Attòl lesz valaki vegetáriánus, hogy eldönti, vagy hogy nem szereti a húst?
Eldöntik. Én is eldöntöttem.
És, hogy egészséges-e. IGEN
Nézzük csak meg az emberi testet.
Fogak: nincsenek tépőfogaink, pedig minden ragadozónak van.
Ivás: a ragadozók nem tudják szívni a vizet csak nyaldosni.
Bélrendszer: a ragadozóknak rövid a bélrendszere, hogy a melegben gyorsan rohadó hús ne a belekben rohadjon. Növényevők és a mi bélrendszerünk is hosszú.
Izzadás: A ragadozók a túlmelegedés ellen a nyelvüket használják, ott párologtatnak (lásd. kutya). a növényevők és mi is izzadunk.
Hirtelen ennyit tudtam összeszedni fejből.
Mindenkinek az az egészséges amire kialakult a teste. A miénk a növényevésre.
Egy fontos dolog. Az ember mindenevő abból a szempontból, hogy bármit meg tud enni. Az, hogy megeszel valamit nem azt jelenti, hogy azt meg is tudod emészteni.
A hús pl. órákat, félnapokat áll az emésztőrendszerben és nagyon leterheli a testet, mire megemészti azt.
Nem célom senkit sem meggyőzni semmiről. Ezek tények.
Egye mindenki azt amit szeret. Ezen nem érdemes vitatkozni.
bdavid0815:
Talán igazad is lenne, ha nem élnél tévedésben :D
Az embert ugyanis nem a ragadozókhoz kéne hasonlítani, hanem a többi MINDENEVŐHÖZ. Merthogy van ám olyan is, nem csak növényevő és ragadozó van. Az ember gumós zápfogakkal rendelkezik, ami egyértelműen meghatározza, hogy mindenevő.
Az elméleted ott is sántít, hogy az embernek (ellentétben a ragadozókkal) szüksége van bizonyos esszenciális aminosavak bevitelére, mivel azokat nem tudja szintetizálni. Ezek az aminosavak pedig kizárólag a húsokban találhatók meg úgy, hogy az a teljes esszenciális aminosav profilt lefedi. Ha ugyanezt a profilt növényi tápanyagokból akarod fedezni, akkor nagyon összeszedetten kell táplálkoznod, mert a növények (növényi mivoltukból adódóan) vagy egyik fajta, vagy másik fajta aminoprofillal rendelkeznek.
Harmadszor: VAS. A húsok és belsőségek a legnagyobb vasforrások, amire pedig szüksége van a szervezetnek pl. a hemoglobinok (a vér alap építőeleme) megfelelő szintéziséhez. Nem hiába találkozni annyi vegával, aki vérszegénységben szenved!
Szóval szerintem ezt még át kell gondolni párszor :) Szép dolog, hogy óvjuk az állatokat, de pl. a mackó, aki olyan cukorfalat állatka - na ő is eszik állatot és növényt egyaránt. No miért? Mert mindenevő a szentem.
Jah még annyi: a kutyák pl. (főleg a háziasítottak) egész nyugodtan megesznek növényi eredetű táplálékot, és semmi bajuk nincs tőle. A macskafélék is esznek néha növényeket, pedig az ő szervezetük is ragadozó szervezet.
Elég rossz kifogás, hogy a belekben marad a hús, mert minden a belekben marad egy ideig. Abban meg tévedsz, hogy a hús a belekben emésztődik, mivel a fehérjealapú táplálék MINDIG a GYOMORBAN emésztődik meg, mivel ott van a lebontásához szükséges savas környezet és minden enzím. A belekben tápanyagfelvétel és zsírbontás történik, valamint a szénhidrátok hajlamosak ott rohadni, amiből ugye a növényekben is van elég!
Szóval tudományos alapját kár is bizonygatni a vegetarianizmusnak. Az egészségtelen létet nem magában a húsfogyasztásban kell keresni, hanem az alapvető életvitelben!
A vegák, akik "megkönnyebbülésről" beszélnek a hús után zöldségre való átállásnál, nem más miatt érzik jobban magukat, mint azért, mert előtte alig fogyasztottak rostokban dús élelmiszereket, aztán pedig hirtelen ráállnak a rostgazdag étrendre, ami a bélműködést megkönnyíti. Csakhogy nem kell leszokni a húsról ahhoz, hogy egyél elég rostot! Egy húsfogyasztónak is lehet egészséges az emésztése ha odafigyel rá, hogy a megfelelő minőségben és mennyiségben egyen minden szükséges tápanyagot.
No bocsánat az okfejtésért.
"Izzadás: A ragadozók a túlmelegedés ellen a nyelvüket használják, ott párologtatnak (lásd. kutya). a növényevők és mi is izzadunk. "
Ez is megmosolyogtató :) Elárulom, hogy a ragadozók is izzadnak, de próbáld ki, hogy milyen a nyári 30 fokban bundában élni :DDD
Smartguy86:
Mint mondtam, nem érdemes ezen veszekedni. Azt eszel amit akarsz.
Nem akarok meggyőzni senkit. Én tudom, hogy ez így helyes.
Azt a te dolgod eldönteni, hogy a te életedben mi a helyes és a helytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!