Vegetáriánusoknak mi a kedvenc étele? Nem lesztek hamarabb éhesek mintha ennétek húst?
Húú, nagyon nehéz egyet mondani. Talán a sóskafőzelék és bundáskenyér, ahogy Anyu csinálja. :)
Az összes rántott és sült zöldség...
És ne feledkezzünk meg a jó kis túrós csuszáról, sok tejfüllel, és ropogódra sütött apró hagymával. (Szalonna helyett.)
Hummus forever!
Amúgy nem vagyok vega, de ez az étel szerintem mindent visz. Laktató, variálható, és finom. Általában úgy eszem, hogy valami nyers zöldségre kenem, pl paprikaszeletre, félbevágott paradicsomra, vagy salátalevélre
Másik nagy kedvencem meg nem is igazi étel... inkább csak amolyan alkatrész: Ha zöldséglevest főzök, akkor abba mindig beleteszek jó sok egész sárgarépát, és amikor kész a leves, akkor ezt kilopom belőle, félreteszem, és mehet be a hűtőbe... másnap (vagy pár óra múlva) hidegen, puhán, édesen...
Azt hiszem, elég sok jó ötlet máris elhangzott. Mondhatnám, hogy vannak jó vega szakácskönyvek, honlapok, közösségi oldalak, mert ezek végeláthatatlanul sorolnák a jobbnál jobb kajákat. Ha gondolod, írok én is még... amúgy leggyakrabban zöldséget párolok, ha magam főzök.
A kérdés második része nem kapott komoly figyelmet eddig:
<< Nem lesztek hamarabb éhesek mintha ennétek húst? >>
Őszintén szólva nem tudom, milyen hamar lennék éhes, ha ennék húst, de nekem az a gyanúm, hogy ez a kérdés is túl van spilázva. Személy szerint abban sem látok nagy problémát, hogy mondjuk egész nap folyamatosan egyek/rágcsáljak ezt-azt: nyers zöldséget, olajos magvakat például.
Mindenesetre a jól elkészített vega kaják táplálóbbak és kielégítőbbek, mint ahogy a köztudatban él, meg ahogy egyesek el próbálják hitetni.
Az átlagos húsevő átlagos ebédje a hús mellé egy, de legfeljebb kétféle, többnyire fantáziátlanul elkészített, kizárólag köretnek szánt növényi eredetű étel, mondjuk egy tipikus főfogás lehetne a csirkecomb sült krumplival vagy főtt rizzsel, és jó esetben ubisalival. Érzésem szerint a húsevők abból indulnak ki, hogy a normál vega ebéd tipikusan ugyanez, hús nélkül. Példánkban tehát üres főtt rizs ubisalival. (Fúj)
A valóság meg az, hogy a gondosan összeállított és tudatosan választékos, tipikusan vega főétel mondjuk:
Szezámmagos brokkoli babbal és főtt árpával, párolt vegyes zöldséggel, bő olívaolajjal, és célkalével. Legalább tízféle növényi eredetű étel, és ez még csak egy fogás volt.
Egyáltalán nem éhezek meg hamarabb, mert ezt szoktam meg, nekem ez a természetes, a hústól meg nem, hogy jól laktam volna anno, hanem elnehezültem, puffadtam, nem éreztem jól magam. Egyáltalán nem is esett jól, nem volt jó a közérzetem, de még az állagától is rosszul vagyok.
Na, de a kedvenc ételeim: Sok minden van, de egy biztos, mindig tudok mit kitalálni, sose unalmas az étrendem számomra:
Pl rántott gomba/ karfiol/cukkini/brokkoli/ sajt áfonya szósszal, rizzsel. Gombafasírt, babfasírt, szójafasírt, lencsesaláta, lencsefözelék, lecsó, gombapörkölt, babpörkölt, zöldbab pörkölt, csilis bab, természetesen darált hús nélkül, (néha diót rakok bele), sült krumpli, krokett, majonézes krumplisaláta, görög saláta, és az olaszos tészta ételekről nem is beszélve.:) Hmm, gombás paradicsomos raguval, vagy tejszínes brokkolisan stb.:) Természetesen rengeteg nyers zöldséget, de még több gyümölcsöt eszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!