Milyen tudományos bizonyítékok támasztják alá, hogy az embernek jobb a nyers vegán étrend mint a húst is evő életmód?
szia!
bemásolom ide az egyik fészbuk bejegyzésem, megosztásom.
Táplálkozás. Avagy azzá leszel, amit eszel…
NYERSEVÉS
Erről az utóbbiról írok néhán
y sort, annál is inkább, mert kipróbáltam, s szerintem ez az igazi megoldás…
Mi is ez tulajdonképpen? Itt nem arra kell gondolni, hogy az ember nyersen eszi a húst, mert HÚST azt EGYÁLTALÁN NEM ESZIK! A nyersevők nyersen fogyasztanak különböző zöldségeket, gyümölcsöket, áztatott magvakat, leveket, csírákat, stb. ... Van egy még „szigorúbb” csoport ez pedig a 811. Ez azt jelenti, hogy az elfogyasztott étel 80 %-a szénhidrát, 10 %-a fehérje 10 %-a zsír. 80/10/10, rövidítve 811. Itt már csak a zöldség, gyümölcs evés, ill. különböző levek (leginkább zöld színű, klorofillban gazdag) fogyasztása „engedélyezett”. (itt nem arról van szó, hogy megszállott módjára számoljuk az elfogyasztott ételeink tápanyagtartalmát, inkább csak az arányokra figyelünk)
A klorofilt nevezik a növények vérének is, mely molekula-felépítését tekintve szinte megegyezik a hemoglobinéval. A különbség annyi, hogy a magnéziumatom helyett vasatom található az emberi vér (egyik) alkotójában! Hatalmas gyógyító erővel rendelkezik.Rendkívüli módon lúgosít,de erről majd később…
A kép :
S hogy mi az alapja ennek a egésznek? Nos…
Nézzük meg, hogy az állatvilágban kik esznek főtt ételt! (A háziállatokat ne vegyük ide, hisz őket az ember eteti) Azt hiszem mindnyájan arra az eredményre jutottunk, hogy egyetlen faj sem! Akkor felteszem a kérdést: miért gondoljuk, hogy nekünk ez jó??? Egyazon anyagokból vagyunk felépítve, csak más struktúrában. De mi a baj a főtt étellel? Hát nézzük meg…
Főzés során megváltoznak az ételt alkotó anyagok, denaturálódnak. Módosul a fehérjék, a szénhidrátok, zsírok, enzimek szerkezete. Tönkremegy vitamintartalmuk jó része, károsodik ásványi anyag tartalmuk stb.. Az enzimek több ezer folyamatot vezérelnek, gyorsítanak fel. Szabályoznak többek közt agyi funkciókat, emésztést, a méregtelenítést stb,stb… Ha csak azt nézzük, hogy hiányukkal lelassul a méregtelenítés, akkor elképzelhetjük milyen veszélyt rejt az enzimszegény táplálkozás.
Kísérletek a nyersevés helytállóságának bizonyítására. Vagy megfordítva: A főtt étel egészségkárosító hatása…
dr. Francis Pottenger 10 éven át tartó kutatása megdöbbentő eredményre jutott: 1932-tõl 1942-ig több mint 900 macskán, négy generáción végzett kísérleteket. Az állatokat négy csoportra osztotta. Az első három csoportban a főtt hús, nyerstej, ill. pasztörizált, hőkezelt tej variációit találjuk. A lényeg, hogy mindig volt hőkezelt étel az első három kombinációban. (Az első csoport csakis nyers, pasztörizálatlan tejet, de állandóan hőkezelt húst kapott, a második csoport kizárólag nyers húst, pasztörizált tejet, a harmadik csoport mindig hőkezelt húst és pasztörizált tejet kapott.)
Csakis a negyedik csoportnak adott állandóan nyers húst és pasztörizálatlan nyers tejet. Az első három csoportnál a macskák első generációjánál krónikus degeneratív betegségek mutatkoztak (allergiák, asztma, ízületi gyulladás, rák, szívbetegségek, vese-, máj-, pajzsmirigy- és fogászati betegségek, csontritkulás). Ezen csoportok második generációinál ismét ugyanezek a betegségek jelentkeztek csak súlyosabban. A harmadik generációnál a született kismacskák többsége már eleve valamilyen rendellenességgel született és 6 hónapon belül elpusztult. A durva, hogy jó részük pszichéje is torzult. A megszokott „kiscicás” játszadozás helyett, agresszív, vérre menő csatákat folytattak. Sokuk az azonos nemű fajtársukhoz vonzódott: homoszexuális lett!!! A negyedik generációnál a kísérleteket nem lehetett tovább folytatni, mert a megmaradt macskák kivétel nélkül többé nem voltak képesek szaporodni.
