Milyenek az élelmiszerárak Hamburgban? Drágábbak mint itthon vagy nem?
Nem tudom, hogy honnan veszik néhányan, hogy Németországban olcsóbb a kaja, mint Magyarországon?!?!?!?
Én ugyanis Németországban élek, és egyáltalán nem igy van. LEhet, hogy az átlagfizetéshez képest nem drágább, de hogy olcsóbb lenne, azt nem mondanám.
"Fizetés: cca. 5-6 szoros, a megélhetési költségek(lakbérrel eggyütt.) max. 1,5 - 2-szeresek. Tehát azt ne is próbáld tagadni, hogy egy átlag német és egy átlag magyar közül a német él jobban. de ez nyílvánvaló."
Azt nem vitatom, hogy itt valamennyivel jobban él az ÁTLAG, de a hétköznapi emberek nem annyira, mint ahogy irod - mivel akik munkából élnek, azok többsége közel sem keres annyit, mint te. A legtöbben max. 1500 Euro-t kapnak, de köztük nagyon sok dolgozik 400 Euro-ért havonta.
Pl. én is mérnöki diplomával havi 410 Eurót kapok, de mivel ez itt van a közelben, ezért kénytelen vagyok ezt elfogadni. Ha messzebb keresnék állást mondjuk 1500-ért, akkor egész héten nem lehetnék a családdal, a másik lakás bére, a második háztartás költségei, utazási költségek elvinnék a többlet nagy részét. AZ, hogy összesen havi 200 euróval több legyen, nem éri meg, hogy közben tönkremenjen a családom, mert tartós hétvégi házasság nincs.
Az meg, hogy a megélhetési költségek 1,5-szörösek: egy egyedülállóra esetleg igaz lehet, de egy családra már közel sem.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy itt rosszabb, de nem annyival jobb, mint MO-on. De én nem is az anyagiak miatt élek itt, hanem az emberek mentalitása miatt - itt nincs az a nagyfokú rosszindulat, mint ott.
"Pl. én is mérnöki diplomával havi 410 Eurót kapok"
Na ne röhögtess! Itt a környéken a Mcdonaldsban 800-900 € a fizetés műszaktól függően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!