Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegetáriánusok miért nem...

A vegetáriánusok miért nem gondolnak a növényekre is?

Figyelt kérdés

Kísérletek kimutatták, hogy a növényeknek is vannak érzéseik. Éreznek fájdalmat, éreznek félelmet is. Megérzik a hazugságot, reagálnak saját és más élőlények szenvedésére.

Itt olvastam, hogy ha megeszel egy állatot, megeszed a halálfélelmét is.

Ugyanez igaz a növényre is.

Akkor miért esik meg a vegáknak a szívük az állatokon és miért nem törődnek a növényekkel? Gyilkosság ez is!

2012. máj. 12. 20:15
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
A paradicsom az termés az nem érzi csak a növény maga vagyis a szára, levele ilyesmi, a termést ne vegyük már egy kalap alá a növénnyel, azt azért termeli hogy kaja legyen.
2012. máj. 19. 10:01
 32/47 A kérdező kommentje:
Jó, akkor nem paradicsom, hanem paradicsom növény. (Vagy nem tudom tudományosan mi a neve kimondottan a paradicsom szárának, gyökerének, levelének, vagyis magának az egész növénynek.) Ez már igazán szőrszálhasogatás, hogy biológiából jártas vagyok-e vagy nem.
2012. máj. 19. 18:36
 33/47 anonim ***** válasza:
95%
Ha kivágod a mellehúsát egy csirkének, nem valószínű hogy visszanő és az állat is életben marad, míg egy növény termést hoz bizonyos időközönként, és ha te nem is szakítod le a termést, az majd leesik magától is. Viszont ha leszakítod, azzal sem ölöd meg, és jelét sem mutatja annak hogy a későbbi fejlődésére hatással lenne, sőt ha kicsit is értenél hozzá, tudnád hogy néhány növény megmetszése, a te gondolkodásoddal megcsonkítása, kifejezetten pozitív hatással van a növekedésére, és a terméshozatalára. Szerintem nem véletlenül van ez így. Bár már valahol a TV-ben láttam olyat, hogy vannak már olyan csoportok, ahol csak a már lepotyogott termést eszik meg, de szerintem ez már nagyon nagy túlzás. Egyébként ha fel akarnék építeni egy félig logikai, félig hitbeli piramist, teljesen egyértelműen az jönne ki hogy az embernek a növények a természetes tápláléka, hiába minden evőnek van kikiáltva, az emésztésünk szempontjából ez jön ki, ez a természetes, most nem részletezném hogy miért, ha akarod leírom privátba. Egyébként ha a vegetáriánusok gondolnának a növényekre, akkor nem vegetáriánusnak hívnák őket, angol szó: vegetables -> vegetarian azaz zöldségfélék -> zöldségevő... DE ez csak egy igen felszínes, és nem pontos fordítás részemről, de a szó logikája így már érthető, és akkor már nem is kérdezünk ilyet, ugye?:) Jó mondjuk a répát gyökerestül tépjük ki, de ha nem tesszük akkor magától rohad el egy éven belül, így legalább van valami értelme az életének. Amúgy kíváncsi lennék hogy ha te ezen fel vagy háborodva, akkor mégis milyen alternatíva jutott az eszedbe, arra vonatkozóan hogy ne haljon éhen az ember, csak azért mert nem akar különösen kegyetlen és előre megfontolt szándékkal meggyilkolni egy zellert... Sikeres életet kívánok, bár ha továbbra is tartod magad ehhez a mérhetetlen empátiához, nem lesz túl hosszú.:) Igen, van egy kicsi gúnyolódás a válaszomban, de én megértem a logikádat amiért ezt megkérdezted, így kérlek te is értsd meg ezt a kis csipkelődést tőlem.:) Üdv.
2012. máj. 24. 03:17
 34/47 anonim ***** válasza:
93%
Ha nem a paradicsomról beszélünk hanem a paradicsom növényről akkor nincs értelme ezt a kérdést feszegetni, ugyanis a paradicsomnövénynek semmi baja nem lesz azzal hogy a paradicsomot leszeded, mivel az ehető, ezért le kell szedni és így a többi növényt is, a salátásról már lehetne vitatkozni ha nagyon akarnánk mert azt tény hogy egybe szeded ki a földből.
2012. máj. 24. 09:27
 35/47 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, a kérdésben nem is paradicsomról volt szó, hanem növényekről, az összesről. Nem kell fennakadni a paradicsomon!
2012. máj. 24. 19:03
 36/47 anonim ***** válasza:
de fenn kell akadni mert a növények nagy részénél a termést esszük, így a növénynek magának semmi baja nem lesz, max annyit éreznek mint ha te kitéped 1 hajszálad, abba meg nem halsz bele ahogy ők se.
2012. máj. 24. 19:43
 37/47 anonim ***** válasza:

A paradicsom termésében(is) vannak a magok,tehát abortuszt követünk el,és megesszük az embriókat!:D Ez így durva,de igaz!

Szerintem mindenki azt egye amit szeret,legyen az őzike,vagy pitypang!

Isten ezért is teremtette őket!!!

2012. máj. 25. 12:23
 38/47 anonim ***** válasza:

Kedves uccsó!

Az állat akár egyetlen utódjáért is kockára teszi az életét, míg a növény ezerszám szórja a magjait, nem törődve azok további sorsával.A maghozam sokszorosa annak, mint amit az adott terület-miután növénnyé fejlődtek-el tud tartani.

2012. máj. 25. 20:36
 39/47 anonim ***** válasza:
A növényt nem lehet hibáztatni azért ahogy terem, lehet megtenné a mozgást a védelemért ha tudná.
2012. máj. 25. 20:52
 40/47 anonim ***** válasza:
93%
Persze tudom, aggódna is, meg szenvedne is, ha tudna, csak hát nem tud.
2012. máj. 25. 21:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!