Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » 15 éves lány vagyok, fél éve...

15 éves lány vagyok, fél éve egyáltalán nem eszek húst. Félek, hogy hiánybeteg leszek. Mivel tudnám pótolni a hiányosságokat, hogy és egézsgéges maradjak?

Figyelt kérdés
Nem divatból lettem vegetáriánus, egyszerűen undorodom a hústól, rosszul vagyok a gondolattól, hogy ennem kéne. Tojást, tejterméket és halat viszont fogasztok.
2011. jan. 16. 18:29
1 2
 11/16 anonim válasza:
0%
Szerintem 15 évesen csak nyugodtan egyél húst. Ha nem kívánod készíts pl. zöldségből fasírtot és tegyél bele egy kicsi húst (észre sem fogod venni). Én 12 éves koromban voltam így és 14 évig nem is ettem egyáltalán semmilyen állatot. Ennyi idő alatt „csak” vészes vérszegény lettem, naponta többször elájultam, vérképem siralmas volt stb, hiába próbáltam a teljes értékű fehérjét pótolni (szója, bab stb…). Az undor legyőzése csak az elején nehéz, de tuti kell a szervezetnek valamennyi hús.
2011. jan. 28. 14:41
 12/16 anonim ***** válasza:

Utolsó, sajnálom, hogy te nem tudtál kellően ügyelni a fehérjebeviteledre, de lehet, hogy inkább utána kellett volna nézned, milyen termékekben vannak megfelelő mennyiségben és minőségben esszenciális aminosavak, ahelyett, hogy egyhangú forrásból próbálod beszerezni őket, akkor talán nem lett volna probléma.

Mindenesetre nekem 8 év alatt elmúlt a vashiányom például, pedig mindenevő koromban iszonyatosan rossz állapotban volt a dolog.

2011. jan. 28. 17:34
 13/16 anonim ***** válasza:
a hús méreg,és gusztustalan is.semmi szüksége rá az emberi szervezetnek.
2012. júl. 6. 11:20
 14/16 anonim ***** válasza:
Omega3-zsírsavak nem csak állati eredetű élelmiszerekben vannak. A lenmag pl. hatszor annyit tartalmaz, mint a legtöbb halolaj . A tökmagolaj 15%-ban, a szójaolaj 11%-ban, a dióolaj 5%-ban tartalmaz omega3-at.
2012. okt. 5. 15:45
 15/16 anonim válasza:

Én kiskoromtól lakto-ovo vegetáriánus vagyok, mert egyszerűen nem szeretem és kész,pedig családban senki sem az.Még oviban csak-csak megettem,de már akkor se igazán szerettem.Semmi hiány betegségem nincs így 15 évesen,hiába vagyok kb.8 éve az.

15/L

2013. júl. 2. 22:34
 16/16 anonim válasza:

Nem leszel hiánybeteg!

13éve nem eszek húst.

Semmi bajom nincs,halat csak filébe eszem meg, minden zöldséget, tésztát megeszek ja meg a tejtermékeket is megeszem/iszom..

16 éves fiú vagyok 68kg 170cm magas..

2016. júl. 16. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!