Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért mondják azt sokan, hogy...

Miért mondják azt sokan, hogy húst muszáj enni? Van bizonyíték rá, hogy akkor rosszul fejlődik a gyerek, vagy beteg lesz, ha már kicsi korban kimarad?

Figyelt kérdés

És azt kimutatták már a kutatók, hogy a pusztán növényi étrend jó? Honnan tudjuk, hogy a történelem nagyjai is vegetáriánusok voltak? Láttam egy idézetes oldalt, ahol a húsmentes étkezést hirdette sok ókori és újkori gondolkodó is. Az ókoriakat honnan tudjuk, mit mondtak? Csak vegetáriánus honlapokon szerepel ilyen idézet, vagy olyan történelmi forrásban is, amit egy szkeptikus elfogadna? Jó lenne mutatni ilyet, hogy meggyőzhetővé váljon mindenki, aki csak bántja azokat, akik védik az állatokat, és érvelhetnénk amellett, hogy még a zsenik is vegetáriánusok voltak.

Azt is olvastam, hogy több bizonyíték van arra, hogy az emberek növényevők. A mindenevőség mellett a bizonyítékok harmada áll ehhez képest. Erről ti mit gondoltok?

2011. nov. 23. 10:18
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

ma 10:53

A növénynek nincs központi idegrendszere. Ezért nem érez.

ma 11:03

A növényekből fedezhetők még az esszenciális fehérjék is. Nézz utána.

Az orvosi kutatások eredményeit is érdemes figyelembe venni. Az ADA (American Dietetic Association) felmérései igazolják, hogy nemcsak nem káros a húsmentes étrend, hanem egyenesen jobb egészséget eredményez. A vegetáriánusok körében sokkal ritkábban fordulnak elõ szív- és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás, daganatos megbetegedések, mozgásszervi degeneratív betegségek, légzési elégtelenségek és az emésztõrendszer különbözõ betegségei. A vörös hús növeli a rák kockázatát.

A hús egyik bomlásterméke a húgysav. Ez olyan mennyiségben van a húsevõ emberek szervezetében, hogy nem tud mind kiválasztódni, ezért egy idõ után lerakódik pl. vesekõ formájában vagy apró kristályokként az ízületek közé (ld. köszvény).

2011. nov. 23. 11:20
 12/39 anonim ***** válasza:
32%

Tudod, mi történik a szénhidrátokban gazdag táplálkozás esetén? Pl. elhízás, cukorbetegség, gombásodás, rák, valamint ezek szövődményei, az elhízásé magas vérnyomás, a cukorbetegségé érszűkület, látásromlás.

Na ennyit a szénhidrátokról.

2011. nov. 23. 11:24
 13/39 anonim ***** válasza:
92%

"Ezek szólnak a vegetáriánus életmód mellett..."

Kedves kérdező.

Ezt a hosszú becopizást mellőzhetted volna ugyanis ez a húsevőket(ragadozókat) és a növényevőket hasonlítja össze!

Ha figyelmesen olvasnád a kommenteket, láthatnád, hogy az ember MINDENEVŐ, tehát nem tartozik egyik -az összehasonlításban említett- csoporthoz sem.

Kis rosszindulattal azt is mondhatnám, hogy csúsztatni, provokálni akarsz.

2011. nov. 23. 11:25
 14/39 anonim ***** válasza:

ma 10:53

A növénynek nincs központi idegrendszere. Ezért nem érez.

Nincs központi idegrendszere. De érez. ÉN LÁTTAM a kísérletet, amikor elektródákat ragasztottak a levelekre, és gombosűvel szurkálták a növényt.

ma 11:03

A növényekből fedezhetők még az esszenciális fehérjék is.

Vannak komplett és nem komplett fehérjeforrások:

A komplett fehérjeforrások mind a 9 esszenciális (a szervezet által elő nem állítható) aminosavat tartalmazzák. Ilyenek az állati eredetű fehérjék és a szója.

A növényi fehérjeforrások (magvak, hüvelyesek) nem tartalmazzák az összes esszenciális zsírsavat, ezért nem komplett fehérjeforrások.

A szójához hozzátenném, hogy női hormont tartalmaz, tehát férfiaknak nem igazán javasolt a fogyasztása. A fiatal sportolók hirtelen szívhaláláért (fut a focipályán meccs közben, összeesik, és mire odaér a bíró, meghal) egyértelműen a szóját teszik felelőssé.

Szerintem neked kéne utánanézni...

Nem esszenciális fehérjék, hanem aminosavak - itt kezdődik, és nem mindegy.

