Attòl lesz valaki vegetáriánus, hogy eldönti, vagy hogy nem szereti a húst?
bdavid0815
Ne haragudj, de hatalamas hülyeségeket írtál! Mondd, hány éves vagy? Lehetne annyi eszed, hogy ha fogalmad sincs a dolgokról, nem írsz le mindenfélét -ami szerinted helyes- ezzel félrevezetve azokat, akik nem jártasak a témában vagy nem rendelkeznek elegendő biológia tudással ahhoz, hogy észrevegyék, nem helyes, sőt borzalmas hülyeség, amit írtál.
bdavid0815
Tényleg nagyon nagy butaságokat írsz. Nem tudom milyen woodoo könyvben, vagy honlapon olvastad de, hogy a biológia órákat végig ellógtad az fix.
Nem mellesleg rohadásnak hívni az emésztést, sosem volt ínyemre. De ez is tipikus vegetáriánus duma. De elmondom neked, mielőtt még nagyon büszke lennél magadra, hogy attól hogy zabot eszel az ugyanúgy rohad benned mintha húst ennél...
Én is úgy gondolom, hogy ezen nincs értelme vitatkozni. Aki vega, nem fogja meggyőzni a többieket, hogy ők is vegák legyenek. Aki pedig eszik húst, nem vesz rá egy vegát, hogy egyen ő is. Szerintem ez elég nagy döntés ahhoz, hogy akinek fontos az egészsége pontosan mérlegelje a dolgokat, mielőtt meghozza. Néha a tudományos érvek nem múlják felül az elveket. Tény, hogy amióta nem eszem húst, több embertől hallgatom az intelmeket és félelmeket.Igaz, nem természetes, de én például vas tablettát szedek, hogy pótoljam, ami kiesett az étrendváltozásom miatt. Tudom, hogy teljesen máshogy szívódik fel, és hogy közel sem azonos mennyiségű, mint amit a húsból kapnék. Családom minden tagja orvos, generációkon keresztül. Nem vagyok hülye. Azt viszont be kell ismernem, hogy 10 kilótól szabadultam meg, szebb lett a bőröm, a hajam, és jobb a közérzetem. Ez nem azért van, mert azelőtt nem ettem zöldségeket. Ha valaki hús helyett is zöldségeket és gyümölcsöket eszik, mindenképpen többet fogyaszt.
Végül is, mindenkinek saját döntése, vagy nem döntése, hogy vegetáriánus lesz-e. Lehet beszélgetni a témáról, vagy vitát kezdeni, de győzködni a másik tábort teljesen értelmetlen és felesleges.
57/F vagyok
A genetika hatalma
A test és a tudat nem ugyanazt akarja.
Én anyám szerint csecsemőkoromban eltoltam az anyai mellet. Kisgyerek koromban nem tudtam meginni a meleg tejet. A cukros tej...brrr!
Hogyhogy nem, életem során az összes tej alapú élelmiszer a kedvencem. Máig egy nagy korsó tejeskávéval kezdem a napot. Gimnazista éveim végén jöttem rá, hogy a reggeli kakaótól vagyok minden délelőtt rosszul. Évekig hajtogattam magamnak, hogy a tej méreg, a tej méreg. Jött a csontritkulás, meg kitalálták a speciális tejet...
Az ikerfiaim nem egypetéjűek, és harmincasok. Az egyik szájából kiskorában kifordult a hús. Ha nem tudta, hogy az, akkor is. Belőle tudatos vega lett. A másik akármennyi húst meg tud enni. Erőben, észben kb egyformák, felsőfokú végz., de minden másban különböznek. Abban egyeznek csak meg, hogy a másik komplett hülye (nem a táplálkozás miatt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!