Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért terjedt el az a nézet,...

Miért terjedt el az a nézet, hogy a vegánok erőszakosak, "téríteni" akarnak? Én épp fordítva látom.

Figyelt kérdés

Én az előbbiektől annyit látok, hogy kékhajú lányok meg 45 kilós srácok Amerikából vagy Nyugat-Európából angolul szövegelnek a közösségi médiában, néha-néha szerveznek valami figyelemfelkeltő akciót, ami a kutyát nem érdekli a Földnek azon a felén, ahol mi élünk.

Ellenben vegetáriánusként folyamatosan kapom a kisebb-nagyobb sértéseket a proliktól. Különösen az 50+ korosztályoktól. Például dudvának nevezik az ételem, jönnek az ilyen baromságokkal, hogy "bezzeg ha kőműves lennél nem lenne elég ez a sok madárkaja!", beszólnak, amikor X. alkalommal is rántott sajtot rendelek az étteremben (mégis mit kéne ennem? ezekkel nem lehet thai meg indiai étterembe menni, de még mekdánelcbe sem). Nem mellesleg minden alkalommal tukmálják rám vendégségben a mindenféle húsos kaját, hogy "háát, ennyi hús azért kell", meg "na, nem lesz ettől semmi bajod".

2024. júl. 27. 10:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%
Én sem eszek húst már 25 éve és nagyon sok ilyenben volt részem. Mindez úgy, hogy én pontosan 0 alkalommal hoztam fel a témát és beszéltem bárkinek is bármit erről. Manapság pedig az új irányvonal ezeknek az embereknek az agyában az hogy aki nem eszik húst az valamilyen divatot követ és én divat vega vagyok. Na ezekkel az emberekkel azonnal lezárom a témát ahogy feljön azzal hogy ne haragudj de látom rajtad hogy nekünk nem kellene erről beszélgetnünk és még ő van meglepődve hogy én nem akarok erről beszélni mert ő arra számít, hogy én majd elkezdem téríteni és én majd ő jól megmondja nekem a magáét. Idióták.
2024. júl. 27. 11:00
 2/17 anonim ***** válasza:
76%

Akkor ezek szerint nem láttad még a 4es6oson kiabálva térítő embereket. Meg a Hősök terén üvöltözőket, meg azt, ahogy boltban tejet borogatnak, ahogy a Balaton mellett 3an művérrel befóliázzák magukat.

[link]

[link]

[link]

[link]

Kiemelném, semmi bajom a vegánokkal, csak ezekkel az agresszív térítéssel, ami igenis jelen van

2024. júl. 27. 11:16
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Persze, csak van EGY %, aki agresszív, a többi nem.
2024. júl. 27. 11:19
 4/17 anonim ***** válasza:
76%

Van olyan ismerősöm, aki fészen tolja folyamatosan: aki állatkertbe megy, gyilkos, aki húst eszik, gyilkos, minden húsvétkor az ártatlan kisbárányok fotói a megható szövegekkel, stb.

Volt régebben egy nagyobb társaságom, akiknek kb a 80%-a vegán volt. Közös programokon ezért olyan helyekre mentünk, ahol mindenki tud enni, pl Don Pepe. Volt egy csaj, amelyik előadta, hogy mellé aztán ne üljön senki húsevő, mert ő bele fog hányni a tányérjába meg ilyenek.

Sok a vérvegán, sajnos. De szerencsére nem mindenki, nekem is van normális vegán ismerősöm. De ő ki is mondja, hogy élete nagyobb részében húst evett, mielőtt vegán lett, nem fog képmutatásból habzó szájjal acsarogni.

2024. júl. 27. 11:49
 5/17 anonim ***** válasza:
88%

Mert arányaiban véve több a "húsevő", mint a vegetáriánus/vegán, pláne Magyarországon. Így értelemszerűen nagyobb megbotránkozást kelt egy-egy (szélsőségesebb) térítési kísérlet.

Én egyébként alapvetően vegetáriánus vagyok, illetve alkalmi peszketáriánus (értsd halat néha fogyasztok), de nem szokásom téríteni.

Amondó vagyok, egyen mindenki azt, ami neki jól esik. Ettől függetlenül úgy vélem, hogy az általános húsfogyasztást nem ártana visszafogni heti max. 1-2 alkalomra, mert a nagyipari állattartás hosszú távon nem fenntartható. Alapvetően mindenki jobban járna, ha ritkábban enne húst, a saját szervezete meg a környezet is meghálálná.

