Milyen jó vega recepteket ismertek? Vn aki Vegan vagy csak Vega?
Magyarázd el nekik, hogy te miért szeretnél az lenni. Mondd el, hogy lelkiismeretfurdalásod van az állatok miatt, meséld el, hogy milyen körülmények között tartják őket, és hogy ebben te nem szeretnél közreműködni. Keress olyan cikkeket, ami leírja, hogy valóban nem egészségtelen ez a fajta táplálkozás.
Igazából, sztem ha valaki azon megbántódik, hogy Te hogyan étkezel, az magára vessen. :) Ne akard meggyőzni, hogy legyen ő is vega, csak mondd el, hogy te miért vagy az, persze csak ha kérdezi. Rólam nagyon sokáig nem tudják, hogy az vagyok, amíg többször nem kajálunk együtt, de akkor se biztos, hogy feltűnik neki. Azért, ha pl. megyek valahova vendégségbe, akkor valahogy érdemes megemlíteni, hogy te milyen jól érzed magad a bőrödben, amióta vega lettél, vagy épp találtál egy nagyon jó vega receptet és jó is, mert mindig azt hiszik a szüleid, hogy nem elég változatos a táplálkozásod, így h vega vagy. Mert az valóban kellemetlen lehet, ha a vendéglátó egy komplett menüt csinál neked, amiből te jó szerivel csak a köretet és egy kis salit tudsz enni, ő meg miattad sütött-főzött egész nap.
Nekem szerencsére soha nem volt még ebből gondom :) Egy-két bnőm pasijával szoktam erről eldumcsizgatni (amikor részegek), meg egy nagyon jó bnőm soha nem bírja ki h ne beszéljünk erről, ha a vega étterembe megyünk (megjegyzem mindig rántott sajtot v. gombát eszik) semmit nem mer/akar kipróbálni, ami kicsit is különlegesebb). Bár ő főleg a vegánokról érdeklődik, meg ez miért van meg az :)
Nah de a lényeg, hogy ne akarj téríteni, és ha vendégségbe mégy tényleg szólj előre :)
Bocsi, h hosszú lett...:)
Persze, hogy érdekel :) Bár gondolom, hogy ez nem egy rövid folyamat lesz, de majd vissza-vissza nézek a kérdésre!
Sok sikert!
Szió. Én három éve vagyok vega, innen szoktam válogatni :D
Négy éve kezdtem áttérni a vega életmódra, először nagyon nehezen ment, mert a szüleim mindig belémerőltették a húsos kajákat, de egyre kevesebbet voltam hajlandó megenni, aztán teljesen elhagytam. Szerintem a lakto-ovo vegetáriánus egészséges, szóval ezzel érvelhetnél :) Én azzal is szoktam, hogy van öt macskám. Mit szólnátok, ha ők lennének a vacsi? :d Nem kell másokat megsértened. Próbálj meg vega lenni, meglátod, idővel elfogadják :) Sok sikert.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!