Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért jó vegetáriánusnak lenni?

Miért jó vegetáriánusnak lenni?

Figyelt kérdés
2012. júl. 14. 10:28
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim válasza:
1.:Ki mondta hogy jó?2. Nem jó annak lenni.A hús azért van hogy megegyük.Ha valaki vegás,mert sajnálja az állatokat,attól még nem fognak kevesebbet ölni.Ha meg azért vegás,mert fogyni akar,attól még egyen húst,csak esetleg kicsit kevesebbet!!!
2012. júl. 19. 15:44
 32/62 anonim ***** válasza:

fogyni nem táplálék megvonással kell, hanem aerob edzéssel... futás bicikli stb.

Attól, hogy néhányan nem eszik meg attól ugyanúgy levágják az állatokat.

Ráadásul fehérjét honnan kap a szervezet ha enm húból??

2012. júl. 19. 16:01
 33/62 anonim ***** válasza:
51%

Nem jó, a húsra szükségünk van.

Viszont van harmadik út is, a paleolit táplálkozás.

Ennek lényege:

-Gabonafélék (főleg kenyér), burgonya, kukorica, finomított cukor (barna se), és a nagy szénhidrát tartalmú ételek szóba se jöhetnek.

-Hüvelyesek szintén felejtősek, mert lektin tartalmuk miatt áteresztővé teszik a bélfalat.

-Húsok, zöldségek, gyümölcsök, tojás, sajtok viszont dögivel.

2012. júl. 19. 16:48
 34/62 anonim válasza:
29%

Azért mert akkor átélheted azt az élményt hogy azért,mert megmented az állatokat növényeket-azaz ugyanúgy élőlényeket- eszel

amúgy szerintem ez hülyeség,a baromfik és a sertések azért vannak hogy megegyünk őket szal ZABÁRA FEL

2012. júl. 20. 02:15
 35/62 anonim válasza:
58%

Sziasztok!

Én kb. 20 -21 lehettem, amikor vegetáriánus lettem.

Most 45 vagyok...... Még élek, sőt!

Jóval fiatalabbnak látszom, folyamatosan kiegyensúlyozott, aktív vagyok, kevés alvás mellett is sokat teljesítek....-állítólag.

Ahhoz, hogy véglegesen vegetáriánus légy, erő kell, sok erő. Elhatározottság, esetleg valamilyen betegség, amin sokat segíthet ez az életmód.

Csak akkor tudsz végleg valamiről leszokni (ez a cigire szeszes italokra is vonatkozik, ha valamilyen szinten megundorodsz tőle.

Belőlem nem vált ki nyálelválasztást egy sült hús, felvágott, vagy kolbász látványa. (a szaga néha igen - elsősorban a növényi fűszerek miatt)Totálisan semleges tárgyak nekem, valamik, mint pld. az asztalon lévő tányér, vagy abrosz, inkább egy kis undorral szemlélem, ha lehet nem is nyúlok hozzájuk. Ha muszáj akkor sem esek kétségbe, megfogom, arrébb rakom, nincs fóbiám, utána kezet mosok, mint rendesen WC-zés után.

Vegetárius étkezésnél fontos a hiányzó nyomelemek pótlása, hamar hiánybetegség lehet belőle, annál inkább, minél drasztikusabb a húsmentesség, ill. a tejtermékek, tojás elhagyása is - amit már én sem ajánlok.

2012. júl. 20. 10:19
 36/62 anonim válasza:

Ismertem néhány közel 100 éves kort egészségben megért húsevő bácsit.

Azokhoz akik érzelmi okokból nem esznek húst lenne pár költői kérdésem előrebocsátva, hogy az állatkínzást szívből gyűlölöm:

Hordasz-e bőrből készült holmikat?

(Csak azt ne mondd, hogy az nem bűn mert valaki már úgyis kiette belőle szegény jószágot.)

Fogyasztasz-e gyógyszereket?

Használsz-e kozmetikumokat?

Igénybe veszel-e orvosi technikákat? (műtét, diagnosztika,stb.)

Az utóbbiak-ne legyenek illúzióid-mind sok-sok állat kínhalála árán "fejlesztődnek" ki.

Az LD50-es tesztet az utóbbi években szeretik tagadni mondván, hogy úgy se hiteles de azért MINDEN új terméket letesztelnek vele.

Nem írom le mit jelent, nézz utána: tehát LD50.

Még sokáig lehetne folytatni.

Vega embertársaim felfogása persze még így is nagyon tiszteletreméltó és megbocsátható, hogy nagy szükségben állatkísérletek során kifejlesztett gyógyszereket vesznek igénybe.

Azért ne ítéljék el nagyon azokat akik az előbb említett dolgokon kívül táplálkozási célból is okozzák állatok halálát.

Nem kell velem egyetérteni annál is inkább mert igyekeztem közvetlenül nem véleményezni.

Gondolkodni őszintén, önámítás nélkül...

2012. júl. 20. 21:38
 37/62 anonim ***** válasza:
A vegetáriánusok egy csomó időt megspórolnak azzal, hogy nem kell sorban állniuk a hentesnél!
2012. júl. 20. 21:52
 38/62 anonim ***** válasza:
36%
A vegetáriánusok nem élnek tovább csak hosszabbnak tűnik.;)
2012. júl. 20. 22:14
 39/62 anonim válasza:
Olyankor lesz valaki vega, ha sajnálja az állatokat, ha makrobiotikusan étkezik és a szerint él, meg ilyenek. Nem azért mert az jó vagy nem jó.
2012. júl. 21. 10:54
 40/62 Sziszi1310 válasza:

Bocsi de a paleolit étrend nem tartalmaz kenyeret.....Az evolúció során az ember évmilliókig egyáltalán nem élt gabonával.Gabonafélék (főleg kenyér), burgonya, kukorica, finomított cukor (barna se), és a nagy szénhidrát tartalmú ételek szóba se jöhetnek a paleolit étrendben .

Hüvelyesek szintén felejtősek, mert lektin tartalmuk miatt áteresztővé teszik a bélfalat.

Húsok, zöldségek, gyümölcsök, tojás, sajtok viszont dögivel.

2012. júl. 21. 19:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!