Írnátok nekem nagyon-nagyon fincsi vegetáriánus receptet (kezdő vagyok)?
Én csípős cukkinis csirkemellet szokatm csinálni, isteni, én ajánlom neked, csak hát csirkemell nélkül. :) A recept: Hozzávalók:1 nagy vagy 2 kicsi cukkini,4-5 db paradicsom, 2-3 zöld peperóni, 1-2 gerezd fokhagyma,rizs,egy teáskanál vegeta,só,bors, oregánó, rozmaring, kakukkfű,olivaolaj.
Amennyiben héjával együtt kívánjuk fogyasztani, mossuk meg alaposan a cukkinit. Vágjuk fel hosszában és távolítsuk el a magokat. A paradicsomot felkockázzuk. A fokhagymát vágjuk apróra, a peperónikat vágjuk vékony karikákra. Ízlés szerint távolítsuk el előtte a magokat.
A zöldséget közepes fokozaton kb. 2-3ek olivaolajon röviden süssük meg a peperónit és a fokhagymát. Mielőtt még a fokhagyma megbarnulna (ha már megbarnult, akkor késő, dobjuk el a serpenyő tartalmát!), vegyük magasabbra a hőmérsékletet, majd szórjuk bele a cukkinit és a paradicsomot a serpenyőbe. Kavarjuk el jól, majd fűszerezzük vegetával (zöldségpor is ugyanolyan megfelelő), oregánóval, rozmaringgal, kakukkfűvel, borssal és egy csipet cukorral. Jól kavarjuk el, s hagyjuk kb. 2 percig sülni / puhulni.
Nem tudom milyen hús nélkül, de biztos finom úgy is! Én megenném! ;)
Szójafasírt ... :)
A szóját beáztatod fűszeres vízbe (vegeta, kicsi só, univer flekken fűszerkeverék), 15 percet (vagy akár fél napot) hagyod állni, hogy megdagadjon, majd reszelj bele vöröshagymát és fokhagymát,tegyél bele szikkadt zsemlét, tojást, zsemlemorzsát.
Fél zacskónyi szójához fél vöröshagymát teszek, 3-4 nagyobb gerezd fokhagymát és 1-2 tojást, attól függően mennyit "vesz" fel.
Kisütöd olajban és kész! :)
Sok sikert! :)
olyanra gondolsz, mint pl.:
ebéd: a bő zsírban sült csirkecomb megszaglászása
vagy:
vacsora: egy citrom/v. narancs, és a frissensült kenyér részletes vázlatrajza?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!