Finom gyomorkímélő sült zöldségek vannak? Olyanok érdekelnének amik nem savasítanak!
Figyelt kérdés
2011. jan. 18. 20:55
1/12 anonim válasza:
Semmi nem savasít. A test ph értéke állandó, ha elsavasodik, az súlyos betegség (pl. rák) kövezkezménye, és nem oka. Nekem ezt belgyógyász mondta.
Az, hogy sok a gyomorsavad (valamitől vagy általában), az más. Ezt lehet kajával befolyásolni. De neked kell kitapsztalni, mit nem bírsz, én pl. egyedül az almát nem bírom megenni, de rokonok pl. paprikát, hagymát nem stb.
2/12 A kérdező kommentje:
Igen ,refluxom van !
2011. jan. 18. 21:08
3/12 anonim válasza:
Ha refluszos vagy inkább nyersen kéne enni.
4/12 anonim válasza:
Az első válaszoló téved! A savasodás okozza rákot és nem fordítva!
5/12 anonim válasza:
Minden zöldséget párolj meg, akkor benne maradnak az ásványisók, és vitaminok. Vegyél elő egy lábast, tegyélbele vizet, majd egy beleillő,fém tésztaszűrőt. Ebbe tedd a kelbimbót, brokkolit, vékonyra szeletelt sütőtököt. fedd le, és 10-15 percig főzd alatta a vizet.Ha van párolóedényed, akkor abban párold meg.
6/12 anonim válasza:
Az előttem szólónak igaza van. A párolás egészségesebb mint a zsírbansütés.Ha sütéshez ragaszkodsz, akkor kevés zsírral, a sütőben süssed. Tapasztald ki, mi az, amelyik ételtől savad van, és azt kerűld el. Igyál meg naponta1-2 dl SALVUS vizet-gyógyszertárban kapható-Ne igyál csak valódi teát, az ízesített teák, citrompótlók, aromák, vegyszerek,citromlék mind vegyianyagok, amiket ha fogyasztol, persze hogy savad lesz.Télen egyél feketeretket, lilahagymát,nyerscéklát. Kerűld a paprikát, paradicsomot, uborkát. Majd nyáron egyed, ha nincs benne vegyszer.Egyél pattogatott kukoricát,és vegyél gyógyteát.
7/12 anonim válasza:
Minden betegség mögöttes oka a vér túlsavasodása. Az átlagos táplálkozás túlnyomórészt savasító ételekből áll (pl. cukor, húsok, tejtermékek, gyümölcsök és élesztővel készült kenyerek), közel 90%-ban. Az ideális arány 20% savasító és 80% lúgosító étel. Ha valaki a táplálkozását elmozdítja abba az irányba, hogy több lúgosító ételt és nagyobb mennyiségű vizet fogyaszt, ez az egyensúlyhiány korrigálható és helyreállítható az optimális egészség, valamint a jó közérzet. Savas közegben a sejtek meggyengülnek és ez hatással van az idegrendszerre (depresszió), az izomzatra (gyengülés, sorvadás), a bőr tónusára (korai öregedés), az agysejtekre (ködös gondolkodás), valamint a szerveinkre (betegség, fáradtság). A túlsúly nem más, mint a test normális reakciója a túlsavasodásra. A zsírsejtek megkötik a savakat, és elszállítják őket a létfontosságú szervek közeléből, hogy megvédjék őket a sav roncsoló hatásától. Lúgos környezetben a test eléri az ideális súlyát
8/12 anonim válasza:
Az élő szervezetet a sav és a lúg egyaránt bontja. Akár savas, akár lúgos akkuba nyúlsz, oldódik a bőröd. A gyomorsav korrekciója nekem a 3 óránként, de kevés evés, mint a csecsemőknek :) A gyógyszerválasztékot nézve, nyilván súlyosabb esetek is vannak. De a nagyszüleimet nézve: a nem túl meleg étel gondos rágása és a kellő folyadékbevitel a jó egészség titka. Üdv
9/12 anonim válasza:
a gabonák közt jó a KÖLES ! lúgosító. köleskását készíts-
lehet édességnek is
10/12 A kérdező kommentje:
Hogy kell a köleskását készíteni ?
2011. febr. 9. 12:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!