Milyen jó vega recepteket ismertek? Vn aki Vegan vagy csak Vega?
szia!
Én lakto-ovovegetáriánus vagyok. Amit húsból meg tudsz csinálni, azt szinte zöldségekből is. A mostani wellness magazinban van egy viszonylag jó cikk az áttérésről és fini receptek is vannak benne.
Megkérdezhetem, hogy miért akarsz áttérni, illetve, hogy pontosan milyen receptekre gondolsz? :) Mert így nagyon nehéz lenne írni bmit is :) de azért egyet mégis:
Pasta Schutta:
kifőzöl egy csomag tésztát, szójagranulátumot (a mennyiség rád van bízva) leforrázol ételízesítős vízzel (nyugodtan fűszerezz, a szója magában semmilyen izű). Egy üveges lecsóval kicsit összemelegíted, majd hozzákevered a tésztához egy nagy pohár tejföllel együtt. A tetejét megszórod sajttal és be a sütőbe. Addig süsd, míg szépen rá nem olvad a sajt! Nagyon fini.
A neten is sok jó receptet találsz egyébként, én is szoktam onnan is ellesni, meg magam is kitalálgatni :)
Sok sikert az új élethez.
Remélem tudtam segíteni, ha van még kérdésed írj!
Nagyon köszönöm ezt a tartalmas választ,ki fogom próbálni ezt a jó kis receptet, biztos nagyon finom. Egyébként azért szeretnék vegetáriánus lenni, mert sajnálom az állatokat (99 százalékban),
másrészt pedig undorodom a hústól.Szerintem úgy is lehet táplálkozni, hogy nem eszünk húst. Én már próbáltam a kínai fűszeres szója granulátumos fasírtot egy kis krumplival, az is nagyon finom. (tudod ami csak vízzel kell kikeverni és olajban megsütni.
Nincs mit :)
Nekem azok közül a fasírtok közül a sima (magyaros?) a kedvencem :)
Most, hogy jön a nyár, könnyű dolgod lesz nagyon finomat enni és főzni. Sajnos a legtöbb étterem még mindig nincs igazán felkészülve ránk :S, de az elmúlt években azért nagyon sok pozitív változást vettem észre. Meg ha van a lakhelyeden, vagy a közeletekben vega étterem oda is elmehetsz egyszer-kétszer, egyrészt kóstolgatni és utána otthon megpróbálhatod megcsinálni, másrészt kajaneveket ellesni, neten rákereshetsz. Meg néha olyan dolgok is vannak ott, ami tök egyértelmű, nekem mégse jut eszembe. :)
Én ide szoktam járni [link]
Egyébként én is ezért vagyok vega :) Kíváncsi voltam, hogy neked esetleg amiatt kell-e, mert van valamilyen betegséged.
Sok sikert!
:) Szegeden élek. Te merre laksz?
Olvass utána a témának, ha vegetáriánus vagy (és jól összeállítod az étredned), akkor egészséges is vagy. Pl. nekünk kisebb az esélyünk a szív-és érrendszeri betegségekre, és pl. a végbélrákra is. Szoktak lenni olyan táplálkozási tanácsadók a tv-ben, akik szintén vegetáriánusok (gondolom ők tudják, hogy mit csinálnak). Pl. a tv2-n az életmódmagazinban Két testőr, a szőke csajszi is vega, és neki is szoktak külön tanácsokat adni.
Vegán nem lennék, nekem hiányozna a sajt. Tojás nélkül mondjuk nagyon meglennék :) (csak a sütikből hiányozna, meg a rántott dolgokból, máshogy nem is eszem meg).
Én most vagyok 22 éves, kb. 19 éve vagyok vegetáriánus (igen, makacs kislány voltam... :D)
Ez a spanyol étterem nagyon jól hangzik, megkukkantom, hogy nálunk van-e ilyen.
Hát sajnos a családdal kapcsolatban, nem tudok sok jót mondani :) Anyukám még most is imádná ha ennék húst, de egyenlőre hajthatalan vagyok. Persze, ha majd a terhességem alatt több, független doki is azt mondja, vagy ha kívánom, akkor fogok enni.
De szerencsére nincs semmi bajom, remélem nem is lesz, így azért nem piszkálnak vele nap, mint nap.
Egyébként azért arra se kell nagyon rágörcsölni szerintem, hogy mikor mit (hány g fehérje, mennyi vas...) egyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!