Ennyi…!
S hogy miért nem így van ez nálunk? Talán mert már sikerült alkalmazkodnunk…
EMÉSZTÉSI LEUKOCITÓZIS
Magát a jelenséget már 1846-óta jól ismerjük Donders német orvos-professzor, és Virchow fedezte fel. A dolog lényege, hogy főtt étel evése után a vérben a fehérvérsejtek száma rendkívüli módon megnövekszik.
A fehérvérsejt szám emelkedés már az étkezést követő első öt percben jelentkezik, a szervezet a bejutó táplálékot idegen anyagnak tekinti, ezért az immunrendszert haladéktalanul mozgósítja, védekezik ellene!!! Azt is megfigyelték ugyanakkor, hogy ha a nyers salátákat, gyümölcsöket, a főtt, zsíros főételek előtt eszik közvetlenül, akkor ez az étkezési leukocitózis jelentős mértékben csökkenhet, akár el is maradhat.
A nyers ételeket szokták élő ételeknek is nevezni, ezt nagyon jól szemléltetik a Kirlian képek.
(Kirlián egy orosz tudós volt aki több szabadalmaztatott ötletével alkotott egy különleges fényképezőgépet, amivel fotókat lehet készíteni az anyagokat, tárgyakat, élőlényeket körülvevő energiamezőről.)
Ezeken a képeken egy lencsecsíra energiamezeje látható. Itt nyers állapotában:
és itt pár perc párolás után:
[link] _2_3_perc_parolas_utan
Azt hiszem a fotók önmagukért beszélnek…
Magyarországon is kezd terjedni, ill. teret nyerni ezen táplálkozási forma, igaz jóval elmarad Amerikától, vagy akár csak Nyugat Európától is.
Talán legismertebb képviselői:
Szaffina,
Gitta
Vali
Iván.
Ő a 811 szószólója, ezen a fórumon elérhető, ill. olvashatók a hozzászólásai. („Smanag” nick névvel van beregelve)
itt a honlapja is:
Ezeken az oldalakon rengeteg érdekes dolgot olvashatunk. Többek közt láthatjuk azt is, hogy rendkívül gusztusos, s –vélhetően - finom ételek készíthetők a nyers hozzávalókból, csak egy kis leleményesség, ill. fantázia kell hozzá…
Mit várhat tőle az ember, miként hat szervezetünkre eme táplálkozási forma?
Növeli szellemi, fizikai teljesítőképességünk. Segíti az öngyógyulást! Rendkívüli módon fogyaszt! De nem azért amiért így elsőre gondolnánk. Nem azért mert kevés energiát viszünk be. Vannak akik 3-4-5000 kcal esznek meg naponta, s karcsúak, szálkás izomzattal rendelkeznek. A megoldásra később fogok rávilágítani.
(sokszor hallottam pl. hogy ha nem eszel húst, akkor nem lesz erőd! Hát ez egy nagy butaság… ha egy húsevő, aki napi szinten tolja, aztán pár napig nem jut hozzá az „adagjához”, hát nála jelentkeznek az elvonás tünetei… De természetesen át lehet szokni a vegán, nyersvegán táplálkozásra!)
Itt van egy kis ízelítő, mennyire gyenge egy vegán sportoló…
http://www.youtube.com/watch?v=lXvAw96eDCQ&feature=related
emitt egy nyersvegán srác (szerintem egészen elfogadhatóan néz ki… )
http://www.youtube.com/watch?v=KROAGJkyYpE&feature=related
Beállítja a szervezet Ph értékét, a kémhatását a megfelelő értékre!!! Tisztítja, méregteleníti a testet!
Itt egy video arról, hogy hogyan fogyott le közel 73 kg-t két év alatt egy amerikai lány a „hagyományos” nyersevéssel.
http://www.youtube.com/watch?v=rk4sw_rYucg&feature=player_em..
