Szülők! A gyerekeiteknek hány éves kortól engeditek/engednétek meg, hogy dohányozzon?
Nekem az ilyenekre mindig az volt a válasz, hogy "ha nagykorú leszel, a saját pénzedből azt csinálsz, amit akarsz". Az más kérdés, hogy soha nem éreztem vágyat a cigi kipróbálására.
Ha lenne gyerekem, míg fejlődésben van, addig nem engedném. 18-as karikára szavazok.
én 16 évesen gyújtottam rá először, és elmondtam anyámnak h kipróbáltam. de csak kipróbáltam akkor nem dohányoztam. majd 17 éves koromban bulikban elkezdtem dohányozni, aztis elmondtam anyámnak. persze nem örült, és amikor pénzt kértem vmire akkor mindig húzta a száját h biztos cigire kell. volt saját zsebpénzem, de nemmindig volt elég. 19 éves korom környékén rászoktam a cigire, azt nemmondtam el anyámnak, de vhogy feltűnt neki, észrevette, mert az erkélyen dohányoztam titokban, de párszor lebuktam. persze h nemörült neki, és egyezséget kötöttünk, h akkor itthon nem dohányzom, csakha kint vagyok, vagy elvagyok menve vhova. mivel már 19 voltam, nemnagyon próbálkozott meg a tiltással, csak elmondta h nagyon sajnálja h rászoktam, meg káros, meg stbstbstb. de apámis és anyámis dohányzik, így annyira nagy letarhiába nem zuhantak.
deha 16 évesen közlöm h én rászoktam, akkor biztos h nem csak ennyi lettvolna az egész.
ébn úgyvagyok vele h 18-19 éves koráig nagyon remélem h én gyermeket nemlesz dohányos, ha igen akkor tiltani fogom neki. ha betöltötte a 18-at és időnként dolgozgat akkor a saját pénzét költse cigire, de én nemfogom agyonpénzelni h abból cigit vegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!