Tény, hogy mindenevő fogazatunk van, viszont az is tény, hogy a természetben a mindenevők sem esznek napi szinten húst, hanem csak alkalmanként, kiegészítő jelleggel. (Lásd. csimpánz, barnamedve, vaddisznó, stb.). Sőt, a régi korok embere sem evett rendszeresen minden nap húst, az ősember sem. Ha éppen elejtettek valamit, akkor nyilván pár napig/hétig azt ették, utána viszont lehet, hogy hosszú hetekig csak bogyókon, magvakon meg tojásokon éltek. Ettől függetlenül ezen vélekedésemet nem szokásom úton-útfélen hangoztatni, tudom, hogy úgysem vevő rá mindenki.

Viszont, ha valahogy szóba kerül, hogy nem eszem húst, rendre úgy néznek rám, akár egy marslakóra. :D Gyakran győzködnek is, hogy "De hát húsra szüksége van a szervezetnek".

2024. júl. 27. 12:10
 6/17 anonim ***** válasza:
24%

Sajnos pedig ez megy ha média közelébe kerül valamelyik osztja az áldást.

Nyilván nem mindenki és nem is akarom elítélni.

2024. júl. 27. 12:30
 7/17 Thunderfairy ***** válasza:
16%
Pedig húsra tényleg szüksége van a szervezetnek. Az emberi evolució úgy fejlődőtt ki hogy húst is eszűnk. Meg finom is egy adag marhapörkölt nokedlivel a strandon. Én is sajnálom az állatokat amikor viszik levágni őket. De ettől függetlenűl kell a hús is. Nem növényevő az ember. Sőt, a húsfogyasztás alakitotta így az evoluciós fejlődésűnket.
2024. júl. 27. 12:50
 8/17 anonim ***** válasza:
91%
Ez olyan, mint hogy tudomásul vesszük, hogy vannak pl. meleg emberek, ha meg megjelenik egy meleg szereplő egy sorozatban, akkor "LMBTQ propaganda, lenyomják a torkunkon, hörr hörr...". Vannak akik pusztán azt nem képesek elviselni, hogy van tőlük radikálisan eltérő ember, és muszáj projektálnia, hogy ezek az emberek őt nem hagyják békén.
2024. júl. 27. 12:53
 9/17 anonim ***** válasza:
0%
Mert a csapból is ez folyik. Kisebbség, de hangos és beáll mögéjük a média és lassan a politika is (legalábbis nyugaton). Óriásplakátokon reklámozzák a tej- és húshelyettesítő termékeket, némi bűntudatkeltéssel fűszerezve: szegény állatok, szegény bolygó. Holott ezek az ultrafeldolgozott vackok se nem egészségesebbek se nem környezetbarátabbak, mint a tej és a hús. Persze legyenek, ha valaki annyira borsóból, szójából és búzából készült fasírtot akar enni. Legyenek tejhelyettesítők, sokan allergiások, legyen elérhető és megfizethető választék. De nem kell a propaganda, hogy aki ilyeneket fogyaszt, az megmenti a bolygót. Mert ez nem igaz.
2024. júl. 27. 21:01
 10/17 anonim ***** válasza:
54%

"Mert arányaiban véve több a "húsevő", mint a vegetáriánus/vegán, pláne Magyarországon. Így értelemszerűen nagyobb megbotránkozást kelt egy-egy (szélsőségesebb) térítési kísérlet."

Az USA-ban is arányaiban több, de ott már ott tartanak, hogy a mindenevők elfogadják a vegánokat. Persze ott is vannak militáns húsevők, akik ha tehetnék szívlapáttal ütnék a térítő vegánokat, tehát mindkét oldal kicsit magába szállhatna.

A lényeg az, hogy itt K-Európában és különösen Mo.-n van a társadalomnak olyan rétege, ami egyáltalán nem toleráns és rendkívül elmaradott.

Egyébként a kérdezővel értek egyet, vegakén/vegánként sokkal nagyobb térítésnek és konfliktusforrásoknak van kitéve az ember, mint fordítva.

Több elfogadást és több toleranciát kéne mutatni.

Különösen akkor, ha nem is próbálták győzködni, ahogy a kérdező a saját esetét leírta vagy az 1. válaszoló is.

2024. júl. 27. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!