Érett feketebodza bogyóját meg lehet enni nyersen, elcsemegézgetni? Nem fosok be tőle?
Figyelt kérdés
2012. aug. 15. 18:25
1/8 anonim válasza:
Szerintem nem nagyon. A bodza bogyóból készült szörpöt is kell forralgatni, hogy ne okozzon hasmenést.
2/8 A kérdező kommentje:
Én múltokr ettem, de nem lett tőle bajom. Csak kíváncsi voltam, hogy nagyobb mennyiségben fogyasztható-e nyersen, mert nagyon ízlett. :)
2012. aug. 15. 19:02
3/8 Phoney válasza:
Amikor teljesen érett, akkor maga a bogyó már nem mérgező, csak a zöld részeket le kell szedni róla.
4/8 anonim válasza:
Első vagyok. Akkor jó, megkóstolom én is :)
5/8 A kérdező kommentje:
Szerintem nagyon finom :)
2012. aug. 17. 00:00
7/8 Viridissima válasza:
Csak akkor edd meg nyersen, ha a pici magját nem nyeled le. A magvak, a levelek, az éretlen bogyók, a friss kéreg a sambunigrin glikozida tartalom miatt mérgezők. Görcsöket, hányingert okoznak. Átpaszírozva magok nélkül lekvárnak, öntetnek, vagy szörpnek elkészítve nagyon finom. Ezek enyhe hashajtó, fájdalomcsillapító, immunerősítő és izzasztó hatásúak.
8/8 anonim válasza:
Én sosem mertem enni belőle, mert nagymamám mindig azzal jött, hogy minden bogyó mérgező, ami nem málna vagy szeder.
Pedig egy csomó szörpben meg lekvárban pont, hogy bodza van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!