod, mennyi energiám van? voltál valaha vegetáriánus? én viszont ettem húst régen, és semmivel sem vagyok msot gyengébb.

a biológiatanárod is biztos mindent tud... jobban mint akitől idéztem. az én biológiatanárom szerint meg nagyon egészséges a vegetarianizmus, és ő se épp hülye ember...

és nem eszem semmi műfehérjét, nem is tom, h léteznek ilyesmik... szójával, főzelékekkel pótlom.

ás SOHA SENKIT nem cseszegettem amiatt, mert húst eszik... viszont itt is csak lehülyéznek a nemvegák.:/

(én vok a 17 éves)

de amúgy nincs értelme ezen vitatkozni, mert úgysem tudjuk soha meggyőzni egymást. ez belső elhatározásból fakad.

2008. máj. 23. 21:13
 18/56 anonim ***** válasza:
32%
és lehet h vérszegény leszek, de azért a napi húsfogyasztás se épp egészséges
2008. máj. 23. 21:14
 19/56 A kérdező kommentje:
Van néhány gyökér aki lehülyéz emiatt, de én nem. Emberhúst vallási okokból nem eszünk :)
2008. máj. 24. 22:34
 20/56 anonim válasza:
31%
Hát tudod most nem az őskorban vagyunk hogy megesszük a sz*rt is. Kínában tudod h eszik a kutyát?Előtte megkínozzák mert attól finomabb a húsa. Nekem ez "kissebb" lelki összeomlást okozott.Hát ettől is lehet valaki vega,de igaz nagyon hülyék persze... -.-
2008. máj. 25. 23:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!