Lehetséges, hogy egyszer mindenki vegán, vagy legalább
vegetáriánus lesz?
ha azt husnak nevezed amit 2050ben lehet kapni az aldiban akkor igen, lehet hogy több lesz a vega / vegan :-D
Argentiniaban pl nemhiszem hogy igy lesz... de mashol lehet hogy igen
nov. 18. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
Kizárt dolog. Az emberiség többsége nem kér ilyesmiből.
nov. 18. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
Mindenki nem hiszem, de azt elképzelhetőnek tartom, hogy egyszer lesz majd olyan húspótló, aminek tényleg olyasmi az íze és az állaga, mint a rendes húsnak és ha ez jóval olcsóbb is lesz, akkor lehet sokan átállnának erre.
nov. 18. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem hinném,hogy 2050-re eltűnne.
Vagy ha esetleg Európában igen akkor is Ázsiában Afrikában még jó ideig lenne.
nov. 18. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
5/16 A kérdező kommentje:
Nem 2050-re gondoltam, hanem valaha. A 2050 csak egy előrejelzés, hogy ekkorra Európában 100 millió vegetáriánus lehet, amibe a vegán is nyilván beletartozik.
6/16 A kérdező kommentje:
#3: mondjuk a laborhús sokat segítene. Bár az embernek nincs szüksége húsra, anélkül is könnyedén élhet teljes életet, de ha nagyon sokan nem tudják az ízét elengedni, a laborhús lehet egy alternatíva, ami ugyan hús, de mégis vegán. Persze csak akkor, ha a növeléséhez használt FBS szérumot, ami állati, marha eredetű, ki tudják váltani szintetikus vagy növényi eredetű alternatívával, ami kihívás jelenleg.
Na még csak az kéne. Húsevés forever!
nov. 19. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
Én lennék az első ha tudnál olyan ízű állagú és tápláló alternatívát adni olyan vagy olcsóbb árban.
nov. 21. 02:05
Hasznos számodra ez a válasz?
9/16 A kérdező kommentje:
Feleségül ne vegyelek? 😂 Ezzel kb. azt mondod, hogy soha nem lennél vegán, mert csak a hús a jó.
A hús amúgy nem tápláló, csak szólok. A tengeri hal igen, a marha valamennyire, de a többi kb. fehérje és zsír. Vagy csak fehérje. A zsírosnak meg elég gyatra a zsírsav profilja. Ilyen tápértékűt simán le lehet gyártani növényből is, hüvelyesekből, növényi olajokkal, sokkal jobb zsírsavprofillal. Ízre is lehet hasonlót, meg állagra is.
Sajnos az ár az, ami kifog rajtunk... Egyszerűen a húsipar olyan lobbierővel bír, és annyira keresett, hogy mindig olcsóbb lesz jóval a vegán alternatívánál. Legalábbis, amíg a környezet bírja a terhelést.
Úgy nem fog menni ha nem ehetek jó pörköltet. Én értem hogy érezzünk együtt az állatokkal, de így túl nagy az áldozat amit meg kell hoznom. A vegánok számára nyilván annyira fontos hogy az állat elkerülje az ember általi halált hogy még ezt az áldozatot is képes meghozni, én ezért nem vagyok vegán nekem más az értékrendem akkor.
nov. 21. 03:09
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: