Az erőszakosabb vegánok miért csinálnak úgy, mintha a természetben nem falnák fel egymás húsát az állatok?
Figyelt kérdés
okt. 5. 17:06
11/20 anonim válasza:
Segítek: mert a vegánok között is vannak hülyék (a húsevők között is). És mindig, minden kérdésben a hülyék a legerőszakosabbak és a legmagabiztosabbak. Erről egyébként születtek kutatások is (minél butább valaki, annál magabiztosabb), csak lusta vagyok kikeresni.
12/20 anonim válasza:
11. Ott a pont. A Dunning Kruger hatásra gondolsz.
13/20 anonim válasza:
Én nem vagyok vegán, de az állatok sok más dolgot is csinálnak, amiket szerintem nem utánzol, pl. egymás előtt szarnak, dugnak, stb. (városiként elég kevéssel találkozom, de nézek tévét). Emellett a ragadozó vadállatok nem élnek meg növényeken, az ember viszont nagyrészt igen.
14/20 sellolany válasza:
Mert nem feltétlenül a hús elfogyasztásával van a baj, hanem azzal, ahogyan az a tányérra kerül. Igen durva állatkínzáson esik át, mire a halál megváltás neki. A természetben élő állatok egymásnak esnek, győz az erősebb és megeszi a gyengébbet, de nem ipari hústermelés módjára élt előtte.
15/20 anonim válasza:
14, csak esetleg hosszú percekig él, miközben más állatok már eszik a húsát. Láttam egyszer, ahogy varjak egy galambot cincáltak, nem volt rövid vagy kellemes látvány. De éppenséggel bizonyos állatfajok belepetéznek egy másikba, aztán belülről, apránként falják fel. Az élelmiszeriparban követelmény az állatok fájdalommentes elpusztítása, pl elkábítják előtte. A tartás pedig: kapnak élelmet, takarítják a helyüket, kapnak gyógyszert. De aki nagyon aggódik, válasszon tanyasi, kistermelői terméket.
17/20 anonim válasza:
Mert a vegánok többsége panelházban lakik a Nagykörúton belül, és nemhogy vadállatot, de haszonállatot sem látott még közelről.
18/20 anonim válasza:
Ezt szerintem tőlük kell megkérdezned.
19/20 anonim válasza:
Miért kell embereknek atom primitívnek tettetni magukat? Hogy lehet összehasonlítani azt, hogy a természetben HÚSEVŐ állatok levadásznak a fennmaradásuk érdekében más állatokat azzal, hogy évi 80 milliárd szárazföldi állatot kínzunk egész életükön át, majd ölünk meg néhány perces ízélményért (mert aki nem teljesen agyhalott, az tudatában van annak, hogy a jól kivitelezett növényi étrend sokkal egészségesebb, mint egy mindenevő)?
20/20 anonim válasza:
19: ez nagyon jó volt! :D Egy mondatban leagyhalottaztál mindenkit, aki húst eszik. Szép volt, jár a keksz.
Senki sem az ízélményért öli/öleti az állatokat. Hanem a változatos táplálkozásért, amire a mindenevő szervezetnek (igen, a tied is az!) szüksége van.
Szaladj, fektess be Hamilton új ötletébe, hogy vegán táplálékot gyárts vele húsevő háziállatoknak! Tuti trend, csoda, hogy még nem állsz sorban.
Elleneben a kérdező elérte a célját!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!