Milyen rizses egytálétel vagy köret recepteket ismertek?
Az utóbbi időben nagyon rákaptunk a tésztafélékre, ezért igyekszerm kicsit egészségesebb irányba terelni a család étkezését.
Olysamikre gondoltok mint diós rizs, rizi-bizi stb. Ha lehet tej és tojásmenteset...
Én szoktam hagymás-gombás rizst is köretnek készíteni, amit egy fél apróra vágott piros kaliforniai paprikával
dobok fel, és persze friss petrezselyemmel.
18:15-ös
Próbáld meg a rizseshúsnál, hogy zsiradékon megpirított nyers rizst teszel bele, és miközben a rizs megfő, jól felissza a pöri szaftját.
Az én rizses-húsom: (vasárnap ez lesz)
A csirke-csontosát ráteszem a dinsztelt hagymára a karikára szelt zöldséggel, borsóval együtt, felengedem, apróra vágott petrezselymet,sót, borsot teszek bele. Amikor megfőtt, belekavarom a nyers rizst, 2-3 percig főzöm, aztán lehúzom a lángról, beborítom és kb. 1,5-2 óra alatt magától bedagadt. De ekkor már nem kavarsz bele, így megmarad "pörgősnek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!