Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért mondják azt sokan, hogy...

Miért mondják azt sokan, hogy húst muszáj enni? Van bizonyíték rá, hogy akkor rosszul fejlődik a gyerek, vagy beteg lesz, ha már kicsi korban kimarad?

Figyelt kérdés

És azt kimutatták már a kutatók, hogy a pusztán növényi étrend jó? Honnan tudjuk, hogy a történelem nagyjai is vegetáriánusok voltak? Láttam egy idézetes oldalt, ahol a húsmentes étkezést hirdette sok ókori és újkori gondolkodó is. Az ókoriakat honnan tudjuk, mit mondtak? Csak vegetáriánus honlapokon szerepel ilyen idézet, vagy olyan történelmi forrásban is, amit egy szkeptikus elfogadna? Jó lenne mutatni ilyet, hogy meggyőzhetővé váljon mindenki, aki csak bántja azokat, akik védik az állatokat, és érvelhetnénk amellett, hogy még a zsenik is vegetáriánusok voltak.

Azt is olvastam, hogy több bizonyíték van arra, hogy az emberek növényevők. A mindenevőség mellett a bizonyítékok harmada áll ehhez képest. Erről ti mit gondoltok?

2011. nov. 23. 10:18
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
Én azt mondom, hogy adj a gyerekednek normális, változatos kaját, aztán majd Ő eldönti, hogy vega lesz-e, vagy sem. Ne a gyereked egészségével kísérletezz. Bírom, hogy több millió évnyi evolúciót, meg több tízezer évnyi törzsfejlődést néhány, magát tudósnak nevező bohóc csak úgy uk muk fuk megcáfol...
2011. dec. 6. 21:01
 32/39 anonim ***** válasza:
Mégha megis van benne ugyanannyi kalóriához sokkal több zöldség kell mint hús.
2012. febr. 5. 22:23
 33/39 anonim válasza:
Nem tudom, ez mennyire "off", de elsősorban adnék egy jótanácsot, amit én is meg kell fogadjak: Sok mindent olvashatsz az interneten, de másutt is, ami tudományosan és okosan hangzik, de ha nem jársz utána a dolgoknak vagy nem vagy eléggé tanult, nem tudhatod, mennyi az igaz belőle: hiszen csak szavak, amiknek igazáról te meg sem győződtél a gyakorlatban. A hosszú idézethez szólnék hozzá, ami a növény- és húsevőket hasonlítja össze állítólag. Én ilyenkor, mivel szintén nem vagyok elég okos, rögtön hívom az orvos férjemet (aki egyéb dolgokban is jól informált, pl. épp az állatvilág terén is), hogy na erre szóljon valamit, és már jönnek is sorra -esetünkben- a cáfolatok; nem írom le mind, mert nincs időm, de néhány példa: vannak növényevő állatok karmokkal, továbbá, sokuk lefetyeli a vizet, nem másképp issza. Növényevőknek is vannak hegyes fogaik (pl repülő kutya). Húsevőnek is vannak őrlőfogai. Az epe semmiképp se lúgos, hanem savas, és nem a hús miatt képződik. Az emésztőrendszerünk pedig irtóra különbözik a növényevőkétől: pl. azoknak a belei lényegesen hosszabbak (hogy a kérődzők különleges gyomráról meg ne is beszéljünk. Egyébként ha már annyira Darwin meg evolúció, meg majomból való továbbfejlődés, akkor megjegyezhetjük, hogy a csimpánz génállománya 99%-ban hasonlít az emberére, és az is mindenevő. Te mondtad: " Ha valakit a téma behatóbban érdekel, számos hagyományos biológiai vagy orvosi könyvben utána nézhet, az alábbi tényeknek." - hát igen, mindenki nézzen inkább utána mindennek, ne higgyen elsőre akármilyen szavaknak, mert azt a legkönnyebb. Sajnos-nem sajnos, eléggé úgy fest, hogy állatevésre vagyunk szerkesztve.
2012. febr. 10. 22:05
 34/39 anonim válasza:

33. : Ja és még azt ki is felejtettem, hogy a hús károsságáról szóló idézet nem is arról szól, hogy a hús mint olyan mennyire káros, hanem azt részletezi, hogy egyrészt a növények agyonvegyszerezettsége miatt az, másrészt meg szintén azért, mert az ember nyomja tele az élővilágot a sok vegyszerrel és egyébbel, és ezek azok, amik károsak a húsban.