Sokan próbálnak fogyókúrázni, több kevesebb sikerrel… lemennek a kilók, aztán vissza. A jól ismert jojóeffektus. Meggyőződésem, hogy ennek az oka a szervezet elsavasodásával van összefüggésben, de hogy egészen pontos legyek: maga a hízás az elsavasodás következménye!!! A szervezet zsírba „csomagolja” a savakat. A fogyás közben a zsírszövetben elraktározott savak felszabadulnak, s ha nem megfelelően vannak közömbösítve, kivezetve, akkor a szervezetünk megpróbálja elpakolni máshová, ill. roncsolja a testet. Gondolom láttunk már a fogyás miatt éveket öregedett embert. Ha az elpakolás sikeres volt, akkor a fogyókúra befejeztével gyorsan a biztonságosabb zsírba csomagolja vissza… szóval újra meghízunk.
De mi is ez az ELSAVASODÁS!? Bizonyára jó néhányan hallottatok már róla. A lényege, hogy a táplálékokat be lehet sorolni lúgosító ill. savasító kategóriákba. Elsavasodhatunk az elfogyasztott ételektől, a rossz emésztéstől további savak képződhetnek, ill savat termel a stressz is! S persze itt a mozgás is, mely tejsavat termel. (evvel nem azt akarom mondani, hogy ne mozogjuk, sőt nagyon is ajánlom! A bőrünkön keresztül sok méreganyagot kiizzadunk, erősödik a tüdőnk, mely rendkívüli módon hozzájárul a salakanyagok eltávolításához, s a szívérrendszerről ne is beszéljünk, satöbbi, satöbbi…)
Sőt, úgy gondolom, hogy a megfelelő mértékű sport az egyik legjobb megoldás az elsavasodás ellen!!!
Mint köztudott a kémhatást egy nullától tizennégyig tartó skálán mérjük. A semleges a 7. Ettől lefele a savasság nő, felfele lúgos, s minél távolabb van az érték annál lúgosabb. A vér kémhatása 7,35-7,45-ig terjedhet. Ha ezen az intervallumon kívülre esik akkor nagy a baj. A szervezet viszont különböző módon ezt szabályozza (tüdő, vese, a vér puffer tere, stb) (Az egyes számok között nem egyenes arányosság áll fenn. A ph skála a tízes alapú logaritmus alapján lett meghatározva. Ez azt jelenti, hogy pl. 6 és az 5 között tízszeres a „különbség”, még a 6 és a 4 közt már 100-szoros.)
Ételek besorolása pl. itt:
A savasító ételeink közömbösítésére a szervezetünk kénytelen bázikus anyagokat elvonni ahonnan csak lehet. Amíg fiatal a szervezet addig az erős máj, vese, tüdő, stb. sikeresen távolítja el a nemkívánatos anyagokat a testből, de a kor előrehaladtával egyre jobban gyengülnek, s egyre több ásványi anyagot kell kivonni ahonnan csak lehet. Jönnek a kopások, gyulladások, aztán az egyre komolyabb betegségek. A savakból ill. bázisokból a reakciók során sók képződnek, amiket nemes egyszerűséggel köveknek nevezünk. Ezek a kövek lerakódnak a szervezetben. Fogkő, vesekő, epekő, stb… S hogy honnan vonódnak el az ásványok? Fogak, csontok, ízületek, bőr, haj, stb… a lehető legkevesebb bajt okozván. Testünk okos. A szúvas fogaink nem attól lesznek, mert a cukros étel a szájban savvá alakul, majd magának lyukat vájva bejut a fogba aztán benn rombol… nem… egyszerűen a kalcium kivonódik a foggyökéren keresztül a közömbösítés szükségessége miatt! S hogy miért halljuk a reklámokból ennek ellenkezőjét? Gondolom sokan tudják… Azért a végén szentelek erre is pár gondolatot.
Van egy könyv, melynek címe: TELJES MEGTISZTULÁS. Ennek a könyvnek minden háztartásban ott kellene lennie!!! Ezt minden túlzás nélkül állíthatom…
Megtudhatjuk belőle, hogy milyen problémák lehetnek egy nem megfelelően kivitelezett fogyás, vagy méregtelenítés miatt, ill. hogyan kell mindezeket elkerülni. Ez nem egy „tucatkönyv” , nagyon ajánlom…!
