Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Nem tudom mit tegyek? (több lent)

Nem tudom mit tegyek? (több lent)

Figyelt kérdés
2011. okt. 3. 20:40
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Én is erre akartam kilyukadni...
2011. okt. 3. 21:27
 12/28 anonim ***** válasza:
46%

Én sem vagyok vega!

De mondjátok már, mennyivel egészségesebb a különböző bogyókat szedni, pótolni mindazt, amit kajából nem adtok meg a szervezetnek, mint a természet által rendelkezésre álló ételekből? A bogyókban mindegyikben vannak olyan adalékanyagok, amelyeket a szervezet ugyanúgy nem tud lebontani, mint esetleg a természetes kajákban minimálisan előforduló, emészthetetlen anyagok.

Azt megértem, hogy állatot ölni nem akartok azért, hogy az ember életben maradjon, de nem hallottatok arról, hogy a világ úgy épül fel, hogy van egy természet által megalkotott "táplálék-lánc"?

Lehet lepontozni nyugodtan, van elég pontom ahhoz, hogy ez (ha most akart kijönni belőlem) még belefér.

2011. okt. 3. 21:34
 13/28 A kérdező kommentje:
Senkit sem fogok lepontozni,nem az a célom!Egyszerűen érdekel a véleményetek
2011. okt. 3. 21:40
 14/28 anonim ***** válasza:

DE szedsz vitaminokat vagy nem?

És mi az oka a vega életmódodnak?

Ha nem szedsz semmit, akkor azt ajánlom, hogy egyél ha azt kívánod!

2011. okt. 3. 21:48
 15/28 anonim ***** válasza:

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:34

ha nem lennének olyan anyagok, amiket a szervezet nem tud lebontani, akkor nem működne az emésztő szervrendszer. Nem kell bogyókat szednie annak, aki mindent eszik. (A B12 vitaminon kívül minden megtalálható kellő mértékben növényben, méghozzá finom ételek útján hozzájuthatsz. Nem kell hozzá gyilkolni. Meg a tejhez sem, amiben még a B12 is megtalálható)

2011. okt. 3. 21:56
 16/28 anonim ***** válasza:

21:56 -nak

Akkor egyen vagy ne egyen halat?

2011. okt. 3. 21:59
 17/28 anonim ***** válasza:
53%
A hal egészséges lehetne, de sajnos nem vicc, hogy a víz és a levegő szennyezése miatt mérgező. A rendszeres halfogyasztók gyermekei átlagosan 5-10 ponttal alacsonyabb pontszámot érnek el a teszteken az alkalmi vagy ritkán fogyasztók gyermekeihez képest. Emiatt a 70-es években be is tiltottak jópár vegyszert, de sajnos ezek között van sok, ami csak többszáz év alatt, vagy belátható időn belül nem is kerül ki a táplálékláncból... Minnél magasabb helyet foglal el egy életforma a táplálékláncban, illetve minnél szennyezettebb helyen helyezkedik el (pl a víz szenyezettebb), annál nagyobb mértékben mutatható ki több mérgező anyag is.
2011. okt. 3. 22:01
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:59

Ne egyen halat. Se húst, fölösleges. Ha több növényi forrástól is szerez fehérjét, nem lesz hiánya. (A fehérjeszükséglet korántsem olyan magas, mint az átlagember gondolja) A b12 kritikus, mert növényben nincs meg, de Ő fogyaszt tejet így ezzel nem lesz gond. A lényeg, hogy idényterményből és gabonából elég legyen a bevitel. Télen télálló zöldség, gabona, tészta, méz, déli gyümölcsök, tejtermékek.

2011. okt. 3. 22:05
 19/28 anonim ***** válasza:
btw, ha megkívánja és nagyon enni akar, akkor úgyis eszik. Ha elvei vannak, akkor nem.
2011. okt. 3. 22:06
 20/28 anonim ***** válasza:
Az mindenesetre extrém túlzás lenne, hogy minden magyar ember minden héten egyen halat. Egyrészt gazdaságilag kivitelezhetetlen. (Normális körülmények között nem is lenne annyi hal magyarországon), másrészt szükségtelen. Még húsból sem kellene annyit enni. Én mondjuk sosem eszek. A népbetegségek nem az alacsony húsfogyasztás, hanem bizony több dolog(pl cukor, addiktív szerek, rossz minőségű, értéktelen ételek) túlfogyasztása miatt van. Olyan ez, mint a főzés. Ha elrontottad, azzal már nem tudsz javítani, ha még hozzáteszel valamit. Inkább elvenni kéne. Tulajdonképpen az olyan dolgok, mint a sós rágcsálnivalók, gyorsételek, "magyaros" ételek, általában elég rossz minőségűek. (Tisztelet a ritka kivételeknek)
2011. okt. 3. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!