Én is jobban örülnék, ha nem ennénk állatokat, csakhogy azt nem olyan egyszerű megoldani

2012. febr. 10. 22:48
 35/39 anonim ***** válasza:

Végigolvastam a hozzászólásokat.

A legjobb barátnőm szülei vegák, és a lány sem kapott soha húst. Nem is hiányolta soha. Télen az egész osztályon végigmentek a szokásos köhögős-prüszkölős-orrfolyós nyavalyák, és ő egyszer nem kapta el. Vajon miért? Egyedül ő nem evett húst az osztályban.

Valaki írta, hogy a szénhidrátban gazdag étrend cukorbajt, rákot stb. okozhat. Igen ám, csak az a nem mindegy, hogy az a szénhidrát milyen minőségű szénhidrát!!! Mert hogy nem csak "rossz" szénhidrátok léteznek (csoki, finomlisztes pékcuccok stb.), hanem "jók is! Ilyenek pl. a teljes kiőrlésű kenyerek, a barna liszt stb., amelyek még a diabetikus vagy a fogyókúrás étrendbe is remekül beilleszthetők.

És igen, a fehérjeszükséglet fedezhető zöldségekből is.

27N

2012. júl. 24. 13:56
 36/39 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, még annyit írnék, hogy egy kolléganőmnek évek óta szorulásos panaszai és egyéb emésztési gondjai voltak. Orvostól orvosig járt, de semmi nem segített. Végül utolsó próbálkozásként elment egy természetgyógyászhoz, aki azt tanácsolta neki, hogy iktassa ki a húst az étrendjéből.

Kolléganőm megfogadta a tanácsot, bár nehezére esett, mert szerette a húst. Pár héten belül rendbe jött a bélműködése és sokkal energikusabbnak érezte magát, fogyott is.

Innentől kezdve el lehet gondolkodni.

27N

2012. júl. 24. 14:00
 37/39 anonim ***** válasza:
Utolsó. Én kemény húsfogyasztó vagyok. Igaz, hogy mellette rengeteg zöldségfélét is eszem. 2-3 évente egyszer vagyok beteg, néhány napig, de akkor sem dönt le a lábamról. Az elmúlt 15 évben egyszer voltam annyira beteg, hogy a végén be kellett menni az ügyeletre, de az a saját flegmaságom volt. A tüszős mandulagyuszi nem gyógyul meg magától. :D Szóval ne tüntessük fel a vega életmódot, mint az örök élet, és az egészség elixírjét. Húsevő is táplálkozhat egészségesen. Az ember, és az ember őse fogyasztott húst. Erre alakult ki a szervezetünk, a fogazatunk, a gyomrunk, mindenünk. Nyilván nem véletlenül. Alaposan lepontoztak, de ettől még vallom, hogy egy szülőnek is sincs joga ráerőltetni a vélt baromságát a gyerekére. Adjanak neki húst, hadd fejlődjön, aztán majd eldönteni, hogy maga is ilyen idióta akar-e lenni.
2012. júl. 24. 17:14
 38/39 anonim válasza:

"A húsevőknek karmai vannak, mely a zsákmány megragadására és szétmarcangolására szolgál. Egy almát vagy egy reteklevelet nem kell ízekre szedni fogyasztás előtt, ezért a növényevőknek és természetesen az embernek sincsenek karmai (Darwin)."

Ennek a Darwin idézetnek kérem a forrását mert Charles Darwin biztos nem mondott/írt ilyen hülyeséget.

27/N!

Én inkább a saját tapasztalataimra és a tudományos eredményekre támaszkodom és nem a te történetedre(ami lehet kitalált is)

2012. dec. 3. 20:37
 39/39 anonim válasza:
Azért mondják, mert hisznek a több száz éves hagyománynak, aminek mint kiderült nincs sok alapja. Sokan próbálnak még küzdeni a tények ellen, de tagadhatatlan a hús környezetszennyezése, egészségtelensége és erkölcstelensége. Az ENSZ a növényi étrendben látja a jövőt, a WHO szerint a vörös hús és feldolgozott húsok rákkeltőek.
2022. júl. 16. 15:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!