Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért hülyézik le a vegákat?

Miért hülyézik le a vegákat?

Figyelt kérdés
Nem tudják elfogadni, hogy azért szép a világ, mert különbözőek az emberek?
2011. okt. 4. 08:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
40%

Mert a legtöbben csak annyiból állnak ki, hogy "jajj de cuki, nem eszem meg, kisállatka, untyulipuntyuli".

És szvsz igenis hülyeség megvonni az egyik legfontosabb tápanyagot (már a fehérjét,ami a hússal jönne) a szervezettől - aztán meg csodálkoznak, hogy minden kórságot elkapnak.

Kivétel erősíti a szabályt: néhány vega tényleg képes rá, hogy odafigyeljen a normális táplálékbevitelre, és úgy válogatja össze a dolgait, hogy fehérjét is kapjon.

Őrájuk nyilván ez nem vonatkozik... Vagy nem akkora mértékben... Elvégre nem véletlenül van az embernek gumós zápfoga...

2011. okt. 4. 08:58
 2/14 anonim ***** válasza:
77%
lehülyézik a vegákat?
2011. okt. 4. 09:03
 3/14 anonim ***** válasza:
57%

Jó kérdés!

Talán azért, mert kb. egy évvel ezelőtt még (amikor én erre az oldalra keveredtem), a húsevéssel kapcsolatos kérdések legtöbbjikéhez a vegák (vagy közülük egy-két személy) odaírták a saját "mocskolódó" véleményüket. Ez akkor engem nagyon zavart.

Szerencsére ezt mostmár nem igen tapasztalom, de lehet, hogy az általad írt jelenség "most üt vissza". Persze ez is hülyeség, és semmi értelme nincs. Mindenki úgy táplálkozik ahogy akar, és ami a meggyőződése.

Ami a fehérje-megvonást illeti, nagyon sok hagyományos módon táplálkozó ember viszont vitamin-hiányban szenved, mert ők meg a zöldség-gyümölcs bevitelt hanyagolják el, és húst hússal esznek. Ez sem jobb, mint a fehérje megvonás.

Egyébként én a hagyományos étrendet követem, bár megfigyeltem magamon, (különösen nyáron) hogy sokszor hetekig nem kívánom a húst, és inkább a zöldségféle van terítéken. Aztán egyik napról a másikra ismét jöhetnek a húsos kaják.

2011. okt. 4. 09:06
 4/14 anonim ***** válasza:

Én nem hülyézem le őket! Inkább felnézek rájuk, hogy megtudják állni, hogy hús nélkül étkezzenek!

Én nem tudnék hús nélkül meglenni.

2011. okt. 4. 09:07
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azokat a vegákat hülyézem le, akik ész nélkül próbálnak "téríteni", mindenféle baromságra hivatkozva. Őket sem azért, mert vegák.

De amíg békén hagyjuk egymást, semmi bajom velük.

2011. okt. 4. 09:15
 6/14 A kérdező kommentje:

Csak egy példa. A többség nem a kérdésre válaszol, hanem a vegetarianizmust fikázza.

http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__22..

2011. okt. 4. 09:17
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tök mindegy ki mit eszik. Én tudom, hogy a hús mértékkel miért jó és finom, és kész.

nah megyek eszek egy gyrost :D

2011. okt. 4. 09:28
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hülyézem le őket, pedig én nem bírnám elképzelni az életemet hús nélkül.

Aki lehülyézi a vegákat, az intoleráns, nem bírja elfogadni, hogy mások más értékrend szerint élnek, ill. más az ízlésük. De engem is gyilkosoztak már le vegák, szóval egyik kutya másik eb... Mindig, mindenütt vannak idióták, függetlenül attól, hogy mit vall (akár a táplálkozás terén, akár hobbi, stb.)

Megoldás: le kell sz..ni amit mondanak. Egyik füleden ki, a másikon be. Hagy egye őket a méreg.

2011. okt. 4. 10:26
 9/14 anonim ***** válasza:
87%

Bocs, az lemaradt, hogy nem csak itt gyilkosoztak le, hanem az utcán is, mikor gyrost vettem magamnak.

De tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb vega nem szólogat be a "húsevőknek", úgyhogy nem kezdtem el általánosítani.

A lényeg, hogy a nagyhangú, hőbörgő kisebbség mögött meglássuk a csendes, nyugodt többséget. Mind a húsevő, mind a vega vonalon.

2011. okt. 4. 10:36
 10/14 anonim ***** válasza:
82%
Mert sajnos még mindig nagyon sok intoleráns ember van.
2011. okt. 4. 11:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!