A megfelelő táplálkozás során kb 80% lúgosító, és 20% savasító ételt kellene fogyasztanunk. A nyers vegán táplálkozás során erre a százalékos arányra nem kell figyelni (vagy csak alig), hisz ez automatikusan teljesül.
Sok dolgot találhatunk a témával kapcsolatban a neten, de érthető, logikus, mélyre hatoló igazán csak ez a könyv. Garantálom az „AHA”- élményeket…
Láttam egy filmet még annak idején Béres Józsi bácsival, a Bérescsepp feltalálójával. Elmesélte, hogy hogyan jött rá, ill. hogyan fejlesztette ki a cseppjeit. A növényeket megfigyelve észrevette, hogy ugyanazon fajta nem sokkal távolabbi területen sokkal gyengébb, csenevészebb. Megvizsgálta a talajt, s rájött, hogy a bennük lévő ásványi anyagok, ill nyomelemek mennyisége nem azonos. A kevesebbet tartalmazó talajban gyatrább, ill. torzult növények nőttek.
Dr Schüssler 12 féle ásványi sót nevezett meg, melyeknek hiánya betegséget okoz a szervezetben. (Schüssler sók néven kaphatók a gyógyszertárakban.) Arcdiagnózis segítségével magunk is beazonosíthatjuk a hiányzó fajtákat.
A leírás, ill. segítség az arcdiagnózishoz ebben a könyvben található:
Dr. Bruce Lipton azt írja „A tudat a belső teremtő” c. könyvében, hogy a sejtjeink tulajdonképpeni agya a sejtburok. A sejtburok „mondja meg”, az ő hatására módosul a DNS a sejtmagban. El lehet képzelni, hogy egy elsavasodott sejtközti állomány, egy ásványi sok hiányában szenvedő sejt hogyan működik, ill. a milyen hatással van a DNS-re! A szerveink nem tudják ellátni feladatukat, csökken a funkciójuk, esetleg le is állnak, sejt degeneráció…
Gondolom nem ismeretlen a szépségápolásban használatos „Himalája só” vagy különböző pakolások. Közös jellemzőjük, hogy magas ásványi anyag tartalmuknak köszönhetően javítják, pótolják a szervezet által szükségszerűen kivont sókat,s ezáltal szépül a bőr.
Aztán itt vannak a gyógyfürdők. Hát persze, hogy itt is az ásványok gyógyítanak. Annak ellenére, hogy csak az ozmózisnyomás segítségével tudnak bejutni a szervezetbe, ezáltal nem jutnak el minden sejthez, azért elég jó „eredményeket” lehet elérni.
Aztán a só terápia, a só barlang a légzőszervi betegeknek.
A narancsbőr kezelésre mit használnak? Szóval lehetne még folytatni a sort…
Most gondolom sokan azt mondják magukban, hogy „de hát régen is ugyanígy táplálkoztak az emberek. Hát nem egészen… ha belegondolunk régebben sokkal kevesebb húst ettünk. (Németországban egy felmérés szerint a múlt század elején kb. heti fél kilót, míg ma már több mint heti kettőt!!!) Sokkal kevesebb cukrot fogyasztottunk, sőt volt mikor csak patikában lehetett kapni. Azt olvastam vhol, hogy ha egy embernek felnőtt koráig nem adnánk finomított cukrot, s majd egy kanállal letolna, az hasonló hatással lenne rá mint a kábítószer… Korábban a paraszt bácsi megevett egy fej hagymát is a szalonna mellé… (rendkívül egészséges, erős méregtelenítő) Nem oly rég még emlékszem hogy csak hétvégen került hús a családok asztalára. Voltak tészta, „főzeléknapok”… A chipsekről, cukros üdítőkről, nasikról már ne is beszéljünk…
Persze semmisem csak fekete és csak fehér. Sok egyéb tényező befolyásolja az egészséget. De döntő, meghatározó módon szerintem a táplálkozás. Hasonlóan fontos a lelki egészség is, de a test az egy egység. Oda-vissza hat egymásra a test-lélek. Mert ugye „ép testben ép lélek”
(Irok majd pár sort erről a dologról is, nem is hinnénk, hogy „mik vannak”…)
Az ásványi anyag szegény táplálkozás még rásegít a savasító étkezés pusztítá
Az ásványi anyag szegény táplálkozás még rásegít a savasító étkezés pusztítására, hisz nem elég, hogy keveset viszünk be belőlük, még el is vonjuk őket a közömbösítésre!
