A vegetaroianizmus árthat egy fejlődő szerveetnek?
14 évesen vegetáriánus szeretnék lenni. Egy-két napja nem eszem húst, mert ha ránézek, már a halott állatokat látom magam előtt. Otthon viszont elviccelik, meg piszkálnak miatta. Azt is hallottam, hogy a szervezet fejlődésének árthat. Igaz ez?
14 L
Igen, ártalmas, például nem jut elég energia az agynak. Netán ez látszik a kérdéseden?
A szalámi és amit felsoroltál, az a leginkább tiltott dolog a vegáknak, mivel nem elég, hogy hús, de ráadásul hulladék kaja is.
A tej pedig egy másik állat anyateje, amihez neki elleni kell, és azért veszik el tőle a babáját (amit később kinyírnak, még csecsszopó korában), hogy te ihass tejet.
Most gondolj bele, jön egy lény, mesterségesen megtermékenyít egy laborban, te kihordod a kisbabád, elragadják tőled, megölik, és téged meg megfejnek, mert szerintük ez teljesen humánus, hisz téged nem öltek meg a tejedért...majd ha már nem leszel rá képes, akkor cipőt csinálnak belőled, addig semmi gáz.
Kicsit sántítanak az elveid.
Szerintem sokkal inkább szeretnél divatból vega lenni, ezért eszel szalámit, mert arról nem tudsz lemondani, és nem elvből meg az állatok miatt. Gondolom a szüleid is ezért piszkálnak ezzel, mert már ismernek.
Igen divatból akarsz vega lenni. Azok meg akik kijelentik, hogy vegàsok és halat azt esznek,tiszta idiótàk. Miért a hal az micsoda, ha nem hùs, ja mert vizben ùszik.
Az igazi vegàsok nem esznek sem halat, sem szalàmit még tejet sem isznak stb. Tehàt ami àllattól szàrmazik semmit sem.
Én 3 éves korom óta nem eszek húst, ovo-lakto vegetáriánus vagyok, és láss csodát, életben vagyok!
13/L
Szia! Ha megfelelő étrendet állítasz össze, akkor nem árthat. Ha szeretnél tanácsokat kérni, vagy bármiről beszélgetni, nyugodtan írj, szívesen segítek. :)
F/18 vegetáriánus
nem árt, sőt okosabb leszel tőle, rád is fér egy picit...
V E G E T A R I A N I Z M U S
amúgy komolyan nem árt, de a szalámit meg egyéb ilyeneket eszel az nem is egészséges ,és nem is hívjuk vegetáriánusoknak azokat ,akik ilyet esznek. de zárt hajrá! ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!