A vegetaroianizmus árthat egy fejlődő szerveetnek?
14 évesen vegetáriánus szeretnék lenni. Egy-két napja nem eszem húst, mert ha ránézek, már a halott állatokat látom magam előtt. Otthon viszont elviccelik, meg piszkálnak miatta. Azt is hallottam, hogy a szervezet fejlődésének árthat. Igaz ez?
14 L
:-)
Árt, mert nem tudod úgy össze állítani az étrendedet - az elmondásod alapján a család nem partner ebben.
Az egyik előttem szóló szerint sem tojást sem tejet nem szabad enni egy "igazi vegának" - ők a vegánok. A Veganizmus viszont egyértelműen káros, a hiány betegségek az értelmi képességek rovására is mehetnek.
Arról nem is beszélve hogy a műszálas, műbőr stb használati cikkek - amiket ők hazsnálnak - elő állítására több állat pusztul ki mintha a egy tehénbőrből (amit amúgy is megeszünk) csinálnak néhány csini táskát, vagy cipőt. Arról nem is beszélve, hogy gombásodást segítik a "mű" dolgok.
Hal. Ha jól tudom az egyik pápa nyilvánította "nem hússá" ezért böjtkor a keresztények ehetik. De egyébként igen a hal az hús, egészségesebb mint a legtöbb szárazföldi.
Egyébként nem minden vega azért nem eszik húst mert jajj szegény állatok, ami egyébként nagy hülyeség. Hanem vannak olyanok is akik egyszerűen nem szeretik a húst, mások egészségügyi okokból váltanak. Ezek már észérvek.
Lehet te megtudtad oldani a helyes étrendet, és ezek a betegségek nem feltétlenül jönnek ki hamar. De jól étkezni vegetáriánusként nagyon nehéz. Mert olyan fehérjék enzimek amik a húsban vannak nehéz mással pótolni, bár egyesek szerint nem lehetetlen. Biztosan nem megoldható ha csak a zöldköretet eszed meg anyu főztjéből..
A hiány betegségek pedig jöhetnek hirtelen is és alattomosan is.
Én a leginkább a vegánokról beszéltem az egyik legszélsőségesebb irányzata.
Ezek igenis valós problémák, tessék komolyan venni.
Egyik ismerősömet jól lehordta a védőnő amikor kisgyereket vegetarianusan akart etetni, ő nem vegán. Belátta ezt és minimális húst vett neki azért.
Mi az hogy hús párti? Nagyon magas lóról beszélsz, mikor a legtöbb vegetáriánusnak elfogadható anatómiai, és élettani ismeretei sincsenek. A gimis ismeretek koránt sem elegek hogy megfontolt és körültekintő döntést hozhass erről.
A vegetarianizmus nem ártalmas: a helytelenül összeállított vegetáriánus étrend ami nem tartalmaz kellő mennyiséget alapvető tápanyagokból viszont az.
Rád erőltetik az iskolában az uzsonnát? Bármikor visszautasíthatod, szíved joga. Nem hiszem hogy beléd tömik.
A tejjel kapcsolatosan pedig nehogy elhidd amit mondanak itt. Ugyanúgy NEM ölnek érte mint ahogyan a tojásért sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!