Palacsinta tészta recept kritériumokkal... Kérek szépen olyan általad KIPRÓBÁLT tojás nélküli palacsintatészta receptet, ami finom és jól ki lehet sütni! K ö s z i! Nem amerikai palacsinta, hanem a vékony, tekerhető érdekel?!
Az 1-es vagyok: a rétesliszt azért fontos, mert annak magas a sikértartalma (a sikér a buzafehérje) és attól lesz nyúlós a tészta, nem pedig folyós, így lehet vékonyra sütni.
Igazán nem szoktam mérni a hozzávalókat, mert sok függ a liszttöl, kb 20 palacsintához szoktam 200-250 g lisztet venni. Ebbe teszek elöször fél teáskanál sót, fél evökanál cukrot (ezt esetleg ki is lehet hagyni, van, aki csak a tölteléket édesíti), és ehhez adagolok lassan vizet, közben habverövel kevergetem, hogy ne legyen csomós.
A tészta kb olyasmi sürüségü legyen, mint a sürübb méz, ha kell, késöbb még tudod higitani.
A pihentetés azért kell, mert akkor duzzad meg a sikér és attól lesz jó állagú a tészta.
Sütés elött egy kis táalcskába tegyél olajat, és egy papírtörlöböl készült csomóval picit kend meg a serpenyöt, nem kell sok olaj. (Ez a módszerrel tudod a legkevesebb olajjal megsütni, anélkül, hogy ragadna). Amikor a serpenyö forró (egy csöpp tészta azonnal sisteregve sülni kezd) kisebb merökanálnyi tésztát öntesz bele, a serpenyöt forgatva, billegtetve szétoszlatod az alján a tésztát, addig sütöd, amíg a láthaó oldala megalvad, akkor megfordítod, a másik felét is kicsit megsütöd, és egy tányérre csúsztatod.
Ha ez az elsö túl vastagra sikerül, egy-két evökanál vizet még tegyél hozzá. keverd el és úgy süsd a többit.
Minden palacsinta elött olajozd meg a serpenyöt.
Ha gázon sütöd, akkor feltétlen tegyél a serpenyö alá lángelosztót, úgy egyenletese sül, nem lesz félig égett meg nyers része.
Ha valami nem világos, kérdezz vissza, akár itt, akár privátban.
Az alap nálam 6-7 ek liszt, fél-egy ek olaj, mondjuk fél deci tej és annyi szóda, amiből palacsintatészta állaga lesz.
Nálam ez a mennyiség mondjuk 7-8 palacsintára elég, de nálunk csak a barátom eszi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!