Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mégis hogy van az, hogy a BIO...

Mégis hogy van az, hogy a BIO termékek SOKKAL DRÁGÁBBAK mint a sima termékek?

Figyelt kérdés

Nem arról szól a bio, hogy vegyszerek, meg permetszerek nélkül termesztenek zöldségeket,növényeket, tejet. meg mindent?

És akkor ha nincs a paradicsomban permetszer, nem kell a termelőnek vegyszerre költenie.

Ami neki plusz megmaradt kiadás.

És akkor hogy adhatja el drágábban a BIO terméket, amikor neki az kevesebbe került, hogy megtermelje, mint a vegyszeres zöldséget?

Ez mind becsapás?

2011. máj. 27. 18:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Ezen kívül speciális környezeti körülményeknek is meg kéne felelnie. Pl. X távolságban nem lehet légifolyosó, autósztráda, vegyi üzem... Ez kevés területre igaz.

Ezen kívül a permetszerekhez szokott kártevők és vírusok megerősödnek, és a kezeletlen gyümölcsöt még jobban el tudják rontani.

Persze mint fennt írták sokan hajlandóak az éj leple alatt egy kicsit rásegíteni a dolgokra, hiszen ha esztétikusabb az áru, eladhatóbb. Az egyszerű vevő meg úgyse tudja megmondani a csalást. Megbízható termelőtől kell venni és akkor nincs vele baj.

2011. máj. 28. 22:01
 12/22 anonim ***** válasza:
58%

Én egyszer kipróbáltam egy bioparadicsomot és egy normális paradicsomot, hát annak a bioparadicsomnak olyan íze volt, mint egy romlott pástétomnak, utána megettem a normális paradicsomot és olyan de olyan k.u.r.v.a. mennyei volt.

Azért drágábbak mert benne van a nevében. h bio és ezzel verik át az embereket. Nekünk van kertünk ,termesztünk zöldséget, és a természetes körforgás része, h a zöldségre mennek a rovarok és védekezni kell ellene, régen és védekeztek és mai is, a lényeg h természetesen kell azt is csinálni, de permetezni kell, vannak rá természetes falusi megoldások. Szerintem a bio cuccok rossz minőségűek és undorítóak.

2011. máj. 31. 09:07
 13/22 anonim ***** válasza:
74%
09:07: Azért jobb az íze, mert azzal is babrálnak. Mint ahogy az sem véletlen, hogy a Mcdonaldsos húspogácsa jobb ízű mint a nagyi fasírtja... Ugyanezt meg lehet csinálni gyümölcsökkel is.
2011. máj. 31. 10:11
 14/22 anonim ***** válasza:
66%
10:11 én jobban szeretem a mamám fasírtját :D
2011. máj. 31. 10:50
 15/22 anonim ***** válasza:
A föld minőségétől nagyban függ minden - ahol előtte nem volt vegyszeresen termesztve, ott nem sokkal rosszabb a terméshozam. Viszont kevesebb az ilyen föld és az igény is kevesebb rá a vásárlók tudatlansága miatt -> megkérik az árát. De egyébként ha közvetlenül a biotermelőtől veszed az árut akkor alig drágább... Csak a nagy boltokban extrém haszonnal adják el, miközben nem ritkán hallani hogy a többi árut beszerzési ár alatt adják el időnként... Nem véletlen hogy a Tesco is tele van már bio áruk tömkelegével, hiszen nagyon megéri eladni.
2011. jún. 1. 20:59
 16/22 anonim ***** válasza:

Na ennél már csak a BIO építőanyag akaszt ki jobban. Az azért Bio, mert tudatosan kitermelt....érted?...:)

Ha én kimegyek az erdőmbe, aki az is BIO fa lesz, mert tudatosan megyek ki, nem csak arra kószálok...áááááá

2011. jún. 2. 19:00
 17/22 anonim ***** válasza:
Amennyi sząrt az építőipar felhasznál... A hagyományos házak 200 év alatt ormmá dőlnek, de az aalapanyag milló évekig bomlik. Jól jön az az üvegyapot meg hasonlók az amúgyis üresen pangó szeméttelepeknek csak úgy az esztétikum kedvéért.
2011. jún. 2. 22:53
 18/22 anonim válasza:

A kérdezőnek valahol szerintem igaza van. A bio az ami normális. És régen minden bio volt. Amióta a profit a cél azóta nem bió semmi. Valójában azért drágábbak ezek a termékek mert többet foglalkoznak velük és leginkább emberi környezetben teremnek. És manapság drágább egy embert megfizetni mint egy laboratóriumi gépet.

Mondtam is nagyimnak, hogy ő egy elég modern nagyi mert nála minden bio, és minket is ellát bió cuccokkal:)

2011. jún. 3. 00:56
 19/22 anonim ***** válasza:
Tudod mi az igazi BIO? Amit magadnak termelsz a kis konyhakertedben. Ez a biztos, ezt te kezelted, te tudod mit használtál rá és mennyi meló volt vele.
2011. jún. 11. 13:43
 20/22 anonim ***** válasza:
Én is konyhakert párti vagyok, de attól hogy ott termeszted, még nem lesz igazi BIO! Főleg, ha már évtizedekig vegyszerekkel volt kínozva a földed, meg sem közelíti a jó BIO minőségét. És bizony ha jó helyen veszed a bio gyümölcsöt, zöldséget, finomabb és szebb mint a nem bio, hiszen a csúnyábbakból bio gyümölcslevet és bio készételeket készítenek!
2011. jún. 11. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!