Az egész dolog „működésének” megtapasztalásában nekem is részem volt. Kb. 12-15 évvel ezelőtt egymás után jöttek a problémák az egészségemben. Ízületek, emésztés, stb… a hagyományos orvoslás a megszokott módon kilószám írta a gyógyszereket. S a már jól ismert „evvel együtt kell élni” mondattal intézték el a dolgot. Egy véletlen folytán (vagy nincsenek véletlenek?) láttam egy riportot a tv-ben, egy betateszt nevű vizsgálatról, mely a szervezet elsavasodását méri. Ez a dolog akkoriban még nagyon „gyerekcipőben járt”. A neten alig volt róla vmi. A könyvtárban egyetlen könyvet találtam a témával kapcsolatban, egy meglehetősen semmitmondó címmel: Egészséges táplálkozás. Ennek a könyvnek köszönhetem azt, hogy nem szedek semmiféle gyógyszert ill. probléma nélkül sportolok.
De visszatérve a nyersevésre. Ezt is kipróbáltam, kb 6-8 hónapig. A tapasztalatom meglehetősen vegyes… Erőnlét, pontosabban kondíció tekintetében csak pozitívan tudok nyilatkozni. Eszméletlen állóképességem lett ezalatt a pár hónap alatt is. Edzésen szinte feltéptem a parkettát. 10 km-eket futottam bokasúllyal, ill. csuklósúllyal terhelve úgy, hogy a végét még „meghúztam”. Ami negatívum volt, hogy nagyon lefogytam. Szellemileg kicsit „szétestem”. Az igazság az, hogy felkészületlenül álltam át, hírtelen. Most már tudom, hogy ezt így nem lehet… Ha esetleg valaki szeretné kipróbálni, akkor azt javaslom, hogy csak fokozatosan…! A testnek alkalmazkodni kell a megváltozott étrendhez, hisz eddig a főttekre „rendezkedett be”. Elkezdi lecserélni a sejtjeinket az új üzemanyagnak megfelelően. Megkezdődik egy iszonyatos méregtelenítési folyamat.(Megjelent egy könyv „Viktoria Butenko:12 lépés a nyers étrendig” címmel. Szerintem ezt érdemes megvenni, ha vki erre szánja magát.)
Amúgy megjegyezném, hogy az állatvilághoz képest fizikailag nagyon gyengék vagyunk. Ők testükhöz képest sokszorosát cipelik, sokszorosát ugorják. Illetve hát meghatározó többségük, nem is beszélve a futóteljesítményükről. (Igaz az is számít, hogy nem sportolunk, de még az olimpikonjain is jelentősen elmaradnak tőlük.)
Akkor jöjjön a kérdés: miért nem folyik ez orrba-szájba a médiából? Miért nem evvel fogad az orvos az ajtóban bennünk? A válasz egyszerű… A gyógyszeripar részvényeseinek bevétele jelentősen(!!!) csökkenne, ha egészséges emberek mászkálnának az utcákon. Vannak ugyan orvosok, akik már bátran vállalják véleményüket, ill. tájékozottabbak, de sajna még ők vannak kisebbségben. Még most is olvasok (ill. csak beleolvasok) oldalakba, ahol ezeket a dolgokat cáfolják. Szóval a gyógyszer gyártók pénzelik az egyetemeket. A kutatásokat, a működésük egy részét. S akkor még nem is beszéltem arról, hogy az egyes kutatók, orvosok mennyi pénzt kapnak a hallgatásért, ill. azért, hogy úgy táncoljanak, ahogy ők fütyülnek…
Dr. Lenkei Gábor „Egészségre ártalmas” című könyvében leírja, hogy a Harvard egyetemen, az orvoskaron dolgozó oktatókból 1600 vallotta be, hogy ők maguk, vagy családtagjaik gyógyszeripari támogatást kapnak. A vezetők 200-500 ezer dollár/ év. De nem kell messzire menni: talán emlékszünk arra, hogy nemrég belefulladt egy magyar orvos részegen egy tájföldi szálloda medencéjébe. Kiderült, hogy voltak vagy harmincan, s egy gyógyszergyártó cég utaztatta ki őket. Gondolom sok embernek nem mondtam nagy újdonságot…
Nem bántani akarom az orvosokat, vannak köztük ilyenek, ill. olyanok is. Mint általában a társadalomban.
