Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vega szülők! A gyerekeiteknek...

Vega szülők! A gyerekeiteknek sem adtok húst?

Figyelt kérdés
2011. máj. 24. 12:39
1 2 3 4 5
 21/41 Xéni111 válasza:
75%

Föntebbi üzenet írójának: nagy kár, hogy sok ember - hozzád hasonlóan - előbb ír, beszél, anélkül hogy utánanézne a dolgoknak. Vegetáriánusnak lenni nem azt jelenti, hogy csak salátákat meg magvakat eszik az ember, aztán meg nézheti a kialakult allergiákat, hanem éppenséggel azt jelenti, ami nem nagyon van meg a vegyes étkezésűeknél: az odafigyelés a táplálkozásra. A húsevők is esznek gyümölcsöt, meg salátát, meg nyers zöldségféléket (esetleg ritkábban,mint a vegák), és érdekes, hogy önmagukat nem szólják le ezért. Ha viszont egy másikról kiderül,hogy vegás, akkor rögtön gond van a táplálkozésával... Akkora az előítélet, hogy elfedi a valóságot a tekintet elől.

Én 22 éve vagyok vegetáriánus, 18 évesen hagytam el a húsevést. Azóta mindössze 5 kg-val vagyok több, mint korábban voltam (18 évesen mégis csak nem végleges a súlyunk), influenzás olyan rég voltam, hogy nem is emlékszem rá, a koleszterin-, cukor- és egyéb "szintjeim" mind jók, a bőröm most is szép, stb. Ha csak ennyi előnye lenne a növényi étkezésnek, akkor is megéri. Ismétlem: a vega étkezés - értelmes étkezést jelent, törődést az arányokkal, a bevitt tápanyagokkal, azok kombinálásával. Amire, ugye, nem figyel oda az átlagos húsevő. Egy étkezésen belül sosem fogyasztunk gyümölcsöt és zöldséget együtt. A gyömölcsöt összetett szénhidrátokkal (gabonaneműk széles választéka) és olajos magvakkal reggelire fogyasztjuk. Az ebéd kiegyensúlyozott, saláta gyakran van, nincs olajban sült fasírt, kolbász (vega se), fánkfélék... A vacsora könnyű, vagy el is marad időnként. Nem sorolom tovább, aki őszinte magához, az utána jár a kérdésnek, és nem ítélkezik összevissza, tudatlanul.

Nem hallottam még komoly vegetáriánusról, akinek vitamin-, kálcium-, magnézium- vagy egyéb hiánya kialakult volna. Ez csak ott üti fel a fejét, ahol csak "hústalanul" étkeznek, azaz kihagyják a húst az étrendből, de nem fordítanak gondot az élelmiszerek összetevőire és kombinálására.

2011. máj. 27. 22:22
 22/41 anonim válasza:
45%

Ismerek vega családot ,a terhesség alatt izgultam is a babáért ,de minden rendben és a gyereknek adnak húst. Meg is követeli ,hiszen az oviban is kap.

Való igaz hogy az állatokat hormonokkal kezelik ,de kapható "házi " állat is. Akinek van lehetősége mindenképp tartson legalább bió-kukákat. Ami nálunk a tyúk beceneve. Ezeket lehet etetni bármivel a kukorica mellé. Krumplihéjtól jól tojnak,biztos hormon mentesek lesznek.

A húsevés az ember normális táplálkozásához hozzá tartozik,nem véletlenül hasonlítunk legjobban a disznóra. Hiszen mi is mindenevők vagyunk. Vegák legnagyobb baja pont ezért a B12 hiánya a Vas hiánya,ami vészes vérszegénységbe is fordulhat.

Azt sok szemetet amit meg a boltban árulnak lisztből ,cukorból és ki tudja milyen olajból ,azt meg inkább egye meg az aki előállította. Veszélyesebbek az adalékok,az ízesítők, mint a hús. A szénhidrától és cukortól kellene inkább ódzkodni.

