Kedvenc salátátok? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
eredeti Caesar saláta, + csirkével .)
ha érdekel google :DD Én mindig a Vapiano olasz étteremben fogyasztom, megkockáztatom az országban a legjobb, de sajnos elkérik az árát. Csináltam már házit is, de az öntet a lényeg amit hosszú lenne lerni mert fenn van a neten.
Nekem 2 nagy kedvencem van:
1. Őszi gyümölcs-sajt saláta
25 dkg trappista sajt, 25 dkg szilva, 20 dkg szőlő (a recept szerint, de én 40-et szoktam, piros és fehér szőlőt vegyesen), 1 ek. mandulaforgács (elhagyható), 1 citrom leve, 1 kk cukor, csipetnyi fahéj, só, bors, 4 ek. salátaolaj (én olívaolajat használok, és kevesebbet), 2 ek. tejföl
A szilvát 4-be, a sajtot kis hasábokba vágjuk, egy tálban összekeverjük a szőlővel és a mandulaforgáccsal. A salátaolajat, tejfölt, citromlevet és a fűszereket összekeverjük. A salátát kis tálkákba szedjük, leöntjük az öntettel, és már ehetjük is.
A család és a barátok nagy kedvence lett
A másik saláta receptjét nem találom, de ha meglesz, leírom. Tojássaláta lesz.
Itt a második :)
Mimóza tojássaláta
Hozzávalók: 4 alma, 1 citrom leve, 15 dkg sajt, 1 dl majonéz, 1 dl tejföl, 2 csokor újhagyma, 6 keményre főtt tojás, zöldsaláta levél, só, bors
Elkészítés: az almákat meghámozzuk, lereszeljük, a citrom levével megöntözzük. Hozzáadjuk a nagylyukú reszelőn lereszelt sajtot, a majonézt, tejfölt, sót és borsot. A hagymát felkarikázzuk. 2 tojásfehérjét kislyukú reszelőn lereszelünk (én kis lyukú passzírozón nyomom át), a sajtos-almás-majonézes krémhez adjuk. A sárgákat díszítéshez félretesszük. A maradék 4 tojást karikákra vágjuk. Egy mély salátás tálat kibélelünk salátalevelekkel. Bevonjuk a krém 1/3-val, tojáskarikákkal befedjük és hagymakarikákkal megszórjuk, majd újabb krém, újabb tojás és hagymakarika. Tetejét a maradék krémmel befedjük. A két tojássárgáját a krém tetejére reszeljük. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
hátt a legegyszerűbb, mondjuk nem mondható salinak: alma felkockázva, akár többféle is lehet, és többféle sajt(füstölt az isteni, azt ne hagyd ki) felkockázva :) kicsi korom óta a kedvencem.
a majonézes kukorica, hagymás babsali, krumplisali is meg persze az ecetes ubisali, jóóó ecetesen :D
Egy jó görög sali amm
feta sajt nagy mennyiségben
kockázott ubi
-''- paradicsom
Öntet: joghurt,tejföl,majonéz,mustár,cukor,piciny só
és kész is nagyon fincsi hidd el ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!