2011. nov. 23. 11:30
 15/39 anonim ***** válasza:
75%

Ez most ismét egy rejtett vegetariánus reklám?

Én húsevő vagyok, és nem bántom a vegákat. Amikor vega ismerős ellátogat hozzám, figyelek arra, hogy külön neki készítsek kaját. Viszont van olyan is, aki szendvicsevés közben közli velem hogy gyilkos vagyok.

Az ember van annyira intelligens (jobb esetben) hogy eldönti, mi a jó neki. Én pl nem eszem vörös húst, nem elvi megfontolásból, hanem simán azért mert nem szeretem. Van aki nem eszik gombát mert rühelli. A szervezet maga dönti el, hogy mi jó neki és mi nem. Ha az ember nem lenne húsevő, valószínűleg eszébe sem jutna levágni egy tyúkot... Ugyanúgy ahogyan a tehén sem vadászik vaddisznóra...

2011. nov. 23. 11:31
 16/39 A kérdező kommentje:
Nem akarok provokálni, de érdekes, hogy a növényevés mellett több szól, míg a mindenevés mellett csak a fogazat és a cellulózt nem tudjuk bontani.
2011. nov. 23. 11:31
 17/39 A kérdező kommentje:
Kérdezz vegákat meg arról hogy a növény nem érez. Nincs agya, tehát nem fáj neki, ha megölik. Azért választják a növényi táplálékot.
2011. nov. 23. 11:36
 18/39 anonim ***** válasza:

ma 11:10

Ez a tanulmány eleve rosszul hasonlít.

A "húsevőket" veszi alapul a "növényevőkkel " szemben. Holott már többen is leírták, az embernek VEGYES étrendre van szüksége. A kemikáliák pedig bőven megvannak a zöldségekben, gyümölcsökben is, hiszen eleve a levegő már nem az a tisztaságú, mint akár 100 évvel ezelőtt.

2011. nov. 23. 11:44
 19/39 anonim ***** válasza:
67%

Hát nem tudom honnan szedted ezt a szép hosszú baromságot, végig se olvastam, pár sor után kb sírva röhögtem az áltudományon. Csak szólok, hogy pl a tengerimalac és sok más rágcsáló fogsora csak előre-hátra mozgásra képes, oldalirányúra nem. xD A vega honlapokon rengeteg parasztvakítás van amúgy.

Mellesleg nincs bajom a vegákkal, csak az olyan arrogáns alakokkal, mint pl. te, akik mindenkire rá akarják erőltetni. Te egyél azt, amit akarsz, de mindenki mást hagyj békén. A gyerekedet is. Majd vega lesz, ha úgy gondolja jónak, de az ilyesmi eldöntéséhez szükség van egy belátási képességre. És lehet, hogy 6 évesen téged utánozva azt mondja, vega lesz, de 10 éves korában lehet rájön, hogy csak miattad, vagy hogy neki jobb húst is enni, és onnantól húst esik. De ezek leglaább az ő saját döntései. Nem szabad ilyesmit ráerőltetni egy gyerekre.

Amúgy rengeteg dolog van a húsban, ami fontos egy gyerek EGÉSZSÉGES fejlődéséhez. Pl. hiába van a spenótban vas... nem mindegy hogy hem vagy nem hem vas. a fehérje minősége sem mindegy. És a vegáknál nagyon sokszor fordulnak elő hiánybetegségek, hiába a szuper vitaminkészítmények. Valóban az sem jó, ha valaki zsírszalonnával eszi a pörköltet, de azért szánalmas, ha valaki ennyire végletes. Kiegyensúlyozottan, ésszel kell a természet törvényi szerint.

Amúgy meg az az összehasonlítás tényleg nevetséges, mert kimaradt belőle az, mai az ember: a mindenevő. Talán ezeket is gondold át, aztán menj el szépen és rágcsáld a tofut, meg a kakóscsigát a sarokban, csendben. A gyereknek meg csinálj egy jó pörköltet.

n.b. : a történelem nagyjai nem éltek általában 100 évet, úgyhogy nem igazán bizonyít semmit. Soroljunk fel olyan tudósokat, akiknek eszükbe sem jutott vegának lenni? XD Az ilyen visszavágás nevetséges, ha pl da vinci vega volt, attól te még nem vagy okosabb, max magadból csinálsz viccet ilyen érvekkel. :D

2011. nov. 23. 11:51
 20/39 anonim válasza:
0%
HA VEGA VAGY!Egyel kovet annak nem faj semmi!
2011. nov. 23. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!