2011. máj. 29. 13:43
 23/41 anonim ***** válasza:
91%

Utolsónak: régen rossz, ha valaki így gondolkodik az állatokról. Az állatokat (csakúgy mint a környezetünket, a Földet) tisztelni kell. A növények és állatok ugyanúgy részei és tulajdonosai a Földnek, mint az ember...

Egyébként amióta vegetáriánus vagyok, sokkal inkább megértem a szervezetem üzeneteit. Amíg húst is ettem (14 éves koromig), nem szerettem a spenótot, a lencsét, a cukkinit és még ezer más dolgot). Néhány év vegetarianizmus után nem számolgatom a vitaminokat és ásványi anyagokat, azt eszem, amit a szervezetem megkíván (néha kifejezetten a régen utált spenótot vagy lencsét)és nagyszerűen érzem magam, 25 kg-os cementeszsákokat is pakolászok, füvet nyírok, 1000 km-t levezetek, stb.

2011. máj. 29. 21:47
 24/41 anonim ***** válasza:
62%

Előző vagyok, hogy a témához is hozzászóljak:

kb. 4 éves koromig tudok visszaemlékezni, már akkor utáltam a hús szinte minden formáját, de anyukám mindig belémdiktálta.

5-6 évesen már rájöttem, ha az étkezőasztal körül lebzselő macskának odacsempészem a hús-adagomat, mindenki elégedett lesz és ez be is vált. Tehát gyerekkoromban is kevés húst ettem, soha nem voltam allergiás és asztmás, a vérnyomásom, vércukor- és koleszterinszintem alacsony.

Én hagynám eldönteni a gyereknek, egyen, ami jólesik neki. Az sem jó, ha kívánja a húst, de nem kaphat, de az is káros lehet, ha nem szereti, mégis rákényszerítik.

2011. máj. 29. 21:51
 25/41 anonim ***** válasza:
50%
Azt az emeletes baromságot meg ki találta ki, hogy a húsfogyasztás káros az egészségre?
2011. máj. 29. 22:47
 26/41 anonim ***** válasza:
62%

(22:47)

Többek között vannak olyan orvosok is, akik ezt állítják.

[link]

2011. máj. 30. 12:08
 27/41 anonim ***** válasza:
39%

Mindenkinek elgurulhat a gyógyszere...

Az emberi szervezetnek bizonyítottan szüksége van állati fehérjére. A különbség csak az, hogy messze nem minden nap, hanem 2-3 havonta egyszer is elégséges.

Egy felnőtt úgy cseszi szét magát, ahogy akarja, magánügy. De egy gyereket, aki fejlődésbe van ne csesszünk már el... Anyám nyugdíjas gyerekorvos, mesélni tudna évente hány "vega" alultáplált ilyen olyan tápanyaghiányos gyerek fordult meg nála, és anyuka nem érti...

2011. máj. 30. 12:52
 28/41 anonim ***** válasza:
12:52, az állati fehérjét tejből, tejtermékekből és tojásból is be lehet gyűjteni. Egyébként egyetértek. De a vega fogalma alá ne vond be te se a lakto-ovo vegát meg a vegánt, mert ezek azért elég távolról sem hasonló dolgok.
2011. máj. 30. 13:10
 29/41 anonim ***** válasza:

Palm:

Jogos.

Azokra gondoltam akik nem esznek se tejterméket se tojást.

2011. máj. 30. 13:24
 30/41 anonim ***** válasza:

(12:52)

Az ember kényszert érez arra, hogy a meggyőződése szerint értelmezze a tapasztalatait. Ezzel nincs is semmi baj mindaddig, amíg nem téved. Annak is meg vannak a ( nem kicsi) veszélyei, ha pl. egy gyerekorvos összekeveri a vegetarianizmus és az alultápláltság fogalmát. Ha meg helytelenül alkalmazunk valamit, legyen az bármi, ártani fog.

2011. máj. 30. 13:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!