Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vannak olyan vegetáriánusok...

Vannak olyan vegetáriánusok akik nem eszik meg a gombát, miért?

Figyelt kérdés
2011. okt. 10. 08:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
66%

A krishnások vegánok pl. szoktam egy sráccal beszélgetni, ő azt mondta, hogy ők a gombát pont azért nem eszik meg, mert nem növény, tehát a hitük szerint lelke van.

Valószínűleg más vegánoknál is az lehet a helyzet, hogy azért nem fogyasztják, mert nem növény.

2011. okt. 10. 13:19
 12/24 anonim ***** válasza:
49%

A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 10-10 13:19

szerintem valamit félreértettél. A növényeknek is van lelke, és a Krisnások általában nem vegánok.

2011. okt. 14. 14:28
 13/24 anonim ***** válasza:

Meg a vegánok többsége eszik gombát, míg tejterméket és mézet nem.

A krisnások esetében ez pont fordítva van.

2011. okt. 14. 14:33
 14/24 anonim ***** válasza:

Nem értettem félre! Igen a növénynek is van lelke, de nem olyan, mint az állatnak. A krishnások pedig igenis vegánok, legalábbis ahánnyal eddig találkoztam ezt állította, ráadásul nem egy vegán receptkönyvem van tőlük:) Egyébként ezekben a receptkönyvekben is vannak vallásos részek - pl. leírja, hogy krishna szerint igenis a vegán táplálkozásmód a helyes, és miért.

Én mindenesetre nem vagyok vallásos, szóval mélyebben nem értek hozzá, de az eddigi tapasztalataim alapján ez jött le.

2011. okt. 14. 15:01
 15/24 anonim ***** válasza:

(szerintem akkor a vegán fogalmával nem vagy tisztában)

A legtöbb Krisnás Magyarországon igenis fogyaszt tejtermékeket és mézet. (Sőt sokan termelnek is). A brahmanista vallási irányzatok nagy jelentőséget tulajdonítanak a teheneknek. Krisna kedvenc ételei közé a tej és a méz tartozott, ezek nélkül néhány hindu ünnep elképzelhetetlen. Szoktam krisnás éttermekben enni, eddig mindegyikben szolgáltak fel tejtermékeket, sőt nem is találkoztam olyannal, ami kifejezetten vegán lett volna. Az erőszakmentesség elve nem zárja ki a tej és a méz fogyasztását, feltéve, hogy megfelelően viselkedünk az állatokkal szemben.

Vannak krisnás vegánok, de szerintem nem ők vannak többségben a krisnások között.

2011. okt. 14. 15:20
 16/24 Kolibri71 ***** válasza:

A növényeknek nincs lelkük? Ez hülyeség....A paprikának nem fáj, amikor letéped a tövéről? Vagy a répa a hajszálgyökereivel is kapaszkodik a földbe, mikor kitépik, azok megszakadnak...mint a lelke annak a szegény állatnak. Szerintük.

Szerintem...

2011. okt. 18. 08:01
 17/24 anonim ***** válasza:

A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 08:01

A vegetarianizmus alapja a gondolat, amit te megfogalmaztál. Mivel minél kisebb szenvedést akarunk okozni, így azokat a növényeket is megkíméljük, amiket az állatok táplálására pusztítottak el.

2011. okt. 18. 15:27
 18/24 anonim ***** válasza:
mert egyszerűen hülyék, nem fér be a szájába a gomba a nagy kalapjától! csak a húsevők tudják késsel apró darabokra szeletelni
2011. nov. 4. 19:01
 19/24 A kérdező kommentje:
Én is vega vagyok,és eszek gombát,sőt fel is tudom szeletelni:D
2011. nov. 5. 08:05
 20/24 anonim válasza:
Azért, mert nem szeretik a gomba ízét. Ugyanúgy vannak nem vegetariánusok is, akik a gomba közelébe se mennének.
2012. jan. 26. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!