Miért mondják azt sokan, hogy húst muszáj enni? Van bizonyíték rá, hogy akkor rosszul fejlődik a gyerek, vagy beteg lesz, ha már kicsi korban kimarad?
És azt kimutatták már a kutatók, hogy a pusztán növényi étrend jó? Honnan tudjuk, hogy a történelem nagyjai is vegetáriánusok voltak? Láttam egy idézetes oldalt, ahol a húsmentes étkezést hirdette sok ókori és újkori gondolkodó is. Az ókoriakat honnan tudjuk, mit mondtak? Csak vegetáriánus honlapokon szerepel ilyen idézet, vagy olyan történelmi forrásban is, amit egy szkeptikus elfogadna? Jó lenne mutatni ilyet, hogy meggyőzhetővé váljon mindenki, aki csak bántja azokat, akik védik az állatokat, és érvelhetnénk amellett, hogy még a zsenik is vegetáriánusok voltak.
Azt is olvastam, hogy több bizonyíték van arra, hogy az emberek növényevők. A mindenevőség mellett a bizonyítékok harmada áll ehhez képest. Erről ti mit gondoltok?
33. : Ja és még azt ki is felejtettem, hogy a hús károsságáról szóló idézet nem is arról szól, hogy a hús mint olyan mennyire káros, hanem azt részletezi, hogy egyrészt a növények agyonvegyszerezettsége miatt az, másrészt meg szintén azért, mert az ember nyomja tele az élővilágot a sok vegyszerrel és egyébbel, és ezek azok, amik károsak a húsban.
Én is jobban örülnék, ha nem ennénk állatokat, csakhogy azt nem olyan egyszerű megoldani
Végigolvastam a hozzászólásokat.
A legjobb barátnőm szülei vegák, és a lány sem kapott soha húst. Nem is hiányolta soha. Télen az egész osztályon végigmentek a szokásos köhögős-prüszkölős-orrfolyós nyavalyák, és ő egyszer nem kapta el. Vajon miért? Egyedül ő nem evett húst az osztályban.
Valaki írta, hogy a szénhidrátban gazdag étrend cukorbajt, rákot stb. okozhat. Igen ám, csak az a nem mindegy, hogy az a szénhidrát milyen minőségű szénhidrát!!! Mert hogy nem csak "rossz" szénhidrátok léteznek (csoki, finomlisztes pékcuccok stb.), hanem "jók is! Ilyenek pl. a teljes kiőrlésű kenyerek, a barna liszt stb., amelyek még a diabetikus vagy a fogyókúrás étrendbe is remekül beilleszthetők.
És igen, a fehérjeszükséglet fedezhető zöldségekből is.
27N
Utolsó vagyok, még annyit írnék, hogy egy kolléganőmnek évek óta szorulásos panaszai és egyéb emésztési gondjai voltak. Orvostól orvosig járt, de semmi nem segített. Végül utolsó próbálkozásként elment egy természetgyógyászhoz, aki azt tanácsolta neki, hogy iktassa ki a húst az étrendjéből.
Kolléganőm megfogadta a tanácsot, bár nehezére esett, mert szerette a húst. Pár héten belül rendbe jött a bélműködése és sokkal energikusabbnak érezte magát, fogyott is.
Innentől kezdve el lehet gondolkodni.
27N
"A húsevőknek karmai vannak, mely a zsákmány megragadására és szétmarcangolására szolgál. Egy almát vagy egy reteklevelet nem kell ízekre szedni fogyasztás előtt, ezért a növényevőknek és természetesen az embernek sincsenek karmai (Darwin)."
Ennek a Darwin idézetnek kérem a forrását mert Charles Darwin biztos nem mondott/írt ilyen hülyeséget.
27/N!
Én inkább a saját tapasztalataimra és a tudományos eredményekre támaszkodom és nem a te történetedre(ami lehet kitalált is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!