Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A füstölt tufunak jobb íze...

A füstölt tufunak jobb íze van mint a natúrnak? Mivel helyettesíthetem még az állati fehérjét?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Bár nem vagyok vegetáriánus, szeretném vissza szorítani az én és családom húsfogyasztását. Először a tofuval próbálkoztam, de csúfos vereséget szenvedtem vele. Kinyomkodtam, bepácoltam egy éjszakára és mégse jött be nekünk, a gyerekek utálták, mi meg magunkba erőltettük. Tudnátok adni tippeket, ami a gyerekeknek is bejön? Köszönöm a segítséget!❤️
febr. 12. 11:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

Na most egyik az, hogy nem kell a fehérjét pótolnod. Ha normálisan eszel, akkor hús nélkül is lesz elég fehérje a szervezetedben, főleg hogy kb. elkerülhetetlenül rá fogsz szokni a hüvelyesekre, mert rohadt jók. De mindegy, fehérjével nem lesz gondod.


A tofutól sokan egyből megváltást várnak, miközben az csak egy szivacs, amit meg kell tanulni felhasználni.


Mutatok neked 3 receptet, amit ha jól csinálsz, garantáltan imádni fogsz:


[link]


[link]


[link]

febr. 22. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
11, a tofu is hüvelyesekbõl van, csak bab püré 🤷🏻‍♀️
febr. 22. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam, hogy lehetőleg minden másnap hüvelyesre alapuljon, amit eszünk. Lencse, sárgaborsó, zöldborsó, zöldbab főleg, mert a férjem a babot nem szereti, a tofu meg sokkal drágább ha a fehérje grammjára nézzük, mint a szárazon, zacskóban vett lencse vagy pláne sárgaborsó.


Ha főzeléket csinálok ezekből, akkor a feltét lehet valami alacsonyabb fehérjetartalmú dolog, mint például gomba valamilyen formában. De lehet bulgur+párolt vagy főtt zöldség+feltét, vagy rakott zöldbab.


A nem hüvelyes napokon pedig lehet tojás - ha az nektek oké, de ugye az is állati fehérje. Nálunk a sajt, túró is játszik. Szóval ilyenkor valamilyen más zöldség szokott lenni, tök, spenót, sárgarépa, és ahhoz valamilyen tojásos vagy tejes dolog, tükörtojás, kemény tojás, a spenóthoz általában bundás kenyér, a tejes variációkat nem írom le. Bulgur itt is játszik, esetleg tojásos nokedli. Persze nem tilos hüvelyest is enni ilyenkor sem, sokszor a kisebb adag maradék főzelékből levest készítek például.


Ami nekem nagyon bevált, az még a falafel. Legegyszerűbb fagyasztva, készen megvenni, főleg elsőre, utána lehet vele kísérletezni otthon (nekem nem nagyon jött össze, maradtam a boltinál, ez az egyik tartalék kaja a fagyasztóban). Ez is hüvelyesből (csicseriborsóból) van. Valamint a hummusz, de azt inkább kenyérrel szoktuk enni.


A hüvelyesekből elvileg fasírtszerűség is készíthető, azt én nem szoktam. Régebben csináltam szejtánt is, sikért vettem hozzá és abból, de a mostani rendszerbe ez nincs beépítve.

febr. 29. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!