Hogy akadályozzam meg, hogy újra dohányozzon?
Ez az eredménye annak, ha valaki nem saját elhatározásból szokik le, hanem valaki más miatt.
Amúgy egy csomó ehhez hasonló kérdéssel van tele a "párkapcsolatok" témakör is, hogy "a barátom dohányzik, ha nem szokik le a kedvemért, nem szeret?".
Ez egy iszonyú nagy baromság.
Akkor miért nem fordítjuk meg?
Ezzel az erővel a barátod is feltehetné a kérdést, hogy "ha a barátnőm nem fogadja el, hogy dohányzom, nem szeret?".
Mindennek két éle van.
Szóval ismételgetheted, hogy nem szeret, mert nem szokik le, de akkor én meg tőled kérdezem, hogy te nem szereted annyira őt, hogy elfogadd?
L/24
Kedves 01.28!
Én is 24 vagyok, és lány, és tökéletesen egyetértek!
Ugyanígy gondolom én is, egy másik dohányzós kérdéshez le is írtam.
Borzasztóan idegesítő ez a, "Ha nem teszi meg ezt, vagy azt a kedvemért, akkor nem is szeret" dolog.
A nők teleírják a Gyakorit olyanokkal, hogy "Ha nem vagyok szexbomba, és nincs időm edzeni, a férjem ezt szóvá teszi, akkor nem is szeret igazán?" típusú kérdésekkel, aztán várják a választ, hogy "Ha nem fogad el, úgy, ahogy vagy, akkor nem is szeret."
Kérdem én, ez a dohányzáson piszkálódás nem ugyanaz?
El kell fogadni a másikat egy párkapcsolatban olyannak amilyen. Egy kivétel van: ha sértegető, piszkálódó, bántalmazó az illető, aki aláássa a másik önbizalmát, és leértékeli. Nem beszélve más bántalmazásról. Ezt valóban nem kell, és nem is szabad elfogadni.
De folyamatosan macerálni valakit egy szokása, vagy valamilyen tulajdonsága miatt, az nagyon idegesítő.
Megkérni lehet, de az ő döntése, hogy a kérésnek eleget tesz-e. Érzelmileg zsarolni a legcsúnyább dolog.
Egy párkapcsolat nem arról szól, hogy fogok magamnak egy férfit vagy egy nőt, aztán olyanná faragom, amilyenné én szeretném.
Csak bele kell gondolni, hogy fordított esetben ez nekünk hogy esne!
Igazatok van. Na de akkor most leírom, hogy miért is nem akarom, hogy a barátom visszaszokjon a cigire.
Szóval :
A barátommal lassan 3 és fél éve vagyunk együtt. Vele terveztem el az életem, őt szeretném férjemnek :) Az otthoni dolgok tettek engem nagyon dohányellenessé. Apum sajnos dohányzik, anyum már több, mint 10 éve leszokott. A viták általában a cigaretta miatt alakulnak ki. Anyum osztja be a pénzt minden hónapban. Itthon mindig csak azt hallom, hogy kiabálnak: " Vidd el a kenyérre valót is cigire!" meg hogy "Inkább nem eszel, hogy cigirevaló legyen!"...stb. Minden reggel hallom, ahogy apum krákog, köhög. Ezektől akarom megóvni őt, kettőnket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!