Mi a kedvenc VEGA ételed?
Sokan mondják, hogy a vegakaja undorító, ehetetlen. Én nem hiszem hogy így lenne.
Nektek mi a kedvenc étleletek?
lencse, spenót, sárgaborsó főzelék főtt tojással
tojással, brokkolival rakott krumpli/rizs
öntött karfiol
gombapörkölt rizzsel, párolt zöldségekkel
csőben sült brokkoli, spárga, zöldbab tojásos-tejszínes öntettel
rakott zöldbab tojással és tejföllel
paradicsomos káposzta, tojásos-céklás-brokkolis zöldségfasírttal
Lencsefőzelék.
Aki nem vega, az tehet bele csülköt, vagy kolbászt, vagy libát, de nekem hús nélkül is tetszik. Ja, és nem liszttel szoktam sűríteni, hanem kicsit kiszedek, turmixolom tejföllel, és visszateszem a többihez. Néha teszek bele tálaláskor ey kicsi ecetes tormát... vicces íze lesz, nagyon eltér a menza-főzeléktől ;P
csőben sült karfiol, brokkoli.
Avokádó, padlizsán krém.
Lencse főzelék..
és a végére hagytam a legjobbat:tofus lasagne..:)
Sóskamártás tört krumplival
vega pizza
káposztás tészta
krumplis tészta :)
igen, tojás, tej - ugyanis csak a vegánok nem esznek állati eredetű dolgokat. a lakto/ovo esetleg a kettő együtt vegák esznek.
amúgy:
hagymalevesek
gomba, brokkoli krémlevesek
tejszínes-gombás tészta
tojással töltött gombafejek
göngyölt, fűszeres padlizsán
krumplifőzelék
mézes-szezámos bundában sült tofukockák
rakott brokkoli
fűszeres-sajtos cukkínicsónakok
vega sushi
tejszínes-fűszeres zöldségekkel töltött zsemle kisütve
és még rengeteg, de most hogy leírtam, rohadt éhes lettem, megyek is, megcsinálom valamelyiket :)))
Nem tudom, hogy te eszel-e állati eredetűt, de ha igen, akkor a párolt brokkoli sajtmártással leöntve.
Vagy a rántott karfiol is finom.
Ha nem, akkor a főtt karfiolt megpirítani zsemlemorzsában, az is isteni. :D
Nem vagyok vega, de ez a rakott zöldbab tojással megoldja a húsvét utáni "mit kezdjek a főtt tojással" gondomat.
Egyébként esetenként szoktam csinálni rántott kelkáposztát, vagy éppen szójából brassóit alaposan ellátva fokhagymával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!