A végére hagytam egy filmet, mely szerintem mindenkinél kiveri a biztosítékot…! Egy HETVENÉVES amerikai nő kb. 30-nak néz ki. Láttam már több képet videót a nyersevés ilyetén hatásáról, de ez még engem is meglepett… szerintem sokat számít a genetika is, hisz ha megnézzük a 100-as sprinterek döntőit, csak feketéket látunk köztük. (most a genetikán van a hangsúly, nem pedig azon, hogy fekete) Az is fontos lehet, hogy rendkívül sok zöldet eszik, sok klorofilt, mely egy csodaszer túlzás nélkül. A nyersevők közt is van különbség. Vannak akik csak zöldséget, gyümölcsöt esznek, leveket isznak, aztán vannak akik különböző magvakat is esznek, vannak akik csírákat is, stb,stb… (ő pl. friss gyömbért is, s láthatunk búzafüvet is a filmben) Ha azt nézzük, hogy mennyire lecsökkent a fán, földben termett terményeink vitamin, ásványanyag, stb. tartalma, akkor szerintem szerencsésebb a zöldség-gyümölcsöket kiegészíteni.
S hogy igaz-e a film? Nos… gondoljuk végig: nem a holdon, hanem itt a földön, egy városban egy közösségben, egy családban él a nő. Ha ez az egész csak kitaláció lenne, akkor gyorsan bukna minden, hisz a riport után szerintem az újságok is beszámoltak a dologról. A közvetlen környezetnek hamar tudomására jutna a „csalás”. Mindamellett ott volt a bizonyíték is, az a gyönyörű kert… Az egy más kérdés, hogy plasztikai sebész „témában” mi a helyzet. Állítólag nem műtötték. De szerintem ha már csak a „még egy aszpirint sem szed be” történet működik, (márpedig szerintem működik) már akkor megérte így hetven évesen!!!
http://www.youtube.com/watch?v=bBhNwzDV25I&feature=related
„Ha nem törődünk testünkkel, hol fogunk élni?”
Dan Millman
"Nézzük meg, hogy az állatvilágban kik esznek főtt ételt! (A háziállatokat ne vegyük ide, hisz őket az ember eteti) Azt hiszem mindnyájan arra az eredményre jutottunk, hogy egyetlen faj sem! Akkor felteszem a kérdést: miért gondoljuk, hogy nekünk ez jó???"
Ez nagy rossz érv.
Ennyire erővel nézzuk meg, hogy az állatvilágban ki visel cipőt, ki használ autót, ki használ elektromos áramot.
Azt hiszem mindnyájan arra az eredményre jutottunk, hogy egyetlen faj sem! Akkor felteszem a kérdést: miért gondoljuk, hogy nekünk ez jó??
Dr. Lenkei Gábor közismerten szcientológus, így számomra a véleménye nem mérvadó.
A 70 éves amerikai nő kinézete meg a modern sebészetnek köszönhető.
"Amúgy megjegyezném, hogy az állatvilághoz képest fizikailag nagyon gyengék vagyunk. Ők testükhöz képest sokszorosát cipelik, sokszorosát ugorják"
Persze, hogy fizikailag gyengébbek vagyunk.
Viszont szellemileg magasan fölöttük vagyunk ha nem tűnt volna fel.
Kedves Ismeretlen...!
Először arra gondoltam, hogy nem reagálok, de aztán mint látod mégis. Szóval: nem értem hogy kerül ide a cipő, az áram, az autó... Mennyiben segítenek az egészséges test, egészséges élet megőrzésében, megszerzésében?
Ezek mind kényelmi szempontokat szolgáló találmányok, de ha máshogy közelítjük meg a dolgot, akkor azért húzunk cipőt, mert a gyenge lábaink, bőrünk védelemre szorulnak. Vagy a satnya testünk, gyenge kondink, rossz futóteljesítményünk miatt jó szolgálatot tesz az autó... Ámbár úgy gondolom, hogy ebbe nem érdemes belemenni, hisz nem függ össze az eredeti kérdéssel.
Lenkeit nem ismerem, nem tudom hogy milyen ember, de gondolom az idézett statisztikát nem ő készítette, csak bemásolta. Ha valaki hazudik akkor a forrásnál, a készítőknél keressük a hibát...
