Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Szülők! A gyerekeiteknek hány...

Szülők! A gyerekeiteknek hány éves kortól engeditek/engednétek meg, hogy dohányozzon?

Figyelt kérdés
2009. dec. 30. 14:21
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Utolsó: ez egy lepontozást megért!

Többieknek köszönöm a választ!

Természetesen még írhattok!

2010. jan. 4. 16:35
 12/14 anonim válasza:
én a saját példámból kiindulva olyan 15-16 de csak ha megszerzi a pénzt (hétvégi meló)
2010. jan. 4. 20:53
 13/14 anonim válasza:
Azt remélem, h soha nem fog dohányozni ill. ha kipróbálja úgy tesz majd mint én, kb 1 hétig dohányoztam 16 évesen, mert az hú de menő és ennyi. Büdös tőle mindenem, nem bírom a nikotin szagot.Remélem, h a szülei dohányzásmentes életmódja erősebb példa lesz, mint a barátok unszolása.
2010. jan. 6. 09:27
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt tapasztalom, hogy MINDEN dohányos ismerősöm véleménye azonos.

Ha anno tudta volna, hogy mibe kezd bele és mennyire függeni fog a cigitől, soha nem gyújtott volna rá.

Én leülnék a gyerekkel és elmondanám neki ezt. Beszélnénk olyan emberekkel, akik régóta a cigi rabjai (baráti társaságon belül) és megkérném őket, mondják el, miért rossz az, hogy ők cigiznek, milyen hatással van a szervezetükre, az életükre, a pénztárcájukra és mennyire szeretnének tőle szabadulni és ez mennyire nehéz.

Olyanokat is meginterjúvoltatnék a gyerekkel, aki már leszokott, mondja el a tapasztalatait.

Nem tiltanám szigorral és nem is engedném neki, hanem egészen addig dolgoznék rajta türelemmel, beszélgetéssel, szeretettel, akármivel, amíg azt nem látom rajta, hogy megértette, mennyire veszélyes játék ez... Okos srácom van, meg fogja érteni és nem fogja érdekelni az, hogy most ettől menő lett e, vagy nem.

Bevonnám abba is, hogy a körülötte dohányzó srácoknak segítsen a megszerzett tudással abban, hogy ne merüljenek bele jobban.

Sport, sport, sport, zene, zene, zene, vagy bármi más, ami hasznos időtöltés - segíthet elterelni a figyelmet erről a szarról...

Úgyhogy a véleményem:

Nem életkor függő, egy gyereknek, sőt egy felnőttnek SINCS szüksége a cigire!

Mondom ezt anno dohányzóként, aki leszokott, de nagyon nehéz és rögös út volt megszabadulni a függéstől.

Szeretem a gyerekem, nem szánok neki ilyen keserves utat...

2010. jan. 6. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!