Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért jó vegetáriánusnak lenni?

Miért jó vegetáriánusnak lenni?

Figyelt kérdés
2012. júl. 14. 10:28
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim válasza:

Azért hogy ne vegyél részt ebben:

http://www.youtube.com/watch?v=hCkyoueMG64&feature=related

Szerintem nem kell ennél meggyőzőbb válasz.

2012. aug. 5. 23:35
 52/62 anonim ***** válasza:
ez Magyarországon is hasonlóan működik?:( Amúgy én vega vagyok, de tejet iszom. vagyis eddig ittam...
2012. aug. 6. 01:27
 53/62 anonim ***** válasza:
Nem
2012. aug. 6. 07:36
 54/62 anonim ***** válasza:

Akinek ilyen fóbiája van a vágóhídtól (én is elítélendőnek tartom), az tartson csirkét meg malacot, és ássa föl a kertjét veteménynek, akkor majd nem eszik bizonytalan eredetű élelmiszert. Nem kell amiatt megvonni magunktól az értékes és pótolhatatlan állati fehérjéket, mert valami barom kitalálta, hogy kell levágni az állatokat egy vágóhídon.

Ha meg említett személyeknek nincs lehetősége állattartásra, növ.termesztésre, akkor vegyen termelőtől, szerencsére manapság erre is van lehetőség.

A tejfogyasztás is kb. addig káros, amíg valaki UHT 1,5%os tejnek hitt "családi ital"-t fogyaszt. Amit én reggel kifejtem ma a tehénből, az tej. Nem 1,5%os, nem 2,8%os, hanem olyan, amilyet éppen aznapra "készített" a szervezete. Legelőn tartott jószág, sok gyógyfüvet eszik napközben. Az esti teje tele van gyógyító hatású növényekkel, szóval aki a tejre is nemet mond, az igencsak primitív lehet. Csak mondok egy példát: 200 forintért adom a házi tej literjét. A boltban hol veszel ennyiért és milyet? Na ugye. Nem is biztos hogy drága a minőségi élelmiszer, inkább csak az emberek lusták annyira, hogy nem mennek tovább a sarki kisboltnál.

2012. aug. 6. 08:47
 55/62 anonim válasza:
Állítólag azért,mert nem jó ha állatot eszünk mert benne van a lelke vagy mia szösz semmi köze a fehérjékhez
2012. aug. 18. 06:24
 56/62 anonim válasza:
10%
Előző vagyok még azért is jó,mert nem rohad bele a hús és a tej a gyombrodba és nem lessz bidös az izzadtságod stb...
2012. aug. 18. 06:25
 57/62 anonim ***** válasza:

Olvastam itt egy véleményt egy vegától (?) miszerint mennyire hűderossz az, hogy mesterségesen felhizlalt, ledarált, anyagokkal teletömött, boltba kipakolt állatot eszünk meg. Hozzá szegezném a kérdést, hogy mégis mennyiben más a boltba kapható zöldség és gyümölcs? Talán azokat nem nyomják tele vegyszerekkel, ízfokozókkal? Hogy csak egy példát mondjak, a banánhéj természetes színe tudnillik nem sárga, hanem zöld. Csak a mi fejlett világunkba nyomnak bele olyan anyagokat, amiktől sárga lesz a héja.

Nyilván vannak olyanok is, akik otthon, saját kertjükben termelik meg a zöldségeket, gyümölcsöket, és vegák, de szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hogy itt a gyk-n hány ilyen ember van...

2012. szept. 21. 11:13
 58/62 anonim ***** válasza:
A hús akkor is sokkal mérgezőbb.És agresszál is.Semmi szüksége rá az emberi szervezetnek.
2012. szept. 21. 14:36
 59/62 anonim ***** válasza:

A hús agresszál? Jézus atya isten :D Remélem ez nem a saját agyad szüleménye, hanem valahonnan olvastad. Ha igen, akkor hadd kérjek már valami linket!

Ja és csak egy érdekes információ: van vega ismerősöm, aki képes úgy üvöltözni az anyjával, hogy még egy drogos börtöntöltelék haja is égnek állna...ő is tud agresszív lenni, ha marha sz@r napja van, mégsem eszik egy deka húst sem.

2012. szept. 22. 11:05
 60/62 anonim válasza:
mert
2013. júl. 28. 15:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!