Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » 0-s vércsoporttal nem baj ha...

0-s vércsoporttal nem baj ha vega vagyok?

Figyelt kérdés
2010. dec. 19. 12:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
52%
Nem hiszem, hogy a teljesen vegetáriánus étrend jót tenne akármelyik vércsoportú embernek is, hiszen már a fogazatunk alapján se erre lettünk kitalálva. Állítólag a 0-ás meg pláne nem, mert az a legrégebbi vércsoport, amikor az ember még nagyrészt vadászott és gyűjtögetett, így ez ahhoz van leginkább szokva. Viszont a magam részéről úgy vélem, hogy hetente két-három húsmentes nap abszolút helytálló, jót tesz a szervezetnek, hiszen a hús megemésztése az egyik legnehezebb (ezeken a napokon tejterméket sem ajánlatos fogyasztani, az még nehezebb). Utána még jobban esik az a csirkecomb:)
2010. dec. 20. 09:21
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 0-s a vércsoportom, igaz, nem vagyok vega, de alig eszem húst. Nem utálom, de nem is kívánom túl gyakran. És semmi bajom nincs, leszámítva, hogy gyerekkorom óta kevés a vas a véremben, erre vasat kell szednem. De amikor gyerek voltam, még jóval több húst ettem, mert akkor anyukám főzött, és ő rakta össze a menüt, elég sokszor volt hús. És már akkor is vasat kellett szednem. A vérképem azóta sem változott, pedig most talán ha heti egyszer eszem húst, meg esetleg felvágottat szoktam (de az nem is hús szinte).
2010. dec. 29. 12:21
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
Az a baj, hogy vega vagy, és, hogy nem érted meg, nem attól leszel egészségesebb, hogy nyomod be a szóját, hanem attól, ha nem eszel mesterséges színezékeket meg tartósítószereket.
2011. jan. 5. 20:24
 14/22 anonim ***** válasza:

Én is hallottam erről a vércsoport szerinti diétáról, és hogy az A vércsoportúaknak jobb a vegetarianizmus, mint a többi vércsoportnak.

Nem tudom ezt hova tenni, lehet, hogy van benne némi igazság, de nem hiszem, hogy ennyitől függ az egész. A vércsoport csak egy része a szervezetünknek és még van 1000 más befolyásoló tényező.

Mindenesetre abban is biztos vagyok, hogy az az étrend ami valakinek bevált, másnak nem feltétlenül válik be. Egy idő után tapasztalod a saját bőrödön, hogy neked mi a jó és aszerint állítsd össze az étrended.

2011. jan. 5. 23:17
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

Észrevettétek már, hogy milyen agresszívak a vegetáriánusok? Ha valaki esetleg mást mond, mint amit ők gondolnak, akkor már rögtön robbannak, lepontozzák az embert, és úgy tudnak mocskolódni, mint egy fuvaros... és megállás nélkül magyarázzák, hogy miért kell így csinálni, ahogy ők.

Szerintem csak annak az embernek van szüksége magyarázkodásra, aki belül úgy érzi, van miért...

2011. jan. 6. 08:32
 16/22 anonim ***** válasza:
59%

És azt észrevetted már, kedves utolsó, hogy minden VEGÁKNAK szóló kérdéshez hozzászól legalább 2-3 mocskolódó, semmitmondó húsevő, aki még az alapfogalmakkal sincs tisztában az egészséges étkezésben?

És akkor agresszívak vagyunk, ha mi is ki merjük fejteni a véleményünket egy nekünk szóló kérdésben, ahova egyesek csak kötözködni jönnek.

Abszolút logikus :D

2011. jan. 6. 17:23
 17/22 anonim ***** válasza:

Én köszönöm szépen, teljesen tisztában vagyok az egészséges étkezés alapfogalmaival, ráadásul szuperfitt is vagyok - és pontosan erről beszéltem az előbb: ha könnyedén teszek egy megjegyzést, ami igaz, máris jön egy vérben forgó szemű dühkitörés (DE MI AKKOR SE VAGYUNK AGRESSZÍVAK B**** MEG!!!)

Szép napot kedvesem:)

2011. jan. 6. 20:01
 18/22 anonim ***** válasza:
Ahogy látom, te egy normál hangvételű választ is agresszív dühkitörésként értékelsz, tehát nem csoda, hogy ilyen észrevételeket teszel :)
2011. jan. 6. 20:17
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Valaki itt írta,hogy van,akinek bejön ez az életmód,van,akinek nem.Ez így igaz.Szerintem sem köthető kifejezetten a vércsoporthoz,mert ez is vagy bejön,vagy nem.

Eltűnődtem,mi ez a feszültség a két tábor között,és rájöttem,hogy a húsevőket bántja a vegetáriánusok vélt(vagy valós)fölényessége.Pedig egyszerűen csak el kellene fogadni a másik döntését.Örök a vita arról,melyik az egészségesebb út.Valaki említette a tartósító-és színezék mentességet.Azt elfelejtette,hogy a húsok tudatosan adagolt tápból,gyógyszerekből és antibiotikumból állnak.

2011. jan. 7. 11:50
 20/22 A kérdező kommentje:

Hát, megmondom őszintén, én nem azért lettem vega, mert úgy gondolnám, hogy így sokkal egészségesebb. Egyszerűen nem szeretem a húst. Régen se kedveltem igazán, de megettem, mert verseny szerűen sportoltam és anyám szinte mindig húsos ételt főzött (2 fiú testvér).

Már két hónapja nem ettem húst és egyáltalán nem érzem magam rosszabbul. Tofut se eszek, egyszer megkóstoltam de nekem nagyon nem ízlett. Tejet iszok.

18/L

Köszönöm a válaszokat! (Nem zavar, ha ellenvéleményen van valaki, azért kérdeztem, mert kíváncsi vagyok a válaszotokra... De ne hülyézzük le egymást azért, ahogyan táplálkozik. A tanácsoknak viszont örülök! :) )

BUÉK!

2011. jan. 9. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!