Van ilyen süti? 12L (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Ez azért nem ennyire egyszerű, ha cukros a nagyi, ugyanis nemcsak cukrot nem ehet, hanem lisztes dolgot se nagyon, az is gyorsan felszívódó szénhidrát. Nagyon aranyos vagy, de szerintem 1 kiló almának és egy tábla diabetikus csokinak jobban örülne.
Gondolj bele, megsütsz egy tepsi süteményt, és ő csak egyetlen szeletet ehet belőle, mert ha többet eszik, felmegy a cukra... Mi lesz a többivel? Egyszerűbb azt az egyetlen szeletet megvenni neki, ha már mindenképp sütit akarsz.
De ha ragaszkodsz hozzá, itt találsz recepteket:
esetleg, ha van muffinsütőtök,süss édesítőszerrel ,egy kis kakaóval, és diabetikus csokival esetleg pár szem meggyel egy tepsi muffint.
több napig is eláll, egy vagy két darabot naponta biztosan megehetne belőle a nagyi.
egyet leírok, hátha megtetszik.
20 deka liszt,fél csom.sütőpor 2 tojás,1 kispohár /175-150 gr-os/joghurt, 0,7 dl olaj 25 szem süssina /vagy más aprószemű édesítőszer/
30 ml vízben feloldva,1 ek. kakaó, fél tábla diabetikus csoki apróra törve.
a tojást , a joghurtot, az olajat, az oldott édesítőt
összekevered, bele a sütőporos lisztet, a kakaót, a csokidarabokat.
papírkapszlikba elosztod, kb 3/4-ig érjen. a tetejére mehet egy szem meggy.
előmelegített sütőben 5 percig erős lángon, majd közepesre véve még kb 25 percig sütni.
egy fogpiszkálót szúrj bele, ha nem ragacsos , akkor már kész.
Nagyon aranyos vagy, hogy próbálkozol, sok sikert kívánok.
A boltokban van direkt ilyen sütikhez alap, amit cukorbetegek ehetnek. Nem tudom, hogy pontosan milyen, az egyik ismerősünknek a férje cukros és Ő kért, hogy vegyünk ilyet Nekik otthonra.
Nem olyan olcsó emlékeim szerint, de Nekik tetszett. És azt szerintem megeheti a nagyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!