Hány éves korától engedtétek a gyereketeknek hogy dohányozzon?
Engedni???? Húha! Ilyet sem hallottam még!
Amúgy szerintem tök mindegy, hogy megengeded vagy sem. Ha rá akar gyújtani úgyis rá fog... mondjuk ha tiltod, akkor még valószínübb. Aztán vagy rájön, hogy ez nem jó neki vagy nem.
Én amúgy 16 évesen kezdtem el, a szüleim nem dohányoztak soha és előttük soha nem gyújtottam rá, bár egy idő után rájöttek, hogy dohányzom és nem örültek neki. Aztán 26-27 évesen leszoktam pikk pakk.
Én 15 éves vagyok és elég sokat dohányzom! Pontosan tudom, hogy milyen káros, és olyan hülyeségekkel nyugtatom magam, hogy nikotin szénmonoxid kátrány csak 5;5;6 mikor lehetne 9;10;10 is, közben mindegy hisz ugyan olyan egészségtelen.
Hogy arról beszéljek amit kérdeztél:
Ha valaki cigarettázni akar, akkor fog is (ahogy ezt már előttem is leírták).A szüleim mikor megtudták teljesen máshogy reagáltak:
az Édesanyám nemigazán mondott semmit, csak természetesen azt hogy "ügy nem fogsz rászokni" meg ilyesmi, (ami nekem nagyon rossz volt mert nem tudtam mit gondol).
az Édesapám, meg megmagyarázta elmondta hogy vele mi volt kamaszkorában és, hogy pontosan miért is csinálják az emberek ezt a káros szokást, beszélt az előnyeiről (ami természetesen csak agyon belemagyarázva van) és hátrányairól. És láttam hogy nem leszid hanem ahogy beszélt róla, elgondolkodtam! mi értelme van ?! semmi! fölösleges! csak azért mert a többiek is...? ááá! értelmetlen!!!
és teljesen igaza van! És mertem vele erről beszélni őszintén,mert láttam hogy nem kiabálás lesz hanem "megbeszélés". Szóval az édesanyám nemigazán tudja hogy hogyan álljon ehhez az egészhez és ezért én is elbizonytalanodok, nem tudom mit váltana ki belőle ha beszélnék róla, pedig nekem ez segített: egy hosszas beszélgetés!!!!
Egyik szülőm sem dohányzik!És már én sem!
65 csak magánterületen, kocsmákban, dohányfülkében.
első alkalom elvonó, második pénz, harmadik börtön
pénz hiányában kényszermunka.
én mint egykori gyerek faterom szavait idézném:
,, Majd ha megkeresed az árát fiam, az én pénzemből te nem veszel magadnak cigit!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!