Miért jó vegetáriánusnak lenni?
A sárgarépát felszeletelni szabad?
Az uborkából salátát csinálni lehet?
Miért csak az állatokat sajnálják azok, akik emiatt lettek vegák?
Szerintem vegetáriánusnak lenni több ok miatt is jó(a rossz oldalát ha van ha nincs, ez mindig relatív nem írom, mert nem ez a kérdés). Az egyik, hogy manapság aki húst eszik, az nem otthon eteti és vágja le az állatot, hanem egy mesterségesen felhizlalt, kitudja miben szenvedett, bedarált, levágott állatot fogyaszt el. Úgyhogy aki azzal jön, hogy csak növényen élni nem egészséges, az nagyobb hülyeséget szinte nem is mondhatna. Más dolog, ha valaki maga neveli, gondozza az állatot és úgy vágja le és eszi meg. De az itteni válaszadók közül biztos mindenki így tesz, aki a növényevés ártalmaira hívja fel a figyelmet, úgyhogy lehet felesleges volt ezt leírnom.
Emellett ott vannak a lelkiismereti okok is. Ezt már mindenki maga dönti el.
Szerintem aki a vegetáriánus étrend mellett dönt, az azért jó, mert a piacon a 70 éves mamától egészségesebb zöldséget, gyümölcsöt tud venni, mint az aki, elmegy a Sparba, Tescóba és ott vesz magának "húst".
Remélem segítettem a válaszommal.
Nem vagyok vegetáriánus, de én is úgy gondolom, hogy az ember mindenevőnek teremtetett... (lsd fogazat, emésztőrendszer)
Miért nem sajnáljuk a növényt, amit kiszakítottunk termőtalajából, vagy éppen etiléngázzal érleltünk napfény helyett, és műtrágyával ostromoltunk, mert nem volt birkánk, hogy trágyát tegyünk alá, és gyomirtóztunk, mert lusták voltunk gyomlálni?
Egy önellátó gazdaság gazdasszonyaként azt mondom, a fent említett módokon érlelt zöldségek/gyümölcsök legalább annyira károsak mint a Tesco-s húsok... (aki a Tesco-ban húst vesz, az pont megérdemli egyébként)
Úgy vélem, akkor vagyunk összhangban a természettel, ha annak minden ajándékát hagyjuk a saját ütemében fejlődni, nem oltunk ki életet ok nélkül, nem tömjük, hanem neveljük és etetjük az állatokat, ha inkább gyomlálunk, semmint vegyszert használnánk...
Egyszóval nem az számít, hogy mit eszünk, hanem hogy milyet eszünk.
A téli időszak a megpihenés időszaka a mi életünkben. Ilyenkor van a disznóvágás is. A disznó, aki vígan rohangált az udvaron, egészségesen élt mindvégig. Finom kolbász, szalonna, sonka lesz belőle, és gyönyörű színhús. Aki vegetáriánus, az mit eszik télen? Merthogy friss, magyar zöldség/gyümölcs aligha kapható, ugyebár...
Persze aki a mi életvitelünket folytatja, az befőzi a gyümölcsöt, elteszi a savanyúságot, stb. A városon élő vegák megteszik ugyanezt az egészségük érdekében?
Nem kell ám elhinni, hogy a hús rossz nekünk, csak azért, mert valahol valaki ezt is leírta. A húsra éppen annyira szükségünk van, mint a növényi táplálékra.
Tudta valaki, hogy amikor bekerül az áru a Nagybani piacra (merthogy szinte kivétel minden áru ezen megy keresztül, mielőtt boltba/piacra kerülne), akkor sugárkezelik (=csírátlanítják), hogy lassabban romoljék? Kérdem én, hogy ez miért egészséges?!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!