Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegetaroianizmus árthat egy...

A vegetaroianizmus árthat egy fejlődő szerveetnek?

Figyelt kérdés

14 évesen vegetáriánus szeretnék lenni. Egy-két napja nem eszem húst, mert ha ránézek, már a halott állatokat látom magam előtt. Otthon viszont elviccelik, meg piszkálnak miatta. Azt is hallottam, hogy a szervezet fejlődésének árthat. Igaz ez?

14 L

2011. aug. 21. 14:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

:-)

Árt, mert nem tudod úgy össze állítani az étrendedet - az elmondásod alapján a család nem partner ebben.

Az egyik előttem szóló szerint sem tojást sem tejet nem szabad enni egy "igazi vegának" - ők a vegánok. A Veganizmus viszont egyértelműen káros, a hiány betegségek az értelmi képességek rovására is mehetnek.

Arról nem is beszélve hogy a műszálas, műbőr stb használati cikkek - amiket ők hazsnálnak - elő állítására több állat pusztul ki mintha a egy tehénbőrből (amit amúgy is megeszünk) csinálnak néhány csini táskát, vagy cipőt. Arról nem is beszélve, hogy gombásodást segítik a "mű" dolgok.

Hal. Ha jól tudom az egyik pápa nyilvánította "nem hússá" ezért böjtkor a keresztények ehetik. De egyébként igen a hal az hús, egészségesebb mint a legtöbb szárazföldi.

Egyébként nem minden vega azért nem eszik húst mert jajj szegény állatok, ami egyébként nagy hülyeség. Hanem vannak olyanok is akik egyszerűen nem szeretik a húst, mások egészségügyi okokból váltanak. Ezek már észérvek.

2011. aug. 22. 22:45
 12/19 anonim ***** válasza:
Nem értem, mi volt ez a rengeteg húsevő-párti válasz az elején, de ne hallgass rájuk. Én 15 éves koromban lettem vegetáriánus, és azóta kb 20 hónap telt el, és csak egyszer voltam beteg (akkor sem télen). Kezdetben én is csak azt a húst voltam hajlandó megenni, amit anyukám a szendvicsembe tett, de nekem egy hét elég volt ahhoz, hogy határozottan kijelentsem, többé nem eszem húst. Ha otthon ezt nem fogadják el, ideje hozzászoknod, nekem másfél év alatt nem sikerült megértetnem velük magamat, és más társaságokban is állandóan méltatlankodnak. Divatból ne válts életmódot, bár már az is tiszteletreméltó, ha kevesebb húst eszel, meg fogod látni az előnyeit idővel. Mellesleg a szellemi károsodás nem érv a húsevés mellett, legalábbis az iskolában nem rontottam semmit, és mindig osztályelső voltam.
2011. aug. 27. 21:53
 13/19 anonim ***** válasza:

Lehet te megtudtad oldani a helyes étrendet, és ezek a betegségek nem feltétlenül jönnek ki hamar. De jól étkezni vegetáriánusként nagyon nehéz. Mert olyan fehérjék enzimek amik a húsban vannak nehéz mással pótolni, bár egyesek szerint nem lehetetlen. Biztosan nem megoldható ha csak a zöldköretet eszed meg anyu főztjéből..

A hiány betegségek pedig jöhetnek hirtelen is és alattomosan is.

Én a leginkább a vegánokról beszéltem az egyik legszélsőségesebb irányzata.

Ezek igenis valós problémák, tessék komolyan venni.

Egyik ismerősömet jól lehordta a védőnő amikor kisgyereket vegetarianusan akart etetni, ő nem vegán. Belátta ezt és minimális húst vett neki azért.

[link]

Mi az hogy hús párti? Nagyon magas lóról beszélsz, mikor a legtöbb vegetáriánusnak elfogadható anatómiai, és élettani ismeretei sincsenek. A gimis ismeretek koránt sem elegek hogy megfontolt és körültekintő döntést hozhass erről.

2011. aug. 28. 11:18
 14/19 anonim ***** válasza:
87%
Nagyon jól meg kell tervezni az egészet, mert különben árthat (fehérjehiány, B12 vitamin hiány, vashiány). Én a vegyes étrendet támogatom, de ez az ember választása, hogy mit eszik.
2011. aug. 28. 15:35
 15/19 anonim válasza:
A vegák növényfogyasztása miatt szükséges permetezés/aratás miatt sokkal több állat hal meg (pockok, rovarok) mint egy-egy disznó/marha levágásakor.
2011. szept. 14. 12:37
 16/19 anonim ***** válasza:
48%
12:37 viszont az állat etetéséhez még sokkal több növény szükséges, mint a vegetáriánus ember táplálkozásához. És annak betakarítása során épp ugyanannyi állat hal meg. Ebbe nem gondoltál bele?
2011. szept. 14. 14:17
 17/19 anonim válasza:
14:17: a takarmány minőségellenőrzése és vegyszerezése össze sem hasonlítható az ember által fogyasztandó élelmiszerekkel, minimális pusztítást végez.
2011. szept. 14. 15:31
 18/19 A kérdező kommentje:
Huh...nem kis vita lett ebből. :) Köszönöm a válaszokat!
2011. szept. 17. 11:00
 19/19 Ivan Iljics válasza:

A vegetarianizmus nem ártalmas: a helytelenül összeállított vegetáriánus étrend ami nem tartalmaz kellő mennyiséget alapvető tápanyagokból viszont az.

Rád erőltetik az iskolában az uzsonnát? Bármikor visszautasíthatod, szíved joga. Nem hiszem hogy beléd tömik.

A tejjel kapcsolatosan pedig nehogy elhidd amit mondanak itt. Ugyanúgy NEM ölnek érte mint ahogyan a tojásért sem.

2011. szept. 20. 15:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!