Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ez jó megoldás lenne?

Ez jó megoldás lenne?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

én 14 éves lány vagyok és egy kicsit duci (161cm,65kg) és most megyek majd középsuliba és szeretnék leadni.a családom egy kicsit fura.anya nem eszik húst,apu meg igen és hát én is.anya vékony és fiatalos,apu és én pedig kissé túlsúlyosak vagyunk.és már régebben is gondolkodtam rajta,mert a madonna is vega és nagyon jól tartja magát,meg most volt a tv-ben a bíró ica és nagyon szép ő is és ő sem eszik húst.és én szeretnék vega lenni,hogy kicsit lefogyjak és a vegák azok menők,szóval jó lenne nem?

2011. júl. 20. 12:21
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
32%
Biztoxs jó lesz megvonni ennyi idősem a fehérjét magadtól meg azokat az aminósavakat amelyek a húsban találhatok meg és nem a szójában babban meg a tejtermékekben de hát Te tudod;)
2011. júl. 20. 12:35
 2/23 anonim ***** válasza:
83%

Sokan fogják írni, hogy te még fejlődő szervezet vagy és kell a hús,de ne higgy nekik XD.

Azt is fogják írni, hogy a hús nem hizlal ez igaz, de lassítja az emésztést és az anyagcserét is úgyhogy ezt se hidd el.

Ha nem eszel húst akkor a szervezeted elkezd méregteleníteni. És elkezdesz fogyni.

Mivel édesanyád sem eszik húst így nem lenne vita otthon, illetve az étkezések is meg vannak oldva.

Én is 65 voltam, és 10 kilót fogytam.

Szerintem nincs akadálya annak, hogy kipróbáld.

2011. júl. 20. 12:41
 3/23 anonim ***** válasza:
0%
Én egy 14 éves srác vagyok, kb. 175 cm és 60 kiló. Sok húst eszek, de körülbelül napi 2x eszek. Szerintem próbálj meg egy nap kevesebbszer enni, és ne úgy, hogy sokszor, de zöldség-gyümölcsöt.
2011. júl. 20. 14:37
 4/23 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen,nagyon jó lenne.apu mondta,hogy gondoljam át,de akkor rendben van .köszike :)
2011. júl. 20. 14:37
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Aminosavak csak a húsban lol :D:D:D Nem gáz, hogy összesen 2 olyan aminosav létezik, ami magasabb koncentrációban található meg a húsokban, mint a zöldségekben :D Teszem hozzá, hogyha a szójában, babban, tejtermékekben (legjobb esszenciális aminosav-források amúgy) nem lennének megtalálhatóak ezek az anyagok, szerinted az állat miből venné fel a sajátjait? Nem valamiféle esszenciális aminoavképző gépek azok... Úgy működnek mint mi.

Figyelj kislány, ne azért legyél vega, mert az menő, vagy mert fogyni akarsz. Ez ennél egy komolyabb elhatározást igényel, és a vega életmód nem annyiból áll, hogy kihagyod a húst az étrendedből, és helyette csak sültkrumplit eszel ebédre. A vegák általában nagyon odafigyelnek, hogy egészséges, természetes ételeket fogyasszanak, tehát pl. tartósítószer mentes, nem génmódosított, stb. Persze ha éesanyád vegetáriánus nyilván tisztában van ezzel és oda tud figyelni a te étrendedre is. Csak azért mondom, hogy fontos az elhatározás és az odafigyelés, mert rengeteg olyan lejáratókampányról hallani, hogy xy 1 évig vega volt aztán belebetegedett, mert úgy gondolta, hogy a vegaság abból áll, hogy salátát meg tésztát eszik kb...

Mellesleg vegaként épp úgy el lehet hízni, mint húsevőként. Ha túlsúlyos vagy, inkább ügyelj a cukor és egyéb széndhidrát-beviteledre (kenyér, tészta), ne egyél chipseket, kólákat, stb., fogyassz alacsonyabb zsírtartalmú tejet, tejfölt, sajtokat, és tornázz!

2011. júl. 20. 14:40
 6/23 A kérdező kommentje:
persze,ezt anya mondta.amúgy én állatbarát vagyok és csak nyuszis tusfürdőt veszünk és én sajnálom is szegénykénket,csak eddig nem tudtam elhatározni magam...tényleg nagyon barátságosak vagytok,ahogy anyu mondta,köszönöm szépen :)
2011. júl. 20. 14:57
 7/23 anonim ***** válasza:
51%

Szevasz, 14/f vagyok ovo-lakto vega. Madonna nem azért néz ki még mindig jól, mert vega, hanem mert jó a plasztikai sebésze. Ha FOGYNI akarsz akkor sportolj, figyelj jobban az étkezésedre. A vegák menők??? Engem azzal szoktak néha csesztetni, hogy mekkora balf.sz vagyok, hogy nem eszek húst, meg szükségem van a fehérjére. Ezeken amúgy jókat szoktam röhögni. Ha valahol kiderül hogy vega vagy, megkérdezik miért. Erre szetem elég gázos azt felelni, hogy azért, hogy lefoggyak.

Ha nem eszel húst akkor elkezded majd enni ezzerrel a tésztát, péksütit. A sovány hús nem hízlal, csak szerény véleményem szerint undorító. Ha magában zöldséggel, gyümölcsel esetleg tojással nem nagyon tudsz jóllakni akkor inkább még hízni fogsz.

Üdv

2011. júl. 20. 15:12
 8/23 anonim ***** válasza:
83%

Jól tervezd meg az étrendet, de amúgy ha anyud sem eszik akkor nem lehet gond, mert Ő már biztod tapasztalt!

F/18/vega

2011. júl. 20. 19:23
 9/23 A kérdező kommentje:

15:12 nem hiszek neked...:p

tutis nem vagy vega,csak ideírod,hogy elved a kedvem. hát nem fog. és madonna nem plasztikáztatja magát,+ anyu is nagyon népszerű volt,és még most is meg van a baráti köre,és az osztályomba lesz 2 vega lány és ők nagyon szépek és okosak és nagyon népszerűek.

2011. júl. 21. 10:27
 10/23 anonim ***** válasza:
47%

15:12: már bocs, de szerintem veled nem azért bunkók mert vega vagy ;)

F/18/vega

2011. júl. 21. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!