Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért jó vegetáriánusnak lenni?

Miért jó vegetáriánusnak lenni?

Figyelt kérdés
2012. júl. 14. 10:28
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
29%

A sárgarépát felszeletelni szabad?

Az uborkából salátát csinálni lehet?

Miért csak az állatokat sajnálják azok, akik emiatt lettek vegák?

2012. júl. 14. 13:13
 12/62 anonim válasza:
69%

Szerintem vegetáriánusnak lenni több ok miatt is jó(a rossz oldalát ha van ha nincs, ez mindig relatív nem írom, mert nem ez a kérdés). Az egyik, hogy manapság aki húst eszik, az nem otthon eteti és vágja le az állatot, hanem egy mesterségesen felhizlalt, kitudja miben szenvedett, bedarált, levágott állatot fogyaszt el. Úgyhogy aki azzal jön, hogy csak növényen élni nem egészséges, az nagyobb hülyeséget szinte nem is mondhatna. Más dolog, ha valaki maga neveli, gondozza az állatot és úgy vágja le és eszi meg. De az itteni válaszadók közül biztos mindenki így tesz, aki a növényevés ártalmaira hívja fel a figyelmet, úgyhogy lehet felesleges volt ezt leírnom.

Emellett ott vannak a lelkiismereti okok is. Ezt már mindenki maga dönti el.

Szerintem aki a vegetáriánus étrend mellett dönt, az azért jó, mert a piacon a 70 éves mamától egészségesebb zöldséget, gyümölcsöt tud venni, mint az aki, elmegy a Sparba, Tescóba és ott vesz magának "húst".

Remélem segítettem a válaszommal.

2012. júl. 14. 13:17
 13/62 anonim ***** válasza:
87%
Attól, hogy így bánnak egyes helyeken az állatokkal még nem kell vegetáriánusnak lenni. Csak nem a teszkóból meg hasonló helyekről kell beszerezni a húst. Elektronikai és ruházati cikkeket is veszünk, pedig sok ilyen termékeket gyártó helyen embertelen körülmények között dolgoztatnak akár gyerekeket is éhbérért.
2012. júl. 14. 13:44
 14/62 anonim válasza:
86%
Szia, én még csak 1 éve vagyok vegetáriánus, de eddig csak az előnyöket tapasztaltam, mint testileg és lelkileg egyaránt.Testileg:Bizonyított tény, hogy a vegetáriánusok több teljes gabonát esznek és így kevésbé függenek a feldolgozott ételektől.Ez mellet bizonyíték van rá, hogy a vegetáriánus étkezés csökkentheti bizonyos daganatos betegségek, a cukorbetegség, sz elhízás, a szívbetegségek és számos egyéb betegség kialakulásának esélyét.Ezen kívül még sorolhatnám is.Nem tagadom vannak egyes tápanyagok amik pótlására figyelni kell, de azoknak nagy részét is be lehet juttatni gyümölcsökön és zöldségeken keresztül, meg persze vannak vitaminok és egyéb pótló szerek is.Lelkileg:Én mióta vegetáriánus vagyok sokkal könnyebbnek érzem magam és a közérzetem is javult, ezek mellett magabiztos lettem.Meg persze nyugodtan tudok aludni azzal a tudattal,hogy teszek valamit amivel kiállhatok azok mellet (állatok) akik ugyanúgy éreznek fájdalmat, mint mi (sőt egyesek érzékenyebbek is, bizonyított tény), de nem tudnak kiállni magukért...Tudom egyedül ehhez édes kevés vagyok, de én tisztában vagyok vele mit akarok.A húsevőket sem ítélem el, de nekem ezek az "elveim".Bocsánat a kisregényért. 15/L
2012. júl. 14. 19:43
 15/62 anonim ***** válasza:
48%

Nem vagyok vegetáriánus, de én is úgy gondolom, hogy az ember mindenevőnek teremtetett... (lsd fogazat, emésztőrendszer)

Miért nem sajnáljuk a növényt, amit kiszakítottunk termőtalajából, vagy éppen etiléngázzal érleltünk napfény helyett, és műtrágyával ostromoltunk, mert nem volt birkánk, hogy trágyát tegyünk alá, és gyomirtóztunk, mert lusták voltunk gyomlálni?

