Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogy akadályozzam meg, hogy...

Hogy akadályozzam meg, hogy újra dohányozzon?

Figyelt kérdés
A barátom kb. másfél éve nem cigizett, de mostanában újra rá-rágyújt. Nem akarom, hogy újra cigizzen! Bármire képes lennék, hogy észhez térítsem, de kifogytam az ötletekből. Kérlek segítsetek!
2011. máj. 30. 07:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
40%

Hagyd ott...

Ez a legkevesebb, hogy melletted nem gyújt rá. Ha már rágyújt, nem szeret. Tapasztalat.

2011. máj. 30. 07:47
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

TE nem tudod megakadályozni, legfeljebb EGYSZER komolyan elmondod neki, hogy mitöl félsz, milyen vezsélyeket látsz és mit szerenél.

Itt lényeg, hogy csak egyszer, és nem állandóan nyafogni neki vagy hisztizni.

De ha ö nem akarja, akkor senki nem tud semmit tenni - és ekkor csak annyi választásod van, hogy vagy elviseled úgy, hogy doányzik, vagy ott hagyod.

2011. máj. 30. 07:48
 3/15 A kérdező kommentje:

Már beszéltem vele komolyan a dohányzás következményeiről, de nem nagyon hatott rá. A válasza csak annyi volt, hogy szerinte jó dolog cigizni, megnyugtatja ha ideges, tudja, hogy milyen következményei lehetnek. Olyanokkal támadott, hogy: jobb lenne ha inna, vagy drogozna? Ja és állítása szerint nem szokott vissza, mert kb naponta, kétnaponta 1 szálat szív.

Aztán mondtam neki, hogy ha velem van, ne gyújtson rá, illetve ha velem találkozik nem akarom rajta megérezni, de tegnap is a haján megéreztem és megint csak vita lett belőle. Tényleg mindent megpróbáltam :S

2011. máj. 30. 08:12
 4/15 anonim ***** válasza:

"Hagyd ott...

Ez a legkevesebb, hogy melletted nem gyújt rá. Ha már rágyújt, nem szeret. Tapasztalat."

Ez egy iszonyatos ostobaság!

Semmi köze a szeretetnek ahhoz, hogy valaki rágyújt vagy sem!

Egyáltalán hogy lehet összekapcsolni a kettőt? Ha rágyújt, nem szeret, ha nem, akkor szeret?

Ennyi erővel egy nő meg nézzen úgy ki, mint egy playmate, mondjuk, mert a párja azt szereti, ha nem öltözik úgy, akkor nem is szereti a társát.

Az ilyen sarkítások a legkárosabbak.

Kérdező! Szóljál neki, hogy ez neked nem tetszik, de az az ő döntése, hogy dohányzik vagy sem.

Ha szereted, akkor fogadd el, hogy dohányzik, ha nem tudod elfogadni, akkor keress egy nemdohányzót.

2011. máj. 30. 08:14
 5/15 anonim ***** válasza:
90%
Nem ostobaság, nekem úgy jött le, hogy a kérdező miatt szokott le. És ha visszaszokik, az egyértelműen azt mutatja, hogy már nincs rá olyan hatással, hogy megérje megállni cigi nélkül.
2011. máj. 30. 08:28
 6/15 A kérdező kommentje:
Igen, annak idején miattam szokott le. És én meg is kérdeztem tőle, hogy ha miattam szokott le, akkor most hogy újra cigizik, az azt jelenti, hogy már nem szeret? De nemmel válaszolt. Azt mondta, azért is szokott rágyújtani, mert ideges, hogy mi van velem, mivel most, hogy egyetemre járok és kolis lettem, a mindennapos találkozásokat felváltotta a hétvégi találkozás.
2011. máj. 30. 08:46
 7/15 anonim ***** válasza:

Ez nem azt jelenti, hogy nem szeret.

Nézd, kevés olyan ember van, aki annyira higgadt, hogy soha nincs szüksége valamire, hogy a feszültséget levezesse.

Jobb, mint ha rajtad töltené ki a mérgét, ordítana, vagy piszkálódna.

Szóljál neki, hogy zavar, de ha nem változtat, akkor nem, és akkor hagyd békén. Idegesítő szerintem az állandó piszkálás.

Attól még szeret, hogy dohányzik.

2011. máj. 30. 08:50
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményeket, írhattok még bátran.

Megpróbálom nem figyelembe venni, hogy újra cigizik, de ha nem sikerül, lehet, hogy a kapcsolatunk fogja bánni. :S

2011. máj. 30. 09:18
 9/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnálom,hogy ilyen helyzetbe kerültél! :)

Ezt mutasd meg neki mindenképp!!

Szerintem ezzel sikerülhet!

Egyébként figyelmébe ajánlom minden olyan dohányosnak,akik le akarnak szokni! :)

http://www.youtube.com/watch?v=3TFNY7x4rf0&feature=related

2011. máj. 30. 16:23
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszi a videót, majd megmutatom neki.
2011. máj. 30. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!