Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vega szülők! A gyerekeiteknek...

Vega szülők! A gyerekeiteknek sem adtok húst?

Figyelt kérdés
2011. máj. 24. 12:39
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%

De az igaz, hogy tényleg horror, hogy hogy tudják etetni a gyerekeket.

Megjegyzem, hogy ez nem is vegaság kérdése, ha a mai gyerekek táplálásában az lenne a legkomolyabb kérdés, esznek-e húst, akkor már baromi jól állnánk. Nézzétek meg a temérdek szemetet, amit már egész piciknek is megvesznek és etetik őket. Ha déltájban besétálsz egy bevásárlóközpontba és benézel a "mekibe" vagy "börgerbe", akkor nemritkán 2-3 éves kicsiket láthatsz, akiket hamburgerrel töm a kedves anyuka... Na ettől is kinyílik a bicska a zsebemben.

Ennél akkor már jobb egy húsmentes, de gondosan összeállított étrend - amellett, hogy mint korábban írtam, én vega létemre megismertetném a gyerekemmel a húsételeket, korlátozott mennyiségben.

2011. máj. 30. 13:40
 32/41 anonim ***** válasza:
97%
Na igen, ott van pl. a gumicukor. Nem is értem, az ilyen műanyag játékmackók mit keresnek az élelmiszerek között.
2011. máj. 30. 13:49
 33/41 calibra16v150 válasza:
31%

Szerintem nem normális az olyan ember aki vegetáriánus!!!

Feltéve ha nem beteg és azért kényszerül rá!!!!

2011. máj. 31. 09:56
 34/41 anonim válasza:
86%

Mi vegák vagyunk. Gyermekünk 9 hónapos, egyelőre csak anyatejet fogad el, de később sem fog húst kapni.

Nem értem, a húsevés miért mindig csak egészségügyi vonatkozásban merül fel! Alapvetően egyébként vegetáriánusként élni sem nem jobb, sem nem rosszabb, mint húsevőként, ha valaki figyel az egészségre.

Viszont! Vallási okokból elítélem a húsfogyasztást, és ez az oka, hogy ha a gyermekem esetleg térden állva könyörögne (ami nem valószínű, mert elmagyarázzuk neki a kiérteket), sem főznék neki húst.

Másrészt a fenntarthatósági szempontokat figyelembe vevő Föld-lakó nem lehet más, mint vega!

Lehet, hogy az álláspontom radikálisnak tűnik, de kérlek, gondolj utána legalább, mielőtt esetleg nem értesz egyet!

2011. jún. 5. 23:40
 35/41 anonim ***** válasza:
70%

Én még ugyan csak 18 éves vagyok, de nem tudok húshoz érni. Nem tudnám neki elkészíteni. De a fejlődése érdekében lehet vennék kész hústartalmú babételeket, mint cseresznyés csirkemellpüré, de lehet lepontoztok, de nem szívesen etetném hússal nagyobb korában, mivel van egy véleményem róla, de nem tiltanám meg neki soha, ez az ő választása.

18/L

2011. jún. 6. 19:03
 36/41 Xéni111 válasza:
43%
Calibra, szerinted nem normális az az ember, aki nem eszik húst. Szerinted pont annyira nem normális, mint az az ember, aki nem cigarettázik, nem iszik alkoholt, nem üvölt az utcán, nem turkál nyilvánosan az orrában (bocs...)??? Miért ne lenne normális a vegetáriánus? Azért, mert ő mer más lenni, mint te? És mert felvállal bizonyos elveket és életmódot, amit nagy általánosságban mások nem? Ha emiatt nem "normális", akkor inkább maradjon is az, mintsem az átlagos normálisokhoz hasonlítson, akik a hasukra csapnak, és máris tálalják az előítéleteket.
2011. jún. 6. 22:14
 37/41 anonim válasza:
100%
Én nem eszem húst, de a gyerekeimnek adtam. Arra persze vigyáztam, hogy csak fehér húst kapjanak, s ha nem is biót, de mindenképp olyant, amire rá volt írva, hogy antibiotikum meg egyéb adalékanyag mentes. De ez nem húsevés vagy nem-evés kérdése, hanem egyszerűen annak a kérdése, hogy törekszünk-e a káros adalékanyagok kiküszöbölésére. Általában igyekszem semmiből se olyant venni, ami ilyen-olyan adalékanyagokat tartalmaz.
2011. jún. 20. 22:18
 38/41 anonim válasza:
27%
Magyarországon bántalmazásnak minősül ha nem adsz húst a gyerekeidnek (illetve maga a hiánytáplálás az). szóval mindenki maga dönti el mit tesz a saját testével ( mellesleg én sem eszem húst mert nem kívánom) de a gyereknek KELL adni.
2011. jún. 23. 13:35
 39/41 anonim válasza:
0%
Ezek a BIO buz*ságok csak a nagy vegalománásoknak beadott maszlag, hogy megvegyék 2szer annyiért. Eleve nem lehet vegyszermentes, mikor a felhők felett megy a szúnyogírtás a repülővel, ott van még a sok utasszállító ami a kerozint nyomja a földre, stb. Mindegy lenne, ha a boltból, de jobbat mondok, a PIACról vennétek a zöldségeket. De hogy ne veszélyeztessem az egészségemet húst is eszek, de a családban mindenki, és elég nagy átlagéletkorral rendelkezünk. Én íz alapján választok ételt, nem az alapján, amit beadnak nekem az újságokban, vagy akárhol.. Mértékkel meg még az elhízás veszélye sem áll fent.. Jó, mi?
2011. júl. 3. 16:57
 40/41 anonim ***** válasza:
Mi saját magunk termesztjük fóliasátor alatt a zöldségeinket. Uborkát, paradicsomot, paprikát, fejessalátát. Jóval többet termelünk, mint amennyit mi elfogyasztunk, így eladjuk bioként. Szerinted akkor nem bio a bio?
2011. júl. 3. 20:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!