Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » 15 éves lány vagyok, fél éve...

15 éves lány vagyok, fél éve egyáltalán nem eszek húst. Félek, hogy hiánybeteg leszek. Mivel tudnám pótolni a hiányosságokat, hogy és egézsgéges maradjak?

Figyelt kérdés
Nem divatból lettem vegetáriánus, egyszerűen undorodom a hústól, rosszul vagyok a gondolattól, hogy ennem kéne. Tojást, tejterméket és halat viszont fogasztok.
2011. jan. 16. 18:29
1 2
 1/16 anonim válasza:
100%

off:

Ez milyen baromság már hogy a hal !== hús? Ha nem az akkor micsóda?

/OFF

2011. jan. 16. 18:36
 2/16 anonim ***** válasza:
0%
Rendes hústól én is undorodok, és igen a halat meg szeretem... szóval van ilyen. Mindenképpen kéne viszont húst enned, ha nem is sokat, én is eszek néha, mert a szervezetnek szüksége van állati fehérjékre is, nem csak növényire akárki akár mit is mond.. itt nézelődj [link]
2011. jan. 16. 18:41
 3/16 anonim ***** válasza:
0%

Ne beszéld be magadnak,hogy undorodsz a hústól. Ez csak újabban divat. Ha jól van elkészítve,akkor az nem undorító.

Ha nem eszel húst,azt semmivel nem tudod megfelelően pótolni.

2011. jan. 16. 21:03
 4/16 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem a tej, tojás és a hal tökéletesen kielégíti a szervezet fehérjeszükségletét. Mellesleg én már 20 éve nem eszem húst, mert mindegyiket furcsa szagúnak érzem. Lehet fóbia vagy mi, de ez van. Igaz, hogy ez mellett én sok magot is eszek, babot,lencsét, sárgaborsót,kölest, hajdinát, árpagyöngyöt, stb., így az ásványianyag is rendben van.
2011. jan. 16. 21:20
 5/16 anonim válasza:
0%
Figyelj,húst muszáj enned,vannak olyan aminosavak,amelyeket csak húsból vihetsz be,mert a növényi táplálékban is ritka...Ha meg nem szereted a húst,akk ha pl csinálsz fasírtot,vegyél szójapelyhet a bioboltban,olyat,amit húsba kell keverni...és keverd bele a darált húsba,amikor kevered össze tojással meg a többivel...akk a hús ízét alig fogod érezni...és így ehetsz húst,és remélhetőleg nem fogsz undorodni...:)
2011. jan. 16. 22:53
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nanana, nem! NINCSENEK olyan esszenciális aminósavak, amik nem találhatóak meg a tejtermékekben és a növényekben! Sok esetben a növények sokkal jobb és gazdagabb fehérjeforrásként szolgálnak eleve, mint a húsok, mert a húsból sütéssel-főzéssel szinte az összes számunkra hasznosítható elem kifő/kisül (ezt sokan nem tudják, de tény).

Másrészt: a vegetáriánusok NEM szenvednek hiánybetegségekben, hiszen csak bele kell gondolni: a gyümölcsök, zöldségek 100x több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint a húsok. A növényekből nehezen vagy kis mennyiségben felvehető anyagokban, pedig bővelkednek a tejtermékek.

Az egyetlen dolog, ami nem található meg a vegetáriánus étrendben az omega 3, amihez kizárólag halból, tengeri herkentyűkből juthat hozzá az ember nagyobb mennyiségben. A kérdező fogyaszt halat, tehát ez a veszély őt nem fenyegeti (egyébként is vicces ez az omega 3 mánia, tekintve, hogy az átlag magyar ember évente vagy 2x eszik halat, ami kb. egyenlő a semmivel a szervezet szempontjából, mégis megvagyunk...)

Egyébként kérdező tájékoztatni szeretnélek róla, hogy a hal is állat, ha nem tűnt volna fel, tehát te egyrészt semi-vega (azaz fél-vega) vagy, másrészt ESZEL húst.

Ha részletesebben érdekel a téma, itt megnézheted melyik vitaminhoz/ásványi anyaghoz honnan juthatsz hozzá a legnagyobb mennyiségben: [link]

2011. jan. 17. 01:09
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit off: Lehet olyan, hogy undorodik, én például két évig nem ettem meg semmilyen húst a menzán, amin nem láttam, hogy csirkéből van.
2011. jan. 19. 10:08
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
igen.aki tanult egy kicsi biólógiát is az tudja,hogy attól,hogy nem eszik valaki húst mág simán hozzájuthat az esszenciális aminosavakhoz...tehát saját fehérjéjét elő tudja állítani...te gondolom még nem tanutál biokémiát,csakis ezért fogalmazódotthatott meg benned ez a kérdés...ha eszel HÚST,akkor eleve NEM vagy vegetáriánus,ugyanis az azt jelenti nem eszel állatokat.A hal is állat,tehát húsa van,azaz a vegák nem esznek azt se,vagy aki eszik az nem vega!hidd el nem lesz hiánybetegséged...így is eszel húst is ,tejet meg mindent.nem vagy vega nincs miért aggódni.bár az igazi vegetáriánusoknak sincs miért aggódni hiszen ha nem divadból csinálják,hanem változatosan,tudatosan étkeznek akkor kizárt hogy hiánybetegségeik legyenek:) egyébként én se eszek húst,halat se,semmit.tejet nagyon ritkán,mert rosszul vagyok tőle.tojást is csak néha,mert utálom az ízét.és még sincs semmilyen hiánybetegségem,soha nem is volt.(már 2éve vagyok vegetáriánus):)
2011. jan. 20. 15:05
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Igenis meglehet tőle undorodni ! Engem óvodába minden nap rákényszerítettek, hogy mindent egyek meg, és azóta nem eszek meg semmilyen húst, halat sem. Hányingerem van a közelében, ezért is nekem minden hivatalosabb vacsora borzalom. MOst 28éves vagyok és semmi próblémám nincs. Előttem már megválaszolták, hogy mit fogyassz.
2011. jan. 22. 17:51
 10/16 anonim ***** válasza:
59%

off: Én is undorodom a hústól, a halat és tengeri herkentyűket viszont imádom és minden nap eszem. Nem elvből vagy divatból. Van ilyen.

Nem leszel hiánybeteg, csak figyelj arra hogy egyél bab- és gabonaféléket meg zöldséget-gyümölcsöt. Nagyobb a valószínűsége annak, hogy valaki olyan lesz hiánybeteg, aki naponta háromszor eszik húst és nem eszik egyéb tápláló dolgokat.

2011. jan. 23. 04:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!