Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért jó vegetáriánusnak lenni?

Miért jó vegetáriánusnak lenni?

Figyelt kérdés
2012. júl. 14. 10:28
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 Sziszi1310 válasza:
Ja én állat elöbb el kéne olvasnom az egész kommentet és azután írni ezt :) de látom hogy egy helyről informálódtunk ;)
2012. júl. 21. 19:47
 42/62 Lollesz válasza:
55%

Hát a húspárti majmok még nem jöttek le a fáról. Kutyaszart sem adnék nekik.

Nagyon király tényleg, meg tök egészséges olyan állatot zabálni halomszámra, ami kemény 3 hónap alatt leforgó "tartalmas" életében napfényt sem látott. Jót tesz ez bizony a földnek és az emberi szervezetnek. Az állatok is felettébb élvezik. Vajon mennyi húst zabálnátok ti nagypofájú állatok, ha nektek kéne felnevelni, elfogni és leölni őket? Rájönnétek egyszer csak, hogy a hús nem a polcon terem? Vagy egyáltalán bele mertek ilyenbe gondolni? Nem vagyok vegetáriánus, de olyan barbár sem, hogy büszke legyek arra, hogy én húst eszek. Pff mintha az valami erény lenne. Büszkék vagytok? Mire?

Nem hiszem, hogy a ló másik oldalára átesni a legjobb megoldás, de biztos, hogy több eszük van a vegáknak, mint a húspártiaknak. És ezt úgy mondom, hogy szerintem is szüksége van a szervezetnek bizonyos mennyiségű húsra.

2012. júl. 21. 19:53
 43/62 anonim ***** válasza:
utolsó neked elgurult a gyógyszered..
2012. júl. 21. 21:11
 44/62 Lollesz válasza:
39%
Te meg most legyél büszke erre a velős és értelmes megjegyzésre. Nem kell velem egyetérteni. Akár vitába is szállhatnál, de egy ilyen óvodástól is méltatlan válasszal csak magadat járattad le.
2012. júl. 21. 22:57
 45/62 anonim válasza:
27%
12:51 te aztán nagy hülye lehetsz!!!! én meg eszem az ember húst is! olyan vagyok étrendileg mind bear grillys! ugy h halgass te igen ész! és nem jó vegának lenni én gyülölöm és megölném a vegákat felakasztanám! én még ember húst is ettem!
2012. júl. 23. 11:35
 46/62 anonim válasza:
ugyértem 12:58
2012. júl. 23. 11:36
 47/62 anonim ***** válasza:
81%

Lollesz-nek:

Nagyon örülök, hogy ilyen tájékozott vagy, de hadd világosítsalak fel arról a szomorú igazságról, hogy a vegák által egészségesnek nevezett zöldségek és gyümölcsök nagy része szintén nem látott napfényt, vagy zölden szedték le és etilén gázzal érlelték, amíg a hajón egy rekeszben szállították az ócaánon át. Hú, ez nagyon egészséges, valóban. Arról nem is beszélve, hogy hány zöldséget/gyümölcsöt ismersz, ami hazánkban télen megterem? 0. Szóval a télire eltehetőkön (alma, körte, répa, krumpli, esetleg lekvárnak befőzött gyümölcs és savanyúság) kívül semmi mást nem kellene fogyasztani, ha olyan nagyon egészséges akar lenni, és nem etiléngázt enni. Egyszóval télen a disznóvágásnak van itt az ideje, nyáron meg a friss gyümölcsnek, zöldségnek. A természet ki van ám találva.

Valóban nem a polcon terem a hús. (én mint termelő tudom, és nem eszek kevesebbet attól, hogy nekem kell felnevelni/levágni az állatot!! - nem tudom, ezt a baromságot honnan vetted) A zöldség sem a polcon terem. Szóval mekkora veteményesed és hány gyümölcsfád van, ha szabad tudnom?

2012. júl. 25. 08:23
 48/62 Forrest014 válasza:
38%

A vegetarianizmus a modern kor divatja, aminek annyi értelme van, mint a vízálló teafilternek. Az embernek ölnie kell, hogy életben maradhasson. Szomorú, de igaz. A hús az egyik legalapvetőbb élelmiszerünk, ami biztosítja a szervezet fehérje-, zsír- és nyomelemellátását. Egyébként is ha megveszel a boltban egy bontott csirkét, az nem gyilkosság, mert te csak megveszed. Ha nem veszed meg, akkor majd megveszi más a helyedben.

És mi a helyzet a salátával és a többi zöldséggel? Az nem számít élőlénynek? Azok is meghaltak azért, hogy TE vegetáriánus lehess. Legyen szíved! Egyél követ!

2012. aug. 5. 14:01
 49/62 anonim ***** válasza:
A hús méreg.Megemészthetetlen,és semmi szüksége rá az emberi szervezetnek.Ha a vágóhidak falai üvegből lennének,mindenki vega lenne....
2012. aug. 5. 21:07
 50/62 anonim ***** válasza:
utolsó tévedsz gondolom vega vagy te is..
2012. aug. 5. 22:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!