Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért terjedt el az a nézet,...

Miért terjedt el az a nézet, hogy a vegánok erőszakosak, "téríteni" akarnak? Én épp fordítva látom.

Figyelt kérdés

Én az előbbiektől annyit látok, hogy kékhajú lányok meg 45 kilós srácok Amerikából vagy Nyugat-Európából angolul szövegelnek a közösségi médiában, néha-néha szerveznek valami figyelemfelkeltő akciót, ami a kutyát nem érdekli a Földnek azon a felén, ahol mi élünk.

Ellenben vegetáriánusként folyamatosan kapom a kisebb-nagyobb sértéseket a proliktól. Különösen az 50+ korosztályoktól. Például dudvának nevezik az ételem, jönnek az ilyen baromságokkal, hogy "bezzeg ha kőműves lennél nem lenne elég ez a sok madárkaja!", beszólnak, amikor X. alkalommal is rántott sajtot rendelek az étteremben (mégis mit kéne ennem? ezekkel nem lehet thai meg indiai étterembe menni, de még mekdánelcbe sem). Nem mellesleg minden alkalommal tukmálják rám vendégségben a mindenféle húsos kaját, hogy "háát, ennyi hús azért kell", meg "na, nem lesz ettől semmi bajod".

2024. júl. 27. 10:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem a vegánoknak az a csoportja a problémás, aki azt hangoztatja, hogy egyedül ők törődnek a bolygóval, és mindenki más bűnös a globális felmelegedésben, csak mert állati eredetű ételeket fogyaszt. Ami egyébként nem igaz. Ez az egy hangos kisebbség, de annál idegesítőbbek. Ők azok, akik felháborodott tiktok videókat készítenek, ha egy tetszőleges étterem nem kínál vegán fogásokat, például.

Legtöbbször csak ezt az attitűdöt kritizálom, nekem aztán mindegy, ki miért mit eszik. Annyit várok el, hogy, ha az illető hozzám vendégségbe jön vagy együtt eszünk valahol, erről előre szóljon, ne utólag fanyalogjon, hogy nem tökéletesen próbálkoztam a kedvére tenni.

Szeretem a zöldségeket, és igyekszem a húsfogyasztásomat csökkenteni, de teljesen csak akkor mondok le róla, ha orvosilag indokolt lesz. (És itt igazi orvosra gondolok, nem olyanra aki xszáz euróért jól kimutatja, hogy mit nem ehetek, miután körbelegyezett valami kamu detektorral.) Illetve csak olyan vegán ételeket fogyasztok, amik nem akarnak húsnak látszani. Bár többnyire csak a vegetáriánusig jutok, ha mást nem is, sajtot és tojást gyakran használok a zöldséges ételekhez is.

2024. júl. 27. 23:01
 12/17 anonim ***** válasza:
79%
Itt megint csak egy itt feltett kérdés jut eszembe. Arról szólt, hogy a kérdező egy gyomorrontás után megundorodott a hústól, de több év elteltével vissza akart szokni. A vegánok sorban megjelentek és le akarták beszélni, én meg aki a kérdésre válaszoltam el lett küldve a francba, hogy ne akarjam megmondani másnak, hogy mit egyen.
2024. júl. 29. 09:00
 13/17 anonim ***** válasza:
70%

Istenem 11...

"Szerintem a vegánoknak az a csoportja a problémás, aki azt hangoztatja, hogy egyedül ők törődnek a bolygóval, és mindenki más bűnös a globális felmelegedésben, csak mert állati eredetű ételeket fogyaszt..."

De látjátok? Azt se tudja mit jelent vegánnak lenni, és itt próbálja megmagyarázni és megválaszolni a kérdést. És utána még a ráadás, vagyis a:

"nekem aztán mindegy, ki miért mit eszik"

Senkit nem érdekel, hogy a másik mit eszik. Kivéve ha amiatt élőlény meghal.

Mintha ez arról szólna csak, hogy ki mit miért eszik.

A vegán az állatok szenvedését akarja megszüntetni, nem jön a bolygó megmentésével meg ilyenekkel. Azok max klímaaktivisták. Miért kell vegán témában osztani az észt, amikor konkrétan a jelentését sem tudja valaki? :D

2024. júl. 29. 22:48
 14/17 Dorian Gray ***** válasza:
70%

Én szakács vagyok, igaz messze otthontól, egy pici angliai településen, egy klasszikus pubban. De dolgoztam már ugyanitt, 200 méterre, egy kimondottan seafood éttermben is. Utóbbi helyen is volt minden szekcióban (előétel, főétel, desszert) 1-1 vegetáriánus, illetve kimondottan vegán étel is. Ez így van most a pubban is, ahol jelenleg dolgozom. 10 éve itt vagyok, ez is fontos. Vegetáriánus egyszer sem verte az asztalt, hogy ez nem jó, az nem jó, "az majdnem jó lenne, "csak" ki kell hagyni az ételből ezt meg azt...". Amikor ilyen probléma felmerült, kivétel nélkül VEGÁNOK voltak. Az is előfordult, hogy bejött a vegán a KIMONDOTTAN SEAFOOD étterembe, megrendelte kb azt az 1 ételt, ami vegán, mindenféle pampogások közepette, hogy miért nincs nagyobb választék, és amíg várt az ételére, körbejárt és baszogatta az embereket, hogy miért eszik azt, amit, ez gáz.

Sőt olyan is volt, hogy ilyen kézzel-lábbal evős programunk volt.

[link] ilyesmi, látjátok mindenki kap kötényt és hajrá, és jelentkezett egy vegán is (akkor még nem tudtuk), és az volt a programja végig, hogy pampogott, hogy ez gusztustalan és hogy lehet ilyet csinálni. végtelenségig sorolhatnám 10+ év tapasztalatait. Ezer szónak is egy a vége, amikor ilyen jellegű fesztivál/erősködés/reklamálás nevezzük akárminek volt, kivételnél nélkül vegán csinálta a cirkuszt, és nem vegetáriánus.

Ezek alapján le lehet vonni bizonyos következtetéseket, persze általánosítani nem szeretnék.

2024. júl. 30. 00:17
 15/17 anonim ***** válasza:

Kedves 13-as, de tudom mit jelent vegánnak lenni: Semmi állati eredetű termék (se olyan, amihez állatokat zsákmányolnak ki, jelentsen ez bármit), semmi olyan kozmetikum, amit állatokon teszteltek (bár ez gyógyszereknél trükkös lesz, szinte mindet állatokon tesztelik).

És de, sajnos van a vegánoknak egy hangos kisebbsége, akik azt hirdetik, hogy a vegán életmód a legkörnyezetbarátabb, hogy ha mindenki így élne, az jobb lenne a bolygónak. Sőt olyan is van, aki azt mondja, hogy aki eszik húst is, az nem igazi klímaaktvista. Naponta hallom/olvasom. Szupermarketek hirdetik így a vegán helyettesítő termékeket plakátokon és tévéreklámokban.

2024. júl. 30. 09:35
 16/17 anonim ***** válasza:
15: KLÍMAAKTIVISTA, nem vegán, ne keverd már össze.
2024. aug. 2. 12:24
 17/17 anonim ***** válasza:
De ők maguk is keverik! Pont azt fejtegetem már a többedik hozzászólásomban, hogy az "erőszakos, térítő"-vegán azért ilyen, mert egyszemélyben klímaaktivista IS. Sőt EGYES ILYEN KLÍMAAKTVISTA-VEGÁNOK, elítélik azokat a klímaaktivistákat, akik nem vegánok. Átmegy végre?
2024. aug. 2. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!