Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért jó vegetáriánusnak lenni?

Miért jó vegetáriánusnak lenni?

Figyelt kérdés
2012. júl. 14. 10:28
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
azért vagyok vegetáriánus mert rühellem a hús ízét. probléma?
2012. júl. 15. 11:14
 22/62 anonim válasza:
100%
Hogy ki, mit eszik, mit szeret, az már eldől a születéskor. Az én egyik lánykám, nem szerette a húst, ő zöldséget, és tésztát evett szívesen. A másik húsevőnek született. Mindenki tanulja meg a teste jelzéseit, és aszerint étkezzen. Ideológiával megtűzdelni egyik étkezési szokást sem szabad, mert nem igaz mindenkire. Egy eszkimó miképpen lehetne vega? Vagy azok akik olyan helyen élnek, ahol kevés állat van, biztosan növényi táplálékot fogyasztanak. A nagyüzemi termelés pedig megrontja az hús- és növényi eredetű táplálékot is.
2012. júl. 15. 13:47
 23/62 Sziszi1310 válasza:
38%
Szerintem vegetáriánusnak lenni egyáltalán nem egészséges. lehet hogy most nagy divat, persze nem mindnekinél, van aki csak szimplán utálja a hús ízét.. na az igazi vega :D De mivel őnekik is pótolni kell valamivel a fehérjében gazdak húst ezért oya zöldségeket esznek amelyek fehérjében gazdagok: pl gomba . Ugyanakkor nem csodálom hogy minden vega ismerősöm úgy néz ki mint egy szúnyogcsődör ha fiú ha lány . NIncs miből izmot építeni . persze sokan fogyasztanak tejtermékeket , de valamenny húsra szükség van .. Ha nem is ilyen csirkét meg marhát esznek akkor legalább halat kell fogyasztani : tele van B6 vitaminnal és omega3 zsírsavval meg még mit tudom én mennyyi hasznos anyaggal. Nagyon jó ha valaki sok zöldséget fogyaszt meg gyümölcsöt. Viszont nem tudom hallottatok e a paleolit étrendről. Amit ez az étrend magába foglal azt ette az ősember : hús , gabonamagvak, zöldség , bogyósgyümölcsök . szóval amit a természetben meg tudott magának teremteni vagy gyűjteni . MIvel az ember mindenevő azért ezek közül mindet nagyon ajánlatos bevinnie a szervezetébe ha egészséges akar maradni .
2012. júl. 16. 09:56
 24/62 anonim válasza:
56%
Utolsó!Két éve vagyok vegetáriánus viszonylag izmos(de csak azért viszonylag mert lány vagyok) és érdekes módon makk egészséges és élsportoló.(lefutottam a maratont)Ja, és 17 úgyhogy hagyjuk eszt a hülyeséget mennyi hiányom van meg minden mert ez nem igaz...
2012. júl. 16. 15:57
 25/62 anonim válasza:

Évekig voltam vegetariánus, ezalatt nagyon jól éreztem magam, egészséges voltam, sokat mozogtam. Ma már eszem kevés húst, mert a családom húsevő maradt és így egyszerűbb.Van olyan a tágabb családomból, aki soha nem ette meg a húst, teljesen egészséges, szép, mozgékony. Van olyan, aki pedig kifejezetten húsevő, ő a főzelékfélék nagy részének evését szüntette be.Ő is egészséges,remélem az is marad, sportol.

Nyilván egészségesebb a házilag megtermelt hús, és az az állat is boldogabb, amit szabadon neveltek. Pár éve volt pár kis tyúkom a tojás miatt, a tojásuknak más volt az íze, mint a boltban kapható. Aztán, mivel a szárnyukat nem vágtuk le, egyszer elköltöztek egy nagyobb baromfiudvar irányában.

2012. júl. 16. 16:11
 26/62 Sziszi1310 válasza:
Én ezt megértem és nem is vitatkozom ezzel! Nem mindenkinek egyforma az anyagcseréje a szervezete. És bocsánat ha ezzel okoskodónak tűntem .Ahogy mondtam az elején "szerintem" nem egészséges mert eddig akárhány ismerősöm vega volt mindig többet betegeskedtek . De ez csak az én tapasztalatom :) Amúgy meg nektek remélem így is marad az egészség és további jó sportolást :)
2012. júl. 16. 22:47
 27/62 anonim ***** válasza:
67%

én régebben ettem húst, de azóta teljesen megváltoztam. 3 éve nem eszem. Egyszerűen rosszul vagyok a gondolatától, hogy megegyem. Az én agyamban egyszerűen semmiben nem különbözik a kannibalizmustól. Durván hangzik, de ha elém raknál egy ember és egy csirkemájat, hogy egyem meg, nem igazán tudnák különbséget tenni. Számomra mindkettő undorító.

Ez van, ilyen a gondolkodásom. Nem divatból csinálom. Egyébként higgyetek nekem, a húsok, amiket megvesztek pár száz forintért illetve Auchanban, Tescoban vásároltok, sokkal rosszabbak, mintha egyáltalán nem ennétek. Egyik helyen dolgozott ismerősöm, saját szememmel láttam, amint a többször visszafagyasztott virsliről flóraszeptes vízzel mosogatták le az undorító trutymót.

2012. júl. 16. 22:56
 28/62 Sziszi1310 válasza:
uhh durva ...
2012. júl. 17. 11:01
 29/62 anonim ***** válasza:

jó ezt a teszkós dumát már mindenki ismeri.

egyébként ez hibás tudás,hogy húsevőek vagyunk. alapvetően növényevőek vagyunk. a bélrendszerünk hossza nem húsevésre lett kitalálva, mivel olyan "hosszú",hogy mire megemésztené teljesen a húst megrohad benne. ennyi,ez tudományos tény. mondom ezt húsevőként.

2012. júl. 18. 15:37
 30/62 anonim ***** válasza:
2012. júl. 18. 15:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!