De hogy lásd nem csak ő gonosz, itt van egy fiatal "jó" doki, aki az egyik Nobel díjasunk, Oláh György által alapított kitüntetés elismertje. A kilencedik perc környékén nagyon figyelj!!!
http://www.youtube.com/watch?v=-nC5N0SUR-k&feature=related
A hetven éves nő...
mivel nem tudom tényszerűen bizonyítani a filmben elhangzott állításokat,(mondjuk Te sem!) ezért nem is kardoskodom.
Ámbár ha megnézed úgy egészében a nőt akkor nem úgy néz ki mint egy átlagos hetvenéves. nem csak az arca, a kezein a bőr, a TARTÁSA !!!
Az ésszel kapcsolatban csak ismételni tudom magam: értelmetlen, nem a kérdéshez kapcsolódó vitába kár belemennünk.
Ja igen: feltűnt, hogy szellemileg fejlettebbek vagyunk az állatoknál, de nem hinném, hogy ezt a főtt ételnek köszönhetjük...
"nem értem hogy kerül ide a cipő, az áram, az autó... Mennyiben segítenek az egészséges test, egészséges élet megőrzésében, megszerzésében?"
Elég szomorú hnem ismered, hogy az elektromos áram hogyan járul hozzá az egészséges emberi testhez illetve az egészséges test megőrzésében.
Miért jönnek ide?
Azért mert te azzal érvelsz, hogy rajtunk kívül egyetlen állat faj sem fogyaszt főtt ételt ezért biztos káros.
Ezt a gondolat menetet követve, akkor az elektromos áram használata is káros.
"feltűnt, hogy szellemileg fejlettebbek vagyunk az állatoknál, de nem hinném, hogy ezt a főtt ételnek köszönhetjük..."
Tudod, az ember akkor kezdett el kiemelkedi az állatok közül amikor elkezdte főzni illetve sütni az ételt.
"Ámbár ha megnézed úgy egészében a nőt akkor nem úgy néz ki mint egy átlagos hetvenéves. nem csak az arca, a kezein a bőr, a TARTÁSA !!!"
Az a sportnak illetve testmozgásnak köszönhető nem a nyers vegetáriánus étrendnek.
"Az ésszel kapcsolatban csak ismételni tudom magam: értelmetlen, nem a kérdéshez kapcsolódó vitába kár belemennünk."
Pedig ez is a témához tartozik ha megakarjuk érteni azt, hogy miért vagyunk gyengék az állatokhoz képest.
Az, hogy elveszítjük a vad fizikai erőnket ami az állatvilágban van, az annak a természetes következménye, hogy az ember egyre inkább az eszét kezdi el használni a nyers fizikai erő helyett.
Kedves Kérdező!
Remélem a pottenger kísérlet, ill. az emésztési leukocitózis meggyőzött. Még valami: ha természet arra képes, hogy olyan parazitákat "alkot", akik a gazdatestet öngyilkosságra kényszerítik, ezáltal biztosítva az élősködő faj fennmaradását, akkor mi emberek miért nem tudunk sárkányszerűen tüzet okádni a főt kaja előállítására? Vagy ahogy egy könyvben olvastam: miért nem főzőlappal a hátunkon születünk? Mielőtt kipróbálod egy jó tanács: FOKOZATOSAN ÁLLJ ÁT !!!!!!!!!
"Még valami: ha természet arra képes, hogy olyan parazitákat "alkot", akik a gazdatestet öngyilkosságra kényszerítik, ezáltal biztosítva az élősködő faj fennmaradását, akkor mi emberek miért nem tudunk sárkányszerűen tüzet okádni a főt kaja előállítására? Vagy ahogy egy könyvben olvastam: miért nem főzőlappal a hátunkon születünk?"
Én azt kérdezném tőled, hogyha a sült/főtt étel annyira rossz, akkor az ősember miért kezdte el enni?
Nyilván ha negatívnak ítélték volna a hatását, akkor abbahagyták volna.
A főtt/sült étel bizony evolúciós előnyhöz juttatok minket.
Miért mi építünk városokat, és miért nem a nyersen evő emberszabásúak?
Miért nekünk van tudományunk,művészetünk és miért nem az orangutanoknak?
Tüzet okádni és főzőlappal a hátunkon születnünk nem kell mert a tűz megtalálható a természetben, a főzőlapot meg eltudjuk készíteni így az evolúció nem késztet minket ezek "kinövesztésére".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!