0-s vércsoporttal nem baj ha vega vagyok?
13:02-es:
ez hülyeség... én mondjuk NEM vagyok vega, de nincs olyan anyag a húsban (a húst kivéve) amit más forrásból nem lehet felvenni
a 0-ás a legősibb vércsoport, ebből fejlődött ki a többi is. 0-ás vércsoporttal az ősemberek nagyobb részben húson éltek, mint zöldségeken, gondolom valami hasonló ihlette a kérdés feltevését.
Nem baj, ha vega vagy, de a fehérjepótlásról gondoskodj. A tejtermékeket ne iktasd ki, sem a tojást. És ihatsz tejsavó fehérjét, amit testépítők szoktak. A húsfogyasztás kiiktatása az étrendből többnyire azért okoz problémákat, mert nem pótolja a fehérjét a vegetáriánus ember, csak sokkal kisebb (növényi fehérjék) mértékben. Ha erre figyelsz, semmi baj nem lehet.
Esszenciális aminosavakról hallottatok már?
Állati eredetű fehérje? Telített zsírok, amire kis mennyiségben is, de szüksége van a szervezetnek?
Lehet kapálózni ellene, de nem véletlen találták fel a komplettálást!
Az omega 3-on kívül minden teljes értékű fehérje, esszenciális aminosav megtalálható a növényi táplálékokban (a tejtermékekben meg főleg). Azzal meg a "húsevők" nincsenek tisztában, hogy a húsokból sütés-főzés útján kisül/kifő szinte az összes hőn áhított aminosav, ezért reklámozzák annyira. Ellentétben a zöldségekkel, ugye. Az omega 3-ról meg annyit, hogy abból a nem-vega emberek is minimális mértéket fogyasztanak, ha a magyar emberek halfogyasztási szokásait vesszük figyelembe, tehát nem sok értelme van erről vitatkozni. Zöldségből, gyümölcsből meg ugye lényegesen többet és változatosabban visznek be a vegák, mint a "húsevők", tehát sokkal több vitaminhoz és ásványi anyaghoz jutnak. Akkor meg miről beszélünk?
Kérdező: a vércsoportnak egyébként semmi köze a táplálkozásodhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!