Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ki miert vegetarianus?

Ki miert vegetarianus?

Figyelt kérdés
Tegyuk fel meg olnek egy allatot es azt nem eszi meg senki mert tul sokat termeltek,es az karba megy,de ha megenek a vegetarianusok nem veszne semi karba nem olnek le az aranyos pici allatokat.Tegyuk fel ebedelsz es hust is veletlen tesznek az ebededbe akkor te azt mondod hogy nem kell.Akkor vissza viszik,es az a pici aranyos allat hiaba halt meg.Ki dobjak a kukaba.Nem piszkalas kepen,de akkor nezd ebbol a szem szogbol hogy nem hiaba halnak meg hanem erted.Igen en is tudom hogy brutalis de ez termeszeteh.
2011. jún. 22. 20:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Azt elfelejtik a vegák, hogy a növényeket is úgy állítják elő, hogy közben szennyezik a környezetet pl növényvédő szerekkel. Teljes ökoszisztémákat tesznek tönkre a szántóföldekkel. Nem mintha a húsiparban nem állna fenn ugyanez a probléma.

Csak éppen a vegák szeretik úgy beállítani a dolgokat, hogy én nem bántok senkit, csak növényeket eszek. Ja, ha az a sok állat ami azelőtt a szántóföld területén élt, és ami a permetezés során elpusztul........

2011. jún. 23. 07:41
 12/24 anonim ***** válasza:

Nem a húsevés az, ami kiakasztó az emberiségnél, hanem amikor egy állatot egy bizonyos dologért ölnek csak le, és a többi rész e tényleg megy a kukába!!!

Az összes állat kb, amit csak a bundájáért tartanak, ez a kategória... :((( soha, soha nemis hordanék valódi szőrmét, mert ez tényleg iszonyú pazarlás és szimplán kegyetlenség. Ugyanez volt, amikor az elefántokat csak az agyarukért vadászták, és amikor rájöttek, hogy hoppá, mindjárt kihal, akkor meg eszeveszetten hajtanak, hogy megmentsék.. minden állatnak a kihalás szélére kell jutnia ahhoz, hogy végre ne gyilkolják halomra? Szinte az összes kedvenc állatom veszélyeztetett emiatt...:(((

A húsevéssel semmi baj nincs, természetes dolog, csak éppen az emberiség ebben is olyan, mint akármiben: kielégíthetetlen és mohó...

2011. jún. 23. 08:43
 13/24 anonim ***** válasza:
07:41: szerinted a hús semmiből jön létre?! Olvasd el a hosszú válaszomat!
2011. jún. 23. 09:53
 14/24 anonim ***** válasza:
Én nem mondom magam vegetáriánusnak,de nagyon ritkán és kevés húst fogyasztok.Ennek azonban nincs semmi különleges oka,csupán annyi,hogy nem szeretem annyira,mint mondjuk a krumplit,karfiolt,gombát,tököt,karalábét,cukkinit,uborkát stb.A húsok közül az egyetlen,amit joízüen meg tudok enni az a csirkemell filé.Ennek nincs olyan intenzív íze és fűszerekkel rengeteg variácio kihozhato belöle.Amitöl rosszul vagyok,az nem más,mint a zsíros,inas húsok,a körömpörkölt,a kocsonya és társaik.Na ha ezeket meg kéne ennem,inkább egész életemben üres kenyéren élnék....Am ha nagyritkán eszem hust,nem szoktam azon agyalni,hogy emiatt most egy állatot meg kellett ölni stb.Nem ez az oka,hogy minimális mennyiségü húst fogyasztok.Gondoltam leírom az én álláspontomat,lássátok,hogy ilyen is van,hogy valaki nem elvböl vonja meg magátol a hust,hanem egyszerüen nem szereti!:D
2011. jún. 23. 16:46
 15/24 anonim ***** válasza:
Ezt a hülyeséget hogy növényt vagy állatot "nagyobb bűn" elpusztítani. Ha elfogadjuk hogy egy állatnak van lelke akkor egy növénynek is van és mért lenne különbség a lelkük között? Valaki írta hogy állatot nagyobb bűn elpusztítani mert pl.: megevett 1000 növényt és így 1001-et "ér" ha megöljük. (Ezen jót röhögtem.) Ennyi erővel az az 1000 növény az ő lelkén szárad és mi megváltjuk a növényeket a pusztító szörnyetegtől. A másik a környezetszennyezés hogy takarmány meg állatok szállítása. Szerintem mindez elmondható a növényekről is mert növényeket is el kell hozni a termőföldről. Sokkal nagyobb terület kell 1 kg bab termeléséhez mint egy 1 kg húséhoz. Valaki azt is írta hogy hosszútávon megéri mert ha most mi nem eszünk később meg sem termelik, hát elég valószínűtlennek tartom hogy eléri a vegák száma ezt valaha is.Valaki pedig azt írta ez csak egy divat, ezzel teljesen egyetértek hogy a legtöbbeknél divat hiszen ha komolyan ezekért csinálnák akkor nem ennének halat és állati eredetű dolgokat. Persze vannak akik nem is teszik ők olyan fanatikusak lehetnek mint a 00:08 as válaszoló. Én magam eszem a húst és nem csak azért mert nem hiszek ebben az egész bűn az állatokat enni dologban hanem mert az ember mindenevő, a húsnak jó íze van, táplál és nehéz pótolni mással (ezek előllítása egyébként költségesebb mint a húsé).
2011. jún. 26. 11:02
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Háztáji gazdaságban élek, vegetáriánus vagyok, de tojást, tejtermékeket eszem.

