Vegetáriánus töltött káposzta recepteket ismertek, amiket már elkészítettetek és finom?
Vegán töltött káposzta (azaz hús, tojás és tejtermék és egyéb állati anyagoktól mentes)
Hozzávalók:
rizs
40 dkg dió
80 dkg vágott savanyú káposzta
8-10 savanyú káposzta levél
1 fej hagyma
fokhagyma ízlés szerint
fűszerek (ha lehet friss zöldfűszer)
A hagymát egy kis olajon megpirítod, majd hozzá adod a durvára vágott diót. leveszed a tűzről. Ízlés szerint teszel rá köménymagot, majorannát, sót, kakukkfüvet, borsot, paprikát.
Öntesz rá egy kis vizet, és ha forr, belerakod a rizst.
Ha megfőtt, kis gombócokat csinász belőle és belerakod a levelekbe. A vágott káposztával betakarva egy nagy fazékba tesszed a göngyölegeket. A fűszerekből és vízből csinálsz egy alaplevet, amit ha ráöntöttél, elkezdheted főzni.
Kiszeded a göngyölegeket, és lisztből meg olajból csinálsz egy rántást, azzal berántod. 10 percig forralod a rántással. Ha csomómentes, vissza lehet tenni a göngyölegeket. Minnél többször melegíted, annál finomabb lesz. melegen, vegán tejföllel tálalhatod :D
Vegán tejföl:
Hozzávalók:
- 8 db kesudió,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 2 fokhagyma gerezd méretű vöröshagyma,
- 1 kis szelet paprika, (elhagyható,)
- 2,5 ek. hajdina tejpor
citrom ízlés szerint
Elkészítés:
-Tegyük a hozzávalókat turmixba,
- 2,5 dl tisztított vízzel alaposan turmixoljuk össze.
Vajas dolma /erdélyi-örmény töltött káposzta/
Hozzávalók: a töltelékhez: 40 dkg gomba, 16 dkg vaj, 25 dkg rizs, 2 tojás, 1 húsleveskocka, só, 1 csokor petrezselyemlevél, 1 késhegynyi majoranna; a káposztához: 12 db savanyított káposztalevél, 50 dkg savanyított szálas káposzta, ½ l káposztalé, 10 dkg füstölt szalonna,(az íze miatt) 4 dl tejföl, 1 késhegynyi bazsalikom és kakukkfű.
Elkészítése: Megfőzzük a leveleket. A szeletelt gombát 10 dkg forró vajban sóval, petrezselyemmel összepároljuk. A húsleveslével és majorannával ízesítve kifőzzük rizst. Összekeverjük a gombával, tojásokkal és betekerjük a káposztába. Tűzálló tálba rakjuk alulra a szalonnát, szálas káposztát, tölteléket, majd leöntjük a káposztalével, bazsalikommal fűszerezzük és kakukkfűvel. A visszamaradt káposztát a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük és a töltelékre öntjük és megsütjük
az ilyen kajákba én is utálom a húst,
szójából ettem finomat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!