Egy önellátó gazdaság gazdasszonyaként azt mondom, a fent említett módokon érlelt zöldségek/gyümölcsök legalább annyira károsak mint a Tesco-s húsok... (aki a Tesco-ban húst vesz, az pont megérdemli egyébként)

Úgy vélem, akkor vagyunk összhangban a természettel, ha annak minden ajándékát hagyjuk a saját ütemében fejlődni, nem oltunk ki életet ok nélkül, nem tömjük, hanem neveljük és etetjük az állatokat, ha inkább gyomlálunk, semmint vegyszert használnánk...

Egyszóval nem az számít, hogy mit eszünk, hanem hogy milyet eszünk.

A téli időszak a megpihenés időszaka a mi életünkben. Ilyenkor van a disznóvágás is. A disznó, aki vígan rohangált az udvaron, egészségesen élt mindvégig. Finom kolbász, szalonna, sonka lesz belőle, és gyönyörű színhús. Aki vegetáriánus, az mit eszik télen? Merthogy friss, magyar zöldség/gyümölcs aligha kapható, ugyebár...

Persze aki a mi életvitelünket folytatja, az befőzi a gyümölcsöt, elteszi a savanyúságot, stb. A városon élő vegák megteszik ugyanezt az egészségük érdekében?

Nem kell ám elhinni, hogy a hús rossz nekünk, csak azért, mert valahol valaki ezt is leírta. A húsra éppen annyira szükségünk van, mint a növényi táplálékra.

Tudta valaki, hogy amikor bekerül az áru a Nagybani piacra (merthogy szinte kivétel minden áru ezen megy keresztül, mielőtt boltba/piacra kerülne), akkor sugárkezelik (=csírátlanítják), hogy lassabban romoljék? Kérdem én, hogy ez miért egészséges?!?

2012. júl. 14. 20:34
 16/62 anonim ***** válasza:
28%
Ui.: A növény ugyanúgy élőlény, mint az állatok, vagy mi magunk. Hatalmas tévhit, hogy azt "lelkifurdalás nélkül" fogyaszthatjuk. Utolsó voltam.
2012. júl. 14. 20:37
 17/62 anonim válasza:
70%
Kedves utolsó!Nem mondom, hogy nincs semmi igaz abban amit leírtál, mert tényleg értelmes dolgokat írtál csak egy a baki:Nem úgy van az hogy húh levágjuk aszt az állatot amit nevelgettünk mert szép élete volt és természetesen nem érez majd a halálából semmit.Ez egy hatalmas tévedés ugyanis a hústermelés nem ez a biznisz a lényege:minél több állatott vágjunk hogy minél több pénz jöhessen be, és eszt a lehető legeslegolcsóbb legeslegembertelenebb módon keresztül.Sajnos ez erről szól a pénzről, most leírhatnám bővebben is, hogy a húsipar mellet ott van még a textilipar(pl: bőr cuccok), a megunt háziállatok utcára kerülése meg stb., na és persze a szórakozás(pl :állatkert).Igen elég csúnyán elbántunk az állatokkal.Lehet hogy mi vagyunk a tápláléklánc csúcsa, de nem kéne ennyire kihasználnunk, mert amit leírtál szép álomkép csak sajna nem igaz.Biztos vagyok benne van benne aki ugyanúgy él mint ti, de az semmit nem változtat ezeken a tényeken.
2012. júl. 14. 20:59
 18/62 Snapette ***** válasza:
71%
Azzal érdekes módon mindenki egyetért, hogy kisgyerekektől, fejlődő kisbabáktól nem szabad megvonni a húst, mert szükségük van rá. A felnőtteknek tehát akkor már nincs?
2012. júl. 14. 22:49
 19/62 anonim ***** válasza:
Nem ért egyet,igen sok gyereket nevelnek fel hús nélkül vegetáriánus családok és semmi bajuk nincs.
2012. júl. 15. 07:06
 20/62 anonim válasza:
Ekkora baromságokat amiket most itt összehánytatok....:D egy orvos azt mondta csak krumplin 10 évig el lehet élni,én már egyébként 1 hónapja nem ettem húst nem vagyok vega de most minek egyek ha drága. A másik meg ,hogy "nem jutunk hozzá a szükséges fehérjékhez" én voltam mikor 12napig NEM ETTEM az elsö három négy nap elviselhetetlen volt utánna meg semmi bajom nem volt a szervezetem rá állt a kaja nelkuli módra ahogy rá lehet a hus nelkuli modra is saját felelösségre.De szerintem ha van hus akkor egyen semmi baja nem lesz tole ha nem tescos de amikor megláttam a 6éves unaketsveremet hogy reggeldélbe palizert eszik na...bocsi a sok rizsáért na csumi johetnek +/-hozzaszolasok is.
2012. júl. 15. 07:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!