Azért vagyok vegetáriánus, mert én magam nem tudnám megölni az állatot, akármennyire éhes lennék, inkább füvet legelek, de nem tudnék bántani egy állatot. Egy pókot sem nyomok össze, fogom, felmásztatom a kezemre, és kidobom az ablakon. Az egereket, ha vannak, élvefogóval elviszem, jó messze. Nem messze van egy malom, oda viszem a magam által megtermelt búzát, kukoricát megőrölni. Ebből én magam csinálom a dolgokat. Van 2 tehenünk, azok elegendő tejet adnak. Sorolhatnám még a dolgokat, de semmi nem vész kárba. Pont ez a lényeg: az emberiség pazarol.

2011. jún. 26. 12:47
 17/24 anonim válasza:

Á, nem tudjátok ti, milyen jó egy disznóölésen a még testmeleg húst és zsírt összevágni, darálni, keverni, a saját kezeddel állítva össze a legfinomabb falatokat. A malac fülét levágni és egy kis sóval nyersen elropogtatni... nyammm...

Az meg pláne nem igaz, hogy a húsevőknek nem lehet személyes okuk a vegákat rossz szemmel nézni. Unokanővérem nem volt hajlandó terhesség alatt állati fehérjét fogyasztani, bármennyit is próbálta rábeszélni a család. Két vetélés után végre született gyereke, de három hét múlva a születés után kómába esett a gyerek. Az orvosok kiderítették, hogy a tejének olyan alacsony volt a tápértéke, hogy szinte csak víz volt. Persze tápszert nem volt hajlandó a gyereknek, adni,mert csak az anyatej a természetes. Szóval kedves vegák és vegánok, higgyétek el, nem a húsevők az elvakult antiegészséges idióták.

2011. júl. 11. 22:02
 18/24 anonim ***** válasza:
22:02: Mi legalább nem használunk latin képzőket, ha nem tudjuk az értelmüket.
2011. júl. 11. 22:14
 19/24 anonim válasza:
ez egy elmés és lényegi visszavágás volt. Teljesen átértelmezem az álláspontom ezek után. Köszönöm szépen.
2011. júl. 11. 23:47
 20/24 anonim ***** válasza:
Mégis milyen választ vártál azok után, hogy teljes tájékozatlanságban kifejtetted az előítéleteidet, majd még idiótának is neveztél?
2011. júl. 11. 23:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!