Mégis hogy van az, hogy a BIO termékek SOKKAL DRÁGÁBBAK mint a sima termékek?
Nem arról szól a bio, hogy vegyszerek, meg permetszerek nélkül termesztenek zöldségeket,növényeket, tejet. meg mindent?
És akkor ha nincs a paradicsomban permetszer, nem kell a termelőnek vegyszerre költenie.
Ami neki plusz megmaradt kiadás.
És akkor hogy adhatja el drágábban a BIO terméket, amikor neki az kevesebbe került, hogy megtermelje, mint a vegyszeres zöldséget?
Ez mind becsapás?
Ezen kívül speciális környezeti körülményeknek is meg kéne felelnie. Pl. X távolságban nem lehet légifolyosó, autósztráda, vegyi üzem... Ez kevés területre igaz.
Ezen kívül a permetszerekhez szokott kártevők és vírusok megerősödnek, és a kezeletlen gyümölcsöt még jobban el tudják rontani.
Persze mint fennt írták sokan hajlandóak az éj leple alatt egy kicsit rásegíteni a dolgokra, hiszen ha esztétikusabb az áru, eladhatóbb. Az egyszerű vevő meg úgyse tudja megmondani a csalást. Megbízható termelőtől kell venni és akkor nincs vele baj.
Én egyszer kipróbáltam egy bioparadicsomot és egy normális paradicsomot, hát annak a bioparadicsomnak olyan íze volt, mint egy romlott pástétomnak, utána megettem a normális paradicsomot és olyan de olyan k.u.r.v.a. mennyei volt.
Azért drágábbak mert benne van a nevében. h bio és ezzel verik át az embereket. Nekünk van kertünk ,termesztünk zöldséget, és a természetes körforgás része, h a zöldségre mennek a rovarok és védekezni kell ellene, régen és védekeztek és mai is, a lényeg h természetesen kell azt is csinálni, de permetezni kell, vannak rá természetes falusi megoldások. Szerintem a bio cuccok rossz minőségűek és undorítóak.
Na ennél már csak a BIO építőanyag akaszt ki jobban. Az azért Bio, mert tudatosan kitermelt....érted?...:)
Ha én kimegyek az erdőmbe, aki az is BIO fa lesz, mert tudatosan megyek ki, nem csak arra kószálok...áááááá
A kérdezőnek valahol szerintem igaza van. A bio az ami normális. És régen minden bio volt. Amióta a profit a cél azóta nem bió semmi. Valójában azért drágábbak ezek a termékek mert többet foglalkoznak velük és leginkább emberi környezetben teremnek. És manapság drágább egy embert megfizetni mint egy laboratóriumi gépet.
Mondtam is nagyimnak, hogy ő egy elég modern nagyi mert nála minden bio, és minket is ellát